Jézus halála (A tudomány szemszögéből) - PowerPoint PPT Presentation

slide1 n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Jézus halála (A tudomány szemszögéből) PowerPoint Presentation
Download Presentation
Jézus halála (A tudomány szemszögéből)

play fullscreen
1 / 19
Jézus halála (A tudomány szemszögéből)
143 Views
Download Presentation
brooke
Download Presentation

Jézus halála (A tudomány szemszögéből)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

 1. Jézus halála (A tudomány szemszögéből)

 2. Jézust 33 éves korábanhalálra ítélték

 3. A kor legkegyetlenebb kivégzése szerint. Csak a legelvetemültebb bűnözők haltak meg úgy, mint Ő. De Jézus esetében még rosszabb volt, mert nem minden ilyen büntetésre ítéltetett bűnözőnek szögezték át a végtagjait.

 4. Igen, 15-20 centiméteres, hegyes szögek voltak.

 5. Ezekkel a csuklót szögezték át és nem a tenyeret, ahogyan ábrázolni szokták.

 6. Ezért támaszkodni kellett a lábba vert szögre, amely nagyobb volt, mint a csuklóé, mert az a két lábfejet együtt rögzítette.

 7. Több, mint 3 óráig!!! Halála előtt néhány perccel Jézus már nem vérzett. Már csak víz folyt a sebeiből.

 8. A felnőtt emberi testben kb. 3,5-5 liter vér van. Az Ő sebei akkora lyukak voltak, hogy amikor egy római katona lándzsával átdöfte a mellkasát már csak víz és vér folyt.

 9. Előtte korbácsolástól vérző háttal és töviskoronától vérző arccal több mint két kilométeren át hordozta saját keresztjének vízszintes oszlopát (kb. 40-50 kg) miközben a tömeg köpködte és kövekkel dobálta.

 10. Ez mind azért történt Jézussal, hogy szabad belépésed legyen Istenhez az Atyához. Hogy eltörölve legyen minden bűnöd. Ő érted halt meg! Érted, aki most olvasod ezt a levelet. Ne gondold azt, hogy Ő másokért halt meg, azokért, akik templomba járnak, vagy csak a szerzetesekért, papokért, lelkipásztorokért vagy püspökökért.

 11. Könnyű képeket, vicceket és egyéb pornográf butaságokat küldeni, de ha valami Istennel kapcsolatos szégyelled továbbadni másoknak, mert az foglalkoztat, hogy mit gondolhatnak rólad.

 12. Fogadd el azt az igazságot, hogy Jézus az egyetlen a világ mentésére. Mutasd meg mindenkinek mi történt Vele csak azért, hogy minket! Isten áldjon mindannyiunkat!

 13. 60 másodperc Istennel. Egy perc, használd ki a lehetőséget! Lássuk, hogy a Sátán megtud-e állítani minket!? Csak a következőt kell tenned:

 14. Így imádkozz azért, aki küldte ezt az üzenetet: Uram, te jól ismered ... életét; arra kérlek, hogy minden jóban bőséggel áldd meg őt! Oltalmazd meg a családját, egészégét, munkáját és mindent, amit tervezett erre az évre. Ne engedd, hogy kísértésbe essen, és őrizd meg őt a gonosztól. Jézus nevében. Ámen

 15. Azután küld tovább ezt tíz embernek. Tíz ember érted fog imádkozni, majd eléred, hogy sok ember imádkozzon Istenhez másokért. Azután, gondolkozz el egy rövid ideig azon, hogyan élhetnél úgy, hogy az elnyerje Isten tetszését.

 16. Ha nem szégyenled mindezt megtenni, kérlek kövesd az utasításokat. Jézus azt mondta: „Azt, aki szégyell engem, én is meg fogom tagadni az én Atyám előtt” Csak akkor továbbítsd ezt az üzenetet, ha hiszel benne és szereted Istent. Ő éltet minket minden pillanatban.

 17. „Mindenre képes vagyok a Krisztusban, aki nekem erőt ad” (Fil. 4:13) Ez a legegyszerűbb bizonyíték. Á M E N