slide1 n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Zöld Híd Hulladékgazdálkodási Program PowerPoint Presentation
Download Presentation
Zöld Híd Hulladékgazdálkodási Program

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 10

Zöld Híd Hulladékgazdálkodási Program - PowerPoint PPT Presentation


 • 94 Views
 • Uploaded on

Zöld Híd Hulladékgazdálkodási Program. „A legjobb és legolcsóbb hulladék az, amelyet meg sem termelünk!”. Alakulás.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

Zöld Híd Hulladékgazdálkodási Program


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
slide1

Zöld Híd Hulladékgazdálkodási

Program

„A legjobb és legolcsóbb hulladék az, amelyet meg sem termelünk!”

alakul s
Alakulás
 • 2004-ben 106 település Önkormányzata hozta létre az Észak - Kelet Pest és Nógrád megyei Regionális Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulást, mely egy komplex hulladékgazdálkodási rendszer megépítésére adott be pályázatot az Európai Unió illetékes szervéhez. A pályázat sikerrel járt, így 2005-ben elindult a térséget érintő hulladékkezelési szerkezet tervezése. 2006-ban megkezdődtek az egyes hulladékkezelő létesítmények építési és környezetvédelmi engedélyezési eljárásai, majd 2008-ban közbeszerzési eljárás keretei között kerültek kiválasztásra a kivitelezők. Az építkezés 2010 tavaszán befejeződött, jelenleg a létesítmények folyamatos üzembe helyezése történik.
slide3

Az Észak - Kelet Pest és Nógrád megyei Regionális Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás 2010. június 7-én 100 %-os társulási tulajdonnal hozta létre a Zöld Híd Régió Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft-t. A közös cél, hogy az Európai Unió, a Magyar Állam, valamint a Települési Önkormányzatok pénzügyi forrásaiból megépült hulladékgazdálkodási rendszer a vonatkozó jogszabályoknak, a támogatási szerződés előírásainak megfelelve, költséghatékonyan működjön.

slide4

A Zöld Híd Régió Kft., mint a rendszer üzemeltetője, a 100 %-os önkormányzati társulási tulajdonnak köszönhetően a Társulás teljes kontrollja mellett látja el feladatai, és használja a Társulás tulajdonát képző eszközöket a tagönkormányzatok lakosainak javára.

slide5

9hulladékudvar (ebből 2 épült meg)

 • 2009-ben a térség közel 40 régi lerakóját végérvényesen be kellett zárni, sorsuk a felszámolás vagy a rekultiváció. Ma csak a fenti két helyen helyezkednek el a hulladékot.
 • A programban közel 110 település vesz részt.
hullad k besz ll t sa a telepre
Hulladék beszállítása a telepre
 • Elektronikus hídmérleg, elektronikus számlázás, nyilvántartás.
a hullad k hasznos t sa
A HULLADÉK HASZNOSÍTÁSA
 • Fém hasznosítása
 • Üveg hasznosítása
 • Műanyag hasznosítása
 • Papír hasznosítása
mit gy jts nk
Mit gyűjtsünk?

Papír

 • Mi tartozik ide? Újság, papír, kartondoboz, füzet, könyv, szórólap, fénymásolópapír, csomagolópapír, kombinált csomagoló doboz (tejes doboz, rostos üdítőitalos doboz). A kombinált dobozok többféle alapanyagból épülnek fel, de 75 % papírt tartalmaznak.
 • Mi nem tartozik ide? A feldolgozás legfontosabb feltétele, hogy a papír ne legyen szennyezett, tehát a használt szalvétákat, papír zsebkendőket, az ételmaradékkal szennyezett papírokat, fax papírt, indigót, ne gyűjtsük egybe a fent felsoroltakkal.
slide9

Üveg

 • Mi tartozik ide? Nem használható befőttesüvegek, vissza nem váltható üvegpalackok, bébiételes, lekváros üvegek.
 • Mi nem tartozik ide? Ablaküveg, autóüveg, neoncső, drótszövetes üveg, porcelán, kerámia, tükör, villanykörte, szemüveg, orvosságos üveg, nagyító.
slide10

Műanyag

 • Mi tartozik ide? Üdítős, ásványvizes, összetaposott PET palackokat, egyéb tiszta előéletű műanyag dobozokat, műanyag zacskókat, és fóliákat, műanyag poharakat, tasakokat, kiöblített háztartási flakonokat, és azok lecsavart kupakjait (samponos, habfürdős stb.).
 • Mi nem tartozik ide? Ne dobjunk a műanyagok közé zsíros, olajos, szennyezett flakont, élelmiszer-maradványt tartalmazó műanyagot, hungarocellt, CD lemezt, nejlonharisnyát, fogkefét, műanyag autó-, és háztartási gépalkatrészeket.