Download
ro ma nia n.
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Ro ma nia PowerPoint Presentation

Ro ma nia

109 Views Download Presentation
Download Presentation

Ro ma nia

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

 1. Romania Cristiana Cacencu

 2. Istoria • România este o țară situată în sud-estul Europei Centrale, pe cursul inferior al Dunării, la nord de peninsula Balcanică și la țărmul nord-vestic al Mării Negre.[4] Pe teritoriul ei este situată aproape toată suprafața Deltei Dunării și partea sudică și centrală aMunților Carpați. Se învecinează cu Bulgaria la sud, Serbia la sud-vest, Ungaria la nord-vest, Ucraina la nord și est și Republica Moldova la est, iar țărmul Mării Negre se găsește la sud-est. • De-a lungul istoriei, diferite porțiuni ale teritoriului de astăzi al României au fost în componența sau sub administrația Daciei,Imperiului Roman, Imperiului Otoman, Imperiului Rus sau a celui Austro-Ungar.

 3. Romania renumita pentru Dracula Se presupune că Vlad Țepeș, fiul lui Vlad Dracul s-a născut în 1431, mai probabil la curtea domnească din Târgoviște ca majoritatea voievozilor munteni, sau poate laSighișoara în timp ce tatăl său se afla în Ardeal între anii 1431-1436... [1] numele lui oficial fiind "Valdislaus I Basarab-Luxemburg", botezat în sfânta cristelniță de la biserica "Sfânta Maria".El obișnuia însă să se semneze cu numele tatălui său, "Dracula", fapt dovedit de o primă însemnare documentară de la București, datată 20 septembrie1459, și de portretul datorat lui Odhsenbach Stambuch (Stuttgart).Termenul de Dracula este derivat din românescul - Drăculea - fiul lui Dracul, tatăl său având acest titlu datorită decorației, primită de la regele Ungariei, care înfățișa undragon.

 4. Castelul Bran Castelul Bran (în germanăTörzburg, în maghiarăTörcsvár) este un monument istoric și arhitectonic, situat în Pasul Bran-Rucăr, la 30 de kilometri de Brașov.

 5. Vulcanii Noroiosi Vulcani noroioși reprezintă formațiuni create de gazele naturale provenind de la peste 3.000 de metri adâncime, care trec printr-un sol argilos, în combinație cu apa din pânza freatică. Gazele împing spre suprafață apa amestecată cu argilă. Nămolul format de acestea iese la suprafață și, în acele locuri, se usucă în contact cu aerul, formând niște structuri conice asemănătoare unor vulcani. Nămolul ieșit la suprafață este rece, deoarece vine din straturile de argilă. Se cunosc pe glob în total circa 1.100 de vulcani noroioși. În Europa sunt foarte puțini vulcani noroioși pe continent, cum ar fi cei din Azerbaidjan, mai mulți există însă sub mări, cum ar fi spre exemplu vulcanii noroioși din apele Norvegiei, cei din mările Caspică și Barents. În afara Europei, fenomene similare se pot observa în Siberia, Australia și insula Trinidad din Caraibe.

 6. Muntii Ciucas • Masivul Ciucaș este o unitate de relief din cadrul Carpaților de Curbură, aparținând de lanțul muntos al Carpaților Orientali. Este situat la est de cursurile superioare ale râurilor Teleajen și Tărlung. Se învecinează cu Munții Tătaru și Munții Siriu la sud-est și est, Depresiunea Întorsurii, Munții Întorsurii la nord și Munții Grohotiș la vest.

 7. Sfinxul din Bucegi Sfinxul din Munții Bucegi este un megalit situat la 2.216 m altitudine. Asemănarea sa cu un Sfinx (dacă este privit din anumite unghiuri, marcate în jurul său), cât și legendele si istoria locului, au făcut ca această formațiune geologică să devină o atracție turistică importantă. În munții României există și alți megaliți care poartă denumirile de sfincși: Sfinxul de la Topleț, Sfinxul de la Stănișoara, Sfinxul de la Piatra Arsă, Sfinxul Bratocei, Sfinxul de la Pietrele lui Solomon etc.

 8. BABELE din Bucegi Babele sunt formațiuni stâncoase situate în apropiere de vârful Baba Mare (altitudine 2292 m), situat în masivul Bucegi dinCarpații Meridionali, important obiectiv turistic.. Cabana Babele situată sub vărf este punctul de plecare central în drumețiile din munții Bucegi.

 9. Mancaruri traditionale • Mamaliga • Sarmale • Cozonac • Caltabos

 10. Piftia Piftia (răciturile sau aiturile)[1] este un preparat culinar din grupa gustărilor reci[2] obținut prin fierberea îndelungată a bucăților decarne (porc, vițel, curcan, cocoș, găscă, pește) cu os și cartilaje[3], în asociere cu legume, zarzavaturi și diferite condimente.

 11. La revedere! Sperca v-a facut multa placere!