SELVA TROPICAL - PowerPoint PPT Presentation

bethan
slide1 n.
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
SELVA TROPICAL PowerPoint Presentation
Download Presentation
SELVA TROPICAL

play fullscreen
1 / 15
Download Presentation
SELVA TROPICAL
691 Views
Download Presentation

SELVA TROPICAL

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

 1. SELVA TROPICAL

 2. DEFINICIÓ És un tipus de bioma que agrupa els ecosistemes de selva de clima tropical humit o subtropical humit i que es situa majorment a la zona intertropical.

 3. Està caracteritzada per una formació vegetal arbòria alta i densa, de diversos estrats, predominantment perennifòlia i de fulla ampla (de frondoses), de clima càlid amb variacions tèrmiques de menys de 5 ° C i plujós durant tot o gairebé tot l'any.

 4. Els boscos humits tropicals i subtropicals de frondoses inclouen tant a la selva tropical com a la subtropical. El WWF les defineix com el bioma de la zona intertropical caracteritzat per la seva baixa variabilitat, alts nivells de pluja (majors a 2000 mm) i amb la biodiversitat més gran del món, ja que la meitat de les espècies de la Terra viuen en aquests boscos , podent trobar en un sol quilòmetre quadrat més de 1.000 espècies d’arbres.

 5. TIPUS • La selva tropical o bosc tropical plujós sempre verd de terres baixes, de fulla perenne, latitud equatorial, el qual rep molta pluja (més de 2.000 mm a l'any) durant tot l'any. Aquests boscos es troben en un cinturó al voltant de l'equador, amb major superfície a la conca amazònica a Amèrica del Sud, la regió del Congo a Àfrica Central, Indonèsia i Nova Guinea.

 6. Els boscos estacionals semi-perennes que reben una precipitació global alta amb una temporada d'estiu càlida i plujosa i una estació d'hivern més freda i seca. Inclou la selva subtropical. Alguns dels arbres d'aquests boscos perden part o la totalitat de les seves fulles durant l'estació seca. Aquests boscos es troben en algunes parts d'Amèrica del Sud, Amèrica Central, la zona del Carib, Mèxic, a la costa d'Àfrica Occidental, en zones del subcontinent indi i en gran part d'Indoxina.

 7. Els boscos plujosos de muntanya, alguns dels quals són coneguts com bosc ennuvolat, es troben en les àrees muntanyoses de clima menys càlid. • Les selves d'inundació, que inclouen les selves pantanoses, selves inundables i selves de torba.

 8. LOCALITZACIÓ Les selves humides tropicals i subtropicals són comuns a diverses ecozonas terrestres com són la zona afrotropical (Àfrica equatorial), la zona indomalaya (amb parts del subcontinent indi i el sud-est asiàtic), la zona neotropical (el nord de Sud-amèrica i Centreamèrica), la zona australasiática (est d'Indonèsia, Nova Guinea, nord i est d'Austràlia), i la zona d'Oceania (les illes tropicals de l'oceà Pacífic).

 9. CARACTERÍSTIQUES Tenen una elevad pluviositat, entre 1700 i 2000 mm anuals. La mitjana mensual és de 100 mm al mes. A més, la continuïtat de pluges fa que el sòl tingui poc nutrients solubles ja que són arrencats per les corrents d'aigua. Les selves alberguen nous desenes parts de totes les espècies animals y vegetals. Això, ha permès trobar un gran nombre de medicaments naturals. A més, moltes de les seves espècies són endèmiques.

 10. Les plantes dominants són els arbres, i la majoria tenen unes característiques comunes: - Arrels aèries i llenyoses. - Fulles grans. - Escorça molt prima i suau, de vegades està coberta per espines. - Cauliflòria: formació de flors i fruits directament en el tronc. - Fruïts carnosos per atreure a animals que els dispersin.

 11. CAPES DE LA SELVA • Capa emergent: La capa més elevada de la selva, formada per arbres que s’eleven per sobre del dosser. Són arbres verds que resisteixen moltes temperatures i forts vents. La fauna típica són els micos, ratpenats, àligues i papallones. Els arbres tenen de 100 a 240 peus d’altura. • Dosser: Aquí es troba la majoria de la biodiversitat de la selva, es troba amb una coberta per les copes dels arbres entre 50 i 30 metres d’altura. Allí es troba un quart de tots els insectes del planeta.

 12. Sotabosc: Es l’espai entre el sòl i el dosser on viuen aus, micos, serps, llangardaixos e insectes. • Sòl: Només arriba el 2% de la llum solar, i només poden créixer plantes especialment adaptades com herbes.

 13. AMENAÇES A LA SELVA • La principal amenaça de la selva tropical és l’èsser humà, ja que amb la tala indiscriminada no només és minva la biomassa de la selva sinó tambe fa que el sòl tingui més erosió i molts altres problemes que no podem predir.

 14. Marc Díaz Castellano Marc Ros Gómez 2º Batxillerat “B”