adaptarea plantelor i animalelor la mediu n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
ADAPTAREA PLANTELOR ŞI ANIMALELOR LA MEDIU PowerPoint Presentation
Download Presentation
ADAPTAREA PLANTELOR ŞI ANIMALELOR LA MEDIU

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 9

ADAPTAREA PLANTELOR ŞI ANIMALELOR LA MEDIU - PowerPoint PPT Presentation


 • 1465 Views
 • Uploaded on

ADAPTAREA PLANTELOR ŞI ANIMALELOR LA MEDIU. realizat de: Traşcă Adela Clasa a IV-a B Şcoala nr. 195. Reactii de aparare. Lumina, caldura, frigul, umiditatea, vantul, zgomotele , poluarea sunt factori de mediu care influenteaza viata plantelor si animalelor.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

ADAPTAREA PLANTELOR ŞI ANIMALELOR LA MEDIU


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
  Presentation Transcript
  1. ADAPTAREA PLANTELOR ŞI ANIMALELOR LA MEDIU realizat de: Traşcă Adela Clasa a IV-a B Şcoala nr. 195

  2. Reactii de aparare Lumina, caldura, frigul, umiditatea, vantul, zgomotele , poluarea sunt factori de mediu care influenteaza viata plantelor si animalelor.

  3. Modificarea factorilor de mediu determina la plante si animale comportamente de adaptare. Adaptarea este procesul prin care fiintele isi modifica modul de viata , conform schimbarilor conditiilor de mediu, pentru a supravietui.

  4. Pentru a rezista bolilor infectioase plantele au: -au anumite parti transformate in tepi. - pielita de protectie mult ingrosata, frunzele cerate -perisori aspri multi pe frunze si tulpini produc substante care opresc cresterea si dezvoltarea altor plante. PLANTE

  5. Pentru a se apara, animalele au armele lor: culoarea, spinii, acele, coltii, ghearele, coanele, fuga, zborul, inotul, eliminarea diferitelor substante urat mirositoare sau de camuflaj, etc. • Unele au culoarea si forma corpului intocmai cu a mediului in care traiesc • La unele animale nuanta se schimba: • - dupa mediul in care traiesc • - dupa anotimp ANIMALE

  6. Aflam mai multe… Furnicile In cazul in care apare o primejdie, intreg furnicarul e cuprins de neliniste, care se transforma in panica, stare care se manifesta prin masuri de salvare a oualor, a larvelor si a rezervelor de hrana, precum si masuri de atac si anihilare a pericolului. Daca pericolul este un sarpe, iar furnicile fiind insecte specializate in apararea vetrei si a neamului lor, se vor napusti asupra sarpelui, intepandu-l.

  7. Pasarile isi apara si protejeaza teritoriile in perioada de cuibarit prin afisaje vizibile si cantec, ca in cazul lebedelor. Daca lacul este destul de mare, o lebada isi poate extinde apele teritoriale pana la 1 km2 pe care le apara cu strasnicie. Cine indrazneste sa-i calce teritoriul este atacat, iar daca invadatorul insista, poate sfarsi tragic. Lebada, animata de simtul proprietatii si al dreptatii, il tine cu capul sub apa pana se ineaca.