learning albanian in a short time n.
Download
Skip this Video
Download Presentation
LEARNING ALBANIAN In a Short Time

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 50

LEARNING ALBANIAN In a Short Time - PowerPoint PPT Presentation


 • 564 Views
 • Uploaded on

Merita Bruci. Bahri Beci. LEARNING ALBANIAN In a Short Time. Go. Përgatitur nga Studio Dodona. Unit 1 Unit 2 Unit 3 Unit 4 Unit 5 Unit 6 Unit 7 Unit 8. Unit 9 Unit 10 Unit 11 Unit 12 Unit 13 Unit 14 Unit 15. INDEX. LEZIONE 1 说阿尔巴尼亚语 介绍人物. Click to repeat.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'LEARNING ALBANIAN In a Short Time' - ashlyn


Download Now An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
learning albanian in a short time

Merita Bruci

Bahri Beci

LEARNING ALBANIANIn a Short Time

Go

Përgatitur nga Studio Dodona

index
Unit 1

Unit 2

Unit 3

Unit 4

Unit 5

Unit 6

Unit 7

Unit 8

Unit 9

Unit 10

Unit 11

Unit 12

Unit 13

Unit 14

Unit 15

INDEX
slide3
LEZIONE 1说阿尔巴尼亚语

介绍人物

Click to repeat

unit 1
Ela: Unë jam Ela. Po ti kush je?

我是Ela. 你是谁?

Adi: Jam Adi.

我是Adi.

Ela: Mirëdita Adi. Si je?

喂, Adi. 你好吗?

Adi: Mirë, faleminderit. Po ti?

好, 谢谢你. 你好吗?

Unit 1

Click to repeat

unit 11
Unit 1

Click to repeat

 • Ela: Kush është ai? Berti?

那是谁? Bert?

 • Adi: Jo është Edi.

不, 那是Edi.

 • Ela: Çfarë është ai?

他是什么?

 • Adi: Ai është gazetar.

他是记者.

 • Ela: Nga është ai?

他从哪儿来?

 • Ai është nga Italia.

他从意大利来.

unit 12
Ela: Mirëmbrëma Eva.

Ky është Adi.

Adi, kjo është Eva.

晚上好, Eva. 这是 Adi.

Adi, 这是 Eva.

Adi: Gëzohem. Si je?

很高兴认识你. 你好吗?

Eva: Mirë, po ti?

好. 你呢?

Unit 1

Click to repeat

slide7
LEZIONE 2说阿尔巴尼亚语

在酒店

Click to repeat

unit 2
Unit 2

Click to repeat

 • T. Mirëdita zotëri.

A keni një dhomë?

下午好.

有空房间吗?

 • R. Po, kemi.

是, 这儿有.

 • T. Sa kushton një natë?

每天的价格是多少?

 • R. 20 euro, pa mëngjes.

20欧元, 没有早餐.

unit 21
Unit 2

Click to repeat

 • T.Si është dhoma?

房间怎么样?

 • R. Dhoma është e mirë, me banjë dhe ujë

të ngrohtë.

很好的房间, 有浴室和热水.

 • T. A ka telefon në dhomë?

房间里有电话吗?

 • R. Po, ka. Ja çelësi. Ashensori është atje.

是的,有的. 这是钥匙.

电视在那儿.

 • T. Faleminderit.

谢谢.

slide10
LEZIONE 3说阿尔巴尼亚语

房间

Click to repeat

unit 3
Unit 3

Click to repeat

 • A. Ku e keni shtëpinë?

你住哪儿?

 • B. Pranë spitalit

医院附近.

 • A. Është larg?

离这儿远吗?

 • B. Jo shumë. Ne banojmë në një vilë.

不很远. 我们住在一栋房子里.

unit 31
Unit 3

Click to repeat

 • A. Si është shtëpia?

什么样的房子?

 • B. Është e madhe, por nuk ka verandë.

Ka tri dhoma dhe një kuzhinë.

Ka edhe një kopsht.

那是个大房子, 但是没有阳台.

有三个卧室和一个厨房.

也有一个花园.

 • A. Është e mobiluar mirë?

布置得好吗?

 • B. Dhomat janë të vogla, por të rehatshme.

是的. 房间很小, 但很舒适.

slide13

Click to repeat

LEZIONE 4说阿尔巴尼亚语

时间

unit 4
Unit 4

Click to repeat

 • A. Sa është ora tani?

现在几点?

 • E. Ora është pesë.

下午5点.

 • A. Në ç’orë është treni?

火车什么时候开?

 • E. Në pesë e gjysëm. Shpejt! Nuk ka kohë.

5:30. 赶快 ! 我们要晚了.

unit 41
Unit 4

Click to repeat

 • G. Mirëdita zoti Kraja. Jam një gazetar.

A jeni i lirë nesër për një intervistë?

喂, Kraja先生. 我是个记者.

明天你有空做个访谈吗?

 • Z.K. Jo, jam i zënë.

明天, 我非常忙.

 • G. Kur mendoni atëherë?

你认为什么时候可以?

 • Z.K. Pasnesër, nga ora gjashtë.

后天, 下午6点左右.

 • G. Mirë, mirupafshim pasnesër, në orën gjashtë.

好. 后天见, 6点.

slide16
LEZIONE 5说阿尔巴尼亚语

在酒吧

Click to repeat

unit 5
Unit 5

Click to repeat

 • A. Kamarier, tri kafe dhe dy birra, ju lutem.

服务员 ! 三杯咖啡和两瓶啤酒, 谢谢.

 • K. Mirë zotëri.

是, 先生.

 • A. Prit, një minutë!

Dy birra, dy kafe dhe një çaj për mua.

一分钟! 两瓶啤酒, 两杯咖啡,我请你喝一杯茶.

unit 5 at a restaurant
Unit 5 At a restaurant

Click to repeat

 • A. Një tavolinë për dy vetë, ju lutem.

一张两人桌, 谢谢

 • K. Kaloni këtej…Ja lista e gjellëve.

Ç’dëshironi?

这边请.... 这是菜单. 你想要些什么?

 • A. Çfarë na këshilloni?

A ka ndonjë specialitet shqiptar?

你有什么建议? 有阿尔巴尼亚特别的菜吗?

 • K. Po, ka tavë Elbasani.

是, tavë Elbasani.

 • A. Atëherë, sallatë të përzier për të dy

dhe një tavë Elbasani për mua. Po për ty?

好,这样,两人的混合沙拉和一个 tavë

Elbasani 是我的. 你呢?

E. Për mua peshk.

我要鱼.

K. Po tjetër?

还要些别的什么吗?

E. Fruta dhe si pije verë dhe ujë mineral

水果, 我们喝酒和矿泉水.

slide19
LEZIONE 6说阿尔巴尼亚语

找路

(方向)

Click to repeat

unit 6 all incrocio
Unit 6 All’incrocio

Click to repeat

 • A. Më falni, kërkoj stacionin e trenit. Është larg?

对不起. 我在找火车站.离这儿远吗?

 • B. Jo është afër. Do të merrni rrugën majtas,

do të vazhdoni pak drejt, pastaj do të ktheheni

djathtas.

不远, 非常近. 向左转, 一直往前走, 然后向右转。

A. Faleminderit. Ditën e mirë.

祝你美好的一天. 谢谢.

 • B. Ju lutem.

不客气.

unit 6
Unit 6

Click to repeat

 • A. Më falni, kërkoj stacionin e trenit.

对不起. 我在找火车站

 • B. Ecni drejt dhe pyesni tek kryqëzimi.

一直往前走, 在路口再问.

slide22
LEZIONE 7说阿尔巴尼亚语

旅行

Click to repeat

unit 7
Unit 7

Click to repeat

 • A. Mirëdita, një biletë për Vlorë, ju lutem.

早上好. 一张去Vlora的票, 谢谢.

 • B. Më vjen keq, zotëri, nuk ka vend.

对不起, 先生. 所有的票都卖完了.

 • A. Kur ka autobus tjetër?

下班汽车什么时候?

 • B. Pas një ore.

一小时后.

 • A. Sa kushton bileta?

去Vlora汽车多少钱?

 • B. 200 lekë.

200 lekë.

 • A. Atëherë, një biletë për Vlorë, ju lutem.

这样, 一张票, 谢谢.

unit 71
Unit 7

Click to repeat

 • A. Një rezervim për Paris, ju lutem.

我要订一个飞去巴黎的位置, 谢谢.

 • B. Po, por bën ndalesë në Romë.

当然, 但是它在罗马停一下.

 • A. Kur është fluturimi?

什么时候的航班?

 • B. Pas dy ditësh, në 12.30.

两天后, 在12:30.

 • A. Sa bën bileta?

机票多少钱?

 • B. 600 euro.

600 欧元.

 • A. Faleminderit.

谢谢.

slide25
LEZIONE 8说阿尔巴尼亚语

在火车站

Click to repeat

unit 8
Unit 8

Click to repeat

 • A. Ku është biletaria?

售票处在哪儿?

 • C. Këtu pranë.

在附近.

 • A. Një biletë për Shkodër, ju lutem.

一张去Shkodra的票, 谢谢.

 • B. Vajtje-Ardhje?

要回程吗?

 • A. Po. Ku do ta ndërroj trenin?

是的. 我在哪儿换火车?

 • B. Në stacionin e Vorës. Pyesni kontrollorin.

在Vora 站. 火车售票员那儿检票.

 • A. Ky është treni që niset?

火车开了吗?

 • B. Jo, do të prisni pak.

没有. 你们还要等一会儿.

unit 81
Unit 8

Click to repeat

 • A. Taksi, ju lutem!

出租车, 谢谢.

 • T. Ku do të shkoni?

去哪儿?

 • A. Ja adresa.

这是地址.

 • T. Keni bagazhe?

你有行李吗?

 • A. Një valixhe dhe dy çanta. Faleminderit.

一个行李箱和两个包. 谢谢.

slide28
LEZIONE 9说阿尔巴尼亚语

在邮局

Click to repeat

unit 9
Unit 9

Click to repeat

 • A. Dy pulla për Itali, ju lutem.

两张寄意大利的邮票, 谢谢.

 • B. Rekomande apo të thjeshta?

挂号还是普通?

 • A. Të thjeshta. Sa bëjnë?

普通. 多少钱?

 • B. 40 lekë.

40 lekë.

 • A. Kur arrijnë letrat?

信什么时候能到?

 • B. Pas një jave.

一星期.

unit 91
Unit 9

Click to repeat

 • A. Një telegram për Francë, ju lutem.

一份去法国的电报, 谢谢.

 • B. Të zakonshëm apo urgjent?

普通的还是加急的?

 • A. Urgjent. Ja formulari i plotësuar. Sa bën?

加急. 这是填好的表格.

多少钱?

 • B. 200 lekë.

200 lekë.

 • A. Faleminderit. Ditën e mirë.

谢谢. 祝你快乐.

slide31
LEZIONE 10说阿尔巴尼亚语

讲电话

Click to repeat

unit 10
Unit 10

Click to repeat

 • S. Biblioteka Kombëtare, mirëdita!

国家图书馆. 早上好!

 • B. Dua të flas me z. Basha, ju lutem.

我可以跟 Basha先生说话吗, 谢谢?

 • S. Z. Basha nuk është këtu tani.

Keni porosi për të?

Basha先生现在不在。你要给他留个言吗

 • B. Jo. Do të telefonoj më vonë.

不, 谢谢. 我等会再打.

unit 101
Unit 10

Click to repeat

 • A. Alo! 22 20 17?

喂! 你是 22 70 17吗?

 • B. Jo, zonjë, jeni gabim. Jemi 21 20 17.

不, 夫人, 错了.这是 22 71 17.

 • A. Më falni, zonjë! Ditën e mirë !

对不起, 夫人. 愉快的一天!

unit 102
Unit 10

Click to repeat

 • A. A ka telefon këtu?

这儿附近有电话吗?

 • B. Po, atje më poshtë.

是的,这儿有.

 • A. Telefon me monedhë?

这是硬币电话吗?

 • B. Jo, me kartë. Unë sapo telefonova.

不,磁卡电话. 我刚打完.

 • A. Si veprove?

你是怎么做的?

 • B. Ngrita receptorin, futa kartën, pastaj formova

numrin.

拿起电话, 放入电话卡,然后,拨号。

A. Faleminderit.

谢谢!

slide35
LEZIONE 11

说阿尔巴尼亚语

百货商店

Click to repeat

unit 111
Unit 11

Click to repeat

 • A. Mirëdita! Kërkoj një fund të shkurtër.

Më tregoni disa modele, ju lutem.

早上好! 我想要一条迷你裙.

你可以给我看一些款式吗,谢谢?

 • Sh. Çfarë numri keni?

你的尺寸?

 • A. 44

44

unit 112
Unit 11

Click to repeat

 • Sh. Mendoj se ky ju shkon shumë.

我觉得这条很适合你.

 • C. Edhe fundi i gjatë është i bukur, por nuk

është numri juaj.

长裙也很好, 但是不是你的尺寸.

 • A. Ku ta provoj?

我在哪儿可以试下?

 • Sh. Atje….ju pëlqen?

在那儿.... 你觉得怎么样?

 • A. Është i bukur, por shumë i shtrenjtë.

Keni ndonjë më të lirë?

非常漂亮,但是太贵了 .

你有便宜点的吗?

slide38
LEZIONE 12

说阿尔巴尼亚语

在市场

Click to repeat

unit 121
Unit 12

Click to repeat

 • N. Sot do të bëni pazarin ju të dy.

Ti Adi do të blesh mish.

你们今天去购物.

Adi, 你买些肉.

 • A. Po bukë, a do të blej?

面包呢? 我也要买些面包吗?

 • N. Po, kurse ti Ela do të blesh fruta.

是的. Ela, 你看下水果.

 • E. Çfarë të blej?

什么水果?

 • N. Dardha, pjeshka dhe rrush.

梨, 桃子, 和一些葡萄.

unit 122
Unit 12

Click to repeat

 • N. Mos harro të blesh edhe speca,

presh, spinaq e karota.

记得也买些辣椒、韭菜、菠菜和胡萝卜。

 • A. Po bulmet?

要一些喝的吗?

 • N. Po, qumësht, gjalpë, djathë e kos.

是的. 牛奶, 黄油, 奶酪, 和酸奶.

slide41
LEZIONE 13说阿尔巴尼亚语

看医生

Click to repeat

unit 13
Unit 13

Click to repeat

 • A. Ku është spitali?

医院在哪儿?

 • B. Pse?

怎么了?

 • A. Kam një dhimbje të fortë në bark dhe

dua të shkoj tek mjeku.

我的胃突然很疼,要去看医生。

B. Po thërras një ambulancë. T’ju shoqëroj?

我叫救护车. 我和你一起去吧?

 • A. Faleminderit.

谢谢.

unit 131
Unit 13

Click to repeat

 • A. Mirëdita doktor!

Kam një dhimbje të fortë në bark.

早上好, 医生!

我的胃突然很疼.

 • D. Ju ka ndodhur më parë?

你以前有过吗?

 • A. Jo, është herë e parë. Më ndihmoni, ju lutem.

没有, 这是第一次. 帮帮我, 谢谢.

 • D. Do t’ju jap një qetësues.

Do të bëni edhe disa analiza.

Mos u shqetësoni. Do t’ju kalojë.

我给你一颗止疼片. 你要做一些检查.

别担心. 过会就好了.

slide44
LEZIONE 14说阿尔巴尼亚语

休闲

Click to repeat

unit 14
Unit 14

Click to repeat

 • E. Mira, nesër është e diel. Çfarë do të bëjmë?

Mira! 明天是星期天. 我们做什么?

 • M. Shkojmë në Linzë. Nisemi herët.

我们早点出发去 Linza.

 • E. Në këmbë apo me biçikletë?

我们步行, 还是骑自行车?

 • M. Me biçikletë, kështu që kemi kohë për

një shëtitje në këmbë.

我们骑自行车去.

这样,我们可以有更多的时间散步.

 • E. Sa mirë! Do të jetë një ditë e këndshme.

太好了!我们会有很开心的一天.

unit 141
Unit 14

Click to repeat

 • A. Dje ishim në piknik. Shkuam në Voskopojë.

Atje ka një kishë të vjetër.

昨天我们去Voskopoja野餐了.

那里有个古老的教堂.

 • B. E vizituat?

你们参观了教堂了吗?

 • A. Po, ishte e ruajtur mirë.

哦, 是的. 它被保存得很完好.

 • B. Po pastaj?

然后呢?

 • A. Gjetëm një burim dhe u ulëm. Disa dëgjonin muzikë,

të tjerë bisedonin e bënin shaka. Bëmë dhe fotografi.

Të gjithë u kënaqëm.

我们坐在泉水边. 我们有的听音乐,有的人交谈和说笑话。我们还拍了一些照片。我们玩得很开心。

unit 15
Unit 15

Click to repeat

 • A. A merresh me sport, Berti?

Bert,你运动吗?

 • B. Po. Sporti më pëlqen shumë.

是的. 我非常喜欢运动.

 • A. Cili sport të pëlqen më shumë?

你最喜欢什么运动?

 • B. Tenisi. Po ty?

网球. 你呢?

 • A. Futbolli, por nuk luaj mirë.

足球, 但是我玩得不好.

slide48
LEZIONE 15说阿尔巴尼亚语

休闲

Click to repeat

unit 151
Unit 15

Click to repeat

 • A. Ku do të shkosh nesër?

明天你准备做什么?

 • B. Për peshkim.

我去钓鱼.

 • A. Vetëm?

一个人?

 • B. Jo, me Edin.

Edi 和我去.

 • A. Çfarë peshku ka atje?

那儿有哪种鱼?

 • B. Krap.

鲤鱼.

unit 152
Unit 15

Click to repeat

 • A. Çfarë do të bësh pasdite?

今天下午有什么计划吗?

 • B. Do të mësoj frëngjisht.

我学法语。

 • A. Di ndonjë gjuhë tjetër?

你说其他语言吗?

 • B. Flas dhe shkruaj shumë mirë anglisht,

di dhe pak gjermanisht.

我会说和写英语很好,也会说一点德语

A. Suksese.

好运 !

ad