slide1 n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
ERUPTII SOLARE PUTERNICE PowerPoint Presentation
Download Presentation
ERUPTII SOLARE PUTERNICE

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 12

ERUPTII SOLARE PUTERNICE - PowerPoint PPT Presentation


 • 174 Views
 • Uploaded on

ERUPTII SOLARE PUTERNICE. ALEXANDRESCU ALINA. CUPRINS. 14 IULIE 16 APRILIE PARTICOLELE ENERGETICE AURORA BOREALA FURTUNILE GEOMAGNETICE. 14 iulie 2000.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'ERUPTII SOLARE PUTERNICE' - ashanti


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
slide1

ERUPTII SOLARE PUTERNICE

ALEXANDRESCU ALINA

cuprins
CUPRINS
 • 14 IULIE
 • 16 APRILIE
 • PARTICOLELE ENERGETICE
 • AURORA BOREALA
 • FURTUNILE GEOMAGNETICE
14 iulie 2000
14 iulie 2000

Pe 14 iulie, o puternicã luminã solarã s-a declansat ºi a produs erupþii puternice in jurul planetei noastre. Deasemenea erupþia a trimis o rapidã cometã deasupra Pãmântului.

Pe 14 iulie 2000 sateliþii NOAA, Orbita Solarã ºi Observatorul Heliosferic(SOHO) au înregistrat una dintre cele mai puternice lumini solare din perioada solarã recentã. Buletinul meteo spaþial a prezis cã o puternicã luminã v-a erupe , ºi astãzi aºa a ºi fost

slide4

“Protonii energiei din luminã au aterizat pe Pãmânt la 15 minute dupã erupþii”, spunea Gary Heckman, un meteorolog de la NOAA de la Centrul Spaþial de Mediu.

Comform cu NOAA, vremea spaþialã prezisã la scalã, o furtunã S3 poate cauza urmãtoarele efecte la sateliþi: zgomote în imaginea sistemelor, deteriorãri permanente pentru a expune componentele ºi întreruperile de curent. Poate expune de asemenea liniile aeriene de la latitudini înalte la nivelele scãzute de radiaþii.

slide5

16 APRILIE

 • “Lumina auroreia fost deodatã ºi fãrã nici un avertizment. ”
 • Expunerea cereascã a început pe 6 aprilie în jurul orei 1630UT, cu o puternicã undã de ºoc interplanetarã strãbãtând Pãmântul. Aurora borealã ar putea fi observatã deasupra Asiei ºi Europei.
slide7

Undele particulelor solare(cunoscute ca protoni solari) sunt deja de 4 ori mai intense decât orice alt eveniment detectat de la lansarea lui SOHO în 1995 ºI ACE în 1997

slide8

“Regiunea activã solarã care produce erupþile (pe 14 iulie), are o configuraþie magneticã complicatã”, explica David Hathaway un fizician solar de la Centrul de Zbor Marshall-NASA.

slide9

AURORA BOREALA

 • De exemplu, aurora boreala din sud-estul SUA se petrece doar o datã la zece ani. Ultima oarã (exceptând 6 aprilie) a fost în timpul marii furtuni geomagnetice din martie 1989 . Oamenii din toatã lumea au venit în Florida pentru a se bucura de expunerea Luminii Nordului, care venea ºi pleca timp de douã zile.
slide10

“O mare parte din nord-vest statului Colorado a fost acoperit de nori în noaptea de 6 aprilie ”, îºi amintea James Westlare,

 • profesor de Astronomie la Colegiul Mountain Colorado, “aºa cã am luat un grup de membri ai clubului SKY ºi am mers în Utah
slide12

BIBLIOGRAFIE

Http:www.spacescience.com/headlines