slide1 n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
“MEREU APROAPE” TELEDON EDITIE SPECIALA 2008 PowerPoint Presentation
Download Presentation
“MEREU APROAPE” TELEDON EDITIE SPECIALA 2008

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 27

“MEREU APROAPE” TELEDON EDITIE SPECIALA 2008 - PowerPoint PPT Presentation


  • 145 Views
  • Uploaded on

“MEREU APROAPE” TELEDON EDITIE SPECIALA 2008. “ MEREU APROAPE ” TELEDON – EDITIE SPECIALA 2008. PREZENTATORI : ANDREEA BERECLEANU si MIHAI GADEA. Spectacol - eveniment care are drept scop strangerea de fonduri pentru 6 cazuri sociale, copii si tineri cu probleme critice de sanatate.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about '“MEREU APROAPE” TELEDON EDITIE SPECIALA 2008' - alder


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
slide1

“MEREU APROAPE”

TELEDON

EDITIE SPECIALA 2008

durata 120 min ziua difuzarii 26 aprilie 2008

“MEREUAPROAPE”

TELEDON – EDITIESPECIALA 2008

PREZENTATORI :

ANDREEABERECLEANU si MIHAIGADEA

Spectacol - eveniment care are drept scop strangerea de fonduri pentru 6 cazuri sociale, copii si tineri cu probleme critice de sanatate.

Editie difuzata in direct in noaptea Invierii Domnului, purtand toata incarcatura emotionala a acestei sarbatori care da nastere unor gesturi frumoase de generozitate atat din partea telespectatorilor, cat si din partea sponsorilor.

DURATA: 120 min.

ZIUA DIFUZARII: 26 aprilie 2008

slide3

“MEREUAPROAPE”

TELEDON – EDITIESPECIALA 2008

Teodor (Buzau, data nasterii: 16.11.2006) s-a nascut cu o malformatie congenitala numita „atrezie de esofag”.

Vladutare 5 ani (data nasterii: 05.06.2002, localitateaOniscani, comunaFilipesti, judetul Bacau) si s-a nascut cu hidrocefaliecongenitala.

Silvia – Ioana are un an si s-a nascut cu o grava malformatie a inimii.

Lucian, nascut in 1980, a ramasparalizat la mainisipicioare in urmaunui accident.

Madalina are 17 anisi a fostdiagnosticata cu Limfom Hodgkin stadiul 3 (un cancer al sangelui).

Matei are are 2 ani si 9 luni si a fost diagnosticat cu metastaza la coloana vertebrala.

Acestiasuntceipe care Fundatia « MereuAproape » si Antena1dorescsa-i ajute printr-un evenimentextraordinar de televiziuneorganizat de Intact Production.

TELEDONULdinprimavara 2008 doreste sa vina in sprijinulacestorcopii si tineri, pentru care singurasperantapentru a trai normal este apelulcatreoamenicusuflet care sa contribuiefinanciar la tratamentuladecvatfiecaruicaz.

slide4

“MEREUAPROAPE”

TELEDON 2008 TEODORCOPOIU

Teodor

FamiliaCopoiulocuieste in comunaVernesti din judetul Buzau in casa parinteasca a luiVasilica , mai au un fiu de 10 ani, Traian Iulian.

In prezentniciunuldintreparinti nu lucreaza , eifiindmereuplecatiprinspitale cu copilul.

Tatal a fostbucatar , mama a fostcontabila.

Desi in timpulsarcinii mama si-a facuttoateanalizelesicopilulparea a fisanatos, copilul s-a nascut cu o malformatiecongenitalanumitaatrezie de esofag( in termenigeneralilipsesc 4 cm din esofag).

Initial doctorii au spus ca este o strangulare a esofaguluidarcateva ore maitarziu l-au trimis de urgenta la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucurestisi in aceeasizi a fostoperat de gastrostoma( un tub introdus in stomac ) si de fistula (pentrueliminareasalivei).

Teodor Copoiu

Data nasterii: 16.11.2006 Diagnostic : Atrezie de esofag

Venitul familiei este de 1100 ron

SUMA NECESARA : 25 000 EURO

slide5

“MEREUAPROAPE”

TELEDON 2008 TEODORCOPOIU

Dupa operatie Teo a fost tinut sub observatie inca trei saptamani urmand ca in jurul varstei de un an Teo sa fie operat din nou de catre medicii de la Spitalul Alexandrescu, procedura indicata fiind aceea de a extirpa o portiune din colon cu care sa se construiasca portiunea de esofag , dar aceasta procedura nu indica o reusita satisfacatoare deoarece, dupa parerea medicilor, este dificil sa se preleveze o bucata suficient de mare din colon care sa fie si puternic vascularizata.

Pana in iulie 2007 copilul a stat acasa sub observatia parintilor. In tot acest timp parintii s-au interest de tratamentele si operatiile ce il pot salva pe copil, asa au intrat in legatura cu un medic din Minnesota, John Foker, inovatorul unei metode mai putin invazive , acesta (face posibila cresterea esofagului cu minim 3 centimetri in decurs de 12-14 zile) si cu rezultate certe, a acceptat sa-l opereze benevol pe Teo,mai mult, din dorinta de a micsora costurile operatiei si a procedurilor post operatorii( spitalizarea 3-4 saptamani, a propus ca operatia copiluluisa aiba loc in Europa , la Leipzig.

Prima interventie chirurgicala a avut loc la 27 iulie 2007 , costurile fiind suportate de fundatia Mereu Aproape, costurile ajungand la 18.500 euro.

Din nefericire Teo dupa operatia de anastomoza , a facut o infectie care a dus la ruperea esofagului. In acel moment , Eugenia , mama lui Teo a facut un soc emotional si timp de o saptamana a luat antidepreseve, dar din dorinta de a putea fi alaturi de fiul ei si-a revenit

foarte repede, doctorii fiind uimiti de recuperarea acesteia.

slide6

“MEREUAPROAPE”

TELEDON 2008 TEODORCOPOIU

Au urmataltesaseoperatii plus o dilatare, darpentru a fii un copil normal Teomai are nevoie de inca opt dilatarifiecarecostand 2000 euro.

Pentru ca Teotrebuiesafaca o pauzainainteareluariidilatarilor, spitalul a desemnat un medic in persoana Dr. UdoRolle, care sa-l insoteasca in la Bucuresti, pentrucontinuareatratamentuluipostoperator la Spitalul Marie Curie.

In ianuarie 2008 copilului din senin I s-a ruptpiciorul. Medicii au spus ca acestlucru s-a datoratfaptului ca Teoestefoarteslabit.

Costurilereale ale operatiilorpe care Teo le-a facut au fost de 235.000 euro, parintii au platitdoar 18.700 euro , baniprimiti de la Fundatia “MereuAproape”, restulfiindsuportati de spitalul din Leipzig, care solicitadoarplatacelor opt dilatari.

slide7

“MEREUAPROAPE”

TELEDON 2008 SILVIA IOANA CORBU

Silvia – Ioana

este o fetita de un an care s-a nascut cu o grava malformatie a inimii: ventricul unic cu dubla cale de iesire si transpozitie a vaselor mari (este o deficienta cardiaca transmisa genetic).

In perioada sarcinii mama a facut toate ecografiile necesare, iar rezultatele erau intotdeauna pozitive. Fetita s-a nascut la termen, prin nastere naturala, cu o greutate de 2,900 kg si scor APGAR 8.

A treia zi dupa nastere in urma unui consult de rutina, fetita a fost diagnosticata cu suflu sistolic, dar refacandu-i- se analizele s-a dovedit a fi o grava malformatie a inimii, diagnostic confirmat de medicii de la Spitalul Militar Bucuresti.

Parintii au ales spre aprofundarea analizelor Spitalul de cardiologie pediatrica din Tirgu Mures.

Silvia-Ioana Corbu

Data nasterii: 16 ianuarie 2007

Diagnostic: malformatieinima

Venit lunar parinti: 1200 RON

SUMA NECESARA 55 000 EURO

slide8

“MEREUAPROAPE”

TELEDON 2008 SILVIA IOANA CORBU

Pentru deplasarea fetitei la Bucuresti si Targu Mures s-au cheltuit sume mari de bani, din acest motiv familia a ramas cu casa neterminata. I-au ajutat foarte mult si familiile celor 2 parinti.Bunicii au vandut si animale ca sa poata sa ii ajute cu tratamentul fetitei. Sunt luni in care nu reusec sa cumpere reteta compensata si dau cate 5 milionae numai pe tratametul Silviei.

In luna noiembrie a anului trecut, Silvia a suferit prima interventie chirurgicala efectuata de o echipa de medici chirurgi cardiologi din TarguMures: banding de artera pulmonara.

Au urmat controale medicale lunare. In ianuarie 2008 Silvia era programata la cea de-a doua interventie chirurgicala, insa medicii romani au descoperit o rezistenta pulmonara care n-a mai permis efectuarea operatiei iar fetitei i se dadeau minime sanse de viata.

Au urmat clipe de cosmar pentru parintii Silviei - Ioana, care din acel moment au inceput sa trimita documentatia medicala necesara, mai multor clinici de specialitate din Israel, Chisinau, Italia, Germania. Singura speranta a fost raspunsul pozitiv al unei clinici din Germania.

Aceasta afectiune ar putea fi rezolvata chirurgical in Germania la Munchen, prin trei operatii chirurgicale: ectomie atrio-septica cu transpunerea arterei pulmonare si introducerea unui shunt aorto-pulmonar; 2 interventii de separare a sistemului cardiac, conform principiului fontan (anostmoza partiala cavopulmonara) la 3-6 luni dupa prima interventie, respectiv la 12 luni.

slide9

“MEREUAPROAPE”

TELEDON 2008 SILVIA IOANA CORBU

Clinica din cadrul Universitatii Tehnice din Munchen a acceptat sa efectueze investigatii medicale in urma carora sa se decida continuarea procedurilor chirurgicale, mentionate anterior.

Costul investigatiilor (analiza a catetului intracardiac cu ecocardiografie transesofagiana sub anestezia totala cu verificarea capacitatii de reactie), respectiv a primei interventii chirurgicale este de 38.303 EUR (un calcul estimativ efectuat de administratia spitalului).

Eforturile parintilor de a-si salva fetita sunt uriase. Prin eforturi supraomenesti au reusit sa stranga modesta suma de 10.000 euro, prin bunavointa oamenilor din diverse institutii, biserica, licee, scoli, cunostinte. Familia Corbu va trebui sa ajunga la clinica din Munchen pentru a demara cat mai curand investigatiile necesare in ziua de 24 martie 2008.

Fetita se comporta ca orice copil normal: rade, are dintisori, spune “mama”

si “tata” , danseaza, isi leagana papusa, desi greutatea sa este de 7,500 Kg, deoarece se alimenteaza destul de greu pentru ca oboseste foarte usor .

slide10

“MEREUAPROAPE”

TELEDON 2008 VLADUT HRISCU

Vladut

are 5 ani (data nasterii: 05.06.2002, localitatea Oniscani, comuna Filipesti, judetul Bacau) si s-a nascut cu hidrocefalie congenitala.

Tatal lui Vladut lucreaza ca operator la Romgaz are un salariu de 1090 ron, iar mama este insotitoarea acestuia si primeste 400 ron lunar, iar inainte de a ramane insarcinata a lucrat ca barman. Cei trei membri ai familiei locuiesc intr-o casa la tara in satul Oniscani, comuna Filipesti, judetul Bacau.

Vladut este singurul copil al familiei Hriscu, nascut dupa sase ani de tratament. Mariana spune ca ziua in care a ramas insarcinata este cea mai frumoasa zi din viata ei.

In timpul sarcinii Mariana a facut toate analizele si totul a fost in regula pana in luna 8 de sarcina cand a facut hemoragie, a avut tensiunea 30, a inceput travaliul si a intrat in coma, doctorii au spus ca acest lucru se intampla o data la 10 ani si ca va muri ori mama ori fatul, dar s-a intamplat un miracol si au supravietuit amandoi.

Vladut s-a nascut la maternitatea din Roman prin cezariana si a cantarit la nastere 1,400 kg si a scazut la 1,100 kg. Pana la 3 saptamani a stat sub supravegherea medicilor din Roman, dar parintii au cerut sa-l transfere la Iasi, unde in urma investigatiilor nu s-a descoperit nimic; s-au reintors la Roman unde a stat internat pana la aproape 3 luni, pentru ca nu a ajuns la greutatea normala.

slide11

“MEREUAPROAPE”

TELEDON 2008 VLADUT HRISCU

La data de 6 decembrie 2002, parintii au mers cu Vladut la Roman unde Dr. Bratu a descoperit ca baietelul sufera de Hidrocefalie congenitala, i-a dat trimitere la Iasi la spitalul Sf. Maria; de acolo au mers la spitalul de Neurochirurgie, unde in urma investigatiilor medicii au decis ca Vladut nu are nicio sansa si nu poate fi operat.

S-au intors la spitalul Sf. Maria, de acolo i-au trimis la spitalul Bagdazar Arsenie din Bucuresti. La Bagdazar la consultat prof.dr. Ciurea care l-a si operat. In urma operatiei a ramas cu o tetrapareza spastica. Dupa externare a mers la control periodic ( la 6 luni), a mers sa faca masaj la Roman, a mers la recuperare de cinci ori la Baile Felix unde statea cate 3 saptamani.

Vladut a inceput sa vorbeasca abia la aproape trei ani, in prezent vorbeste foarte bine, isi misca mainile si picioarele. Parintii au mers la un doctor din Cluj unde in urma unei evaluari psihologice a descoperit ca are un IQ-ul 96 %.

In anul 2007 parintii au luat legatura cu o clinica din Beijing si, dupa ce au trimis RMN-ul copilului, au primit raspuns ca Vladut poate fi operat, in urma unui transplant cu celule Stem si dupa 3 ani de recuperare isi va reveni.

Se vor face 3-4 interventii, o singura sedinta costand 35.000 euro.

slide12

“MEREUAPROAPE”

TELEDON 2008 LUCIAN CIPRIANMOTOC

NASCUT LA DATA : 12.09.1980, IN BOTOSANI

Locuieste in BOTOSANI, impreuna cu familia (mama, tata si sora), intr-un apartament de 3 camere.

Venitul familiei: LUCIAN are o pensie de handicap in valoare de 270 ron.

SUMA NECESARA 40 000 EURO

Mama este casnica, a lucrat pana in 2003 la o farmacie, ca femeie de serviciu, de doua saptamani si-a depus dosarul pentru “asistenta pentru ingrijirea lui LUCIAN”, cu un venit de 398 ron.

Tatal este pensionat pe caz de boala si are o pensie de 1200 ron, inaite de pensionare a lucrat la penintenciarul din BOTOSANI, iar sora in varsta de 30 ani este casnica.

In vara anului 2006, pe 17 iulie , LUCIAN a plecat impreuna cu prietenii lui ( doi baieti si doua fete) in vacanta la mare. Entuziasmat, la cei 26 ani, de aceasta vacanta, realizata cu mari eforturi prin munca de taximetrist, LUCIAN a vrut sa cuprinda toate intr-o singura zi, drumul de la BOTOSANI la CONSTANTA, cazarea, plimbarea prin statiune, distractie in satul de vacanta si culminand cu o baie racoritoare, dupa o zi incarcata, in miez de noapte.

slide13

“MEREUAPROAPE”

TELEDON 2008 LUCIAN CIPRIANMOTOC

Piscina in forma de semiluna, din incinta hotelui AURORA, in statiunea MAMAIA, era plina cu apa pana la refuz, ideala pentru un plonjon. Luciul apei si lumina slaba din imprejurul piscinei, ascundea, peretele despartitor din interiorul acesteia.

Tineri, distractivi si spontani iau initiativa sa faca o baie in piscina. LUCIAN indragostit de apa, se arunca primul fara sa realizeze pericolul. Lovitura de acel perete despartitora fost fatala:Lucian si-a rupt gatul si nu se mai putea misca. A luptat cu ultimele puteri sa-si mentina capul la suprafata ( sa nu se inece), pana a sesizat unul dintre prieteni lui.

Ora 23.30 a fost o ora nefasta pentru acest tanar, in data de 18 iulie 2006.

Ambulanta a ajuns in 45 de minute. Transportat la spitalul municipal din CONSTANTA si internat pentru investigate, LUCIAN a ramas o noapte.

Dimineata au ajuns si parintii la spital afland de tragicul accident. Medicii au discutat cu parintii sa-l ia acasa pentru ca in 2-3 zile va muri. Lovit la cap cu rana foarte mare, gatul rupt, maduva spinarii comprimata si paralizat in totalitate, nu-i acorda nimeni sanse de viata.

Parintii au refuzat acest lucru si a insistat sa-l transporte la BUCURESTI, cu elicopterul, in aceeasi zi. Pentru acesta deplasare, daca nu era asigurat medical ar fi platit suma de 1700 ron.

slide14

“MEREUAPROAPE”

TELEDON 2008 LUCIAN CIPRIANMOTOC

In data de 19 iulie 2006, in jurul orei 13.00, a fost transportat la spitalul BAGDASAR ARSENIE din BUCURESTI, la etajul 8, sub observatia medicilor ZAMFIR GHEORGHE si FLORIN EXERGIAN (NEUROLOGI).

Pe 25 IULIE a fost operat pentru prima data, la gat, in fata in partea dreapta jos, au curatat locul si au aplicat o placuta cu 5 suruburi, fixandu-i gatul. Perioda de spitalizare a durat pana pe data de 25 octombrie 2006, zi in care s-a externat si aplecat acasa, la BOTOSANI.

Dupa o perioda se interneaza la spitalul municipal din IASI, unde afla de la o pacienta din spital de o clinica medicala(CHEN ZEN) din CHINA.

Disperarea si speranta face sa apeleze la vicepresedintele consiliului judetean d-na MARCELA LOVNEANU, pentru o sponsorizare.

FUNDATIA MERERU APROAPE a finantat aceasta deplasare, posibila fiind plecarea in martie 2007.

slide15

“MEREUAPROAPE”

TELEDON 2008 LUCIAN CIPRIANMOTOC

Interventia din CHINA a costat 27.000 dolari ( fara drum si cheltuieli zilnice), aceasta interventie a constat in injectarea cu celule stem de patru ori in coloana si una in mana.

Ameliorarile au aparut dupa 6-7 luni , mai precis in lunile octombrie, noiembrie - miscarea mainilor, control sfincterian, sensibilitate la nivelul spatelui, picioarele simt raceala sau caldura si miscari foarte incete.

Sansa a fost de partea lui, pentru ca aceste celule stem au fost compatibile cu el.

Revenirea dupa 6-8 luni la acesta clinica nu a fost posibila din punct de vedere financiar, amanandu-se tot timpul.

A luat legatura cu o alta clinica din CHINA unde poate sa-i faca transplant de maduva din osul de la sold si implant cu celule stem din corpul propriu.

Acesta operatie costa 34.500$( interventia)+10.000 ron drumul+7.000$/luna spitalizarea. Plecarea va fi posibila in data de 22 mai numai daca vor strange banii necesari.

Medicii din CHINA ii dau mari sanse, confruntandu-se cu caz asemanator sau chiar mai grav si acum este vindecat.

Dupa interventia din CHINA, a fost la Techirghiol pentru recuperare, urmand acasa cu masaj, doar atunci cand ii ajung bani.....

Student la facultatea de geografie-turism, anul II, la UNIVERSITATEA STEFAN CEL MARE din IASI, avea multi prieteni si colegi.

Prietenii il sustin moral, il incurajeaza, isi petrec timpul impreuna(plimbandu-l cu masina prin oras).

slide16

“MEREUAPROAPE”

TELEDON 2008 MADALINA FRANGULEA

Varsta: 17 ani

Leucemie

Localitate : Branistea, jud. Galati

Situatie sociala: in grija bunicilor

Venit: 200 ron (pensia bunicilor)

SUMA NECESARA: 150 000 EURO

Madalina s-a nascut la 17 iulie 1991 in Bucuresti, dar este crescuta de bunicii materni in comuna Branistea, judetul Galati. Parintii fetei sunt saraci, castiga in jur de 700-800 ron/luna, mama are probleme psihice si este pensionata pe caz de boala, iar tatal este alcoolic. Bunicii au o pensie foarte mica…maxim 200 ron.

Are o sora aici in Bucuresti, are 31 de ani ( este o sora vitrega) cu care tine legatura, dar care nu prea are cum sa o ajute.

In anul 2006 , ( la 14 ani ) a descoperit ca are ganglion la nivelul gatului, s-a dus la medicul de familie care i-a dat trimitere la Spitalul Fundeni.

Acolo a fost vazuta de Dr. Dragomir Monica care in urma biopsiei a pus diagnosticul de Limfom Hodgkin stadiul 3. A urmat tratament cu citostatice si radio terapie, timp de doi ani. Medicii au spus ca tratamentul a inceput sa dea rezultate si Madalina se va vindeca, dar la scurt timp boala a recidivat. In martie 2007 organismul Madalinei nu a mai suportat tratamentul,a facut de multe ori hemoragie, a fost nevoita sa faca transfuzii de sange

slide17

“MEREUAPROAPE”

TELEDON 2008 MADALINA FRANGULEA

In noiembrie 2007 doamna doctor Dragomir a spus ca numaipoate face nimic, Madalina nu raspunde la tratamentsidoartransplantul o poatevindeca, transplant care se face in Italia sicosta 150.000 euro.

IntretimpmatusaMadalinei a apelat la PresedintaAsociatieiRomaneImpotrivaLeucemiei “ ARIL” , Monica Bunaciu. Aceasta a luatlegatura cu multespitale din Italia si a confirmatfaptul ca operatiacosta in jur de 150000 euro.

Din februarie 2008 Madalina este sub observatiadomnului doctor Dan Colita de la SpitalulFundeni.

slide18

“MEREUAPROAPE”

TELEDON 2008 MATEI DRAGOSNICORICI

Matei Dragos

are 2 ani si 9 luni si a fost diagnosticat cu metastaza la coloana vertebrala (neuroblastom toracic cu metastaze osoase, stadiul 4) , interventia chirurgicala de la Paris (transplant de maduva) fiind foarte costisitoare.

Parintii, Luminita si Cezar, isi doreau cu ardoare acest “DAR AL LUI DUMNEZEU” (pentru ca in traducere, Matei inseamna darul divin).

In martie 2008, lui Matei, un copil fericit si zglobiu, i se face rau. Este dus de catre parinti la Spitalul Judetean Constanta.

La o prima investigatie se presupunea ca starea lui este cauzata de medicatia contra parazitilor intestinali, administrata anterior.

Matei DragosNicorici

Data nasterii: 13.06.2005

SUMA NECESARA: 150.000 EURO

slide19

“MEREUAPROAPE”

TELEDON 2008 MATEI DRAGOSNICORICI

Dupa o saptamana de internare la Constanta si fara nici un diagnostic, parintii lui Matei se hotarasc sa plece la Spitalul Marie Curie din Capitala. Medicii de aici stabilesc si diagnosticul: NEUROBLASTOM TORACIC CU METASTAZE OSOASE! Socul este mult prea mare pentru parintii micutului: in traducere, aceasta sintagma medicala inseamna o TUMOARE LA NIVELUL CUTIEI TORACICE.

Parintii refuza sa accepte cruda sentinta. Vor si o opinie din strainatate. Aleg Franta. Au aflat ca acolo este cel mai bun spital specializat pe aceasta problema medicala. Astfel, contacteaza Institutul “Gustave Roussy”.

Doctorii specialisti din cadrul clinicii franceze raspund familiei micutului Matei, oferindu-i sanse de supravietuire de peste 50% dupa interventia chirurgicala.

In acest moment parintii lui Matei au aflat diagnosticul final si data operatiei. Matei are nevoie de o operatie de transplant dublu de maduva.

Aceasta operatie va fi realizata numai daca se vor strange 150.000 de euro din cei 200.000 de euro necesari la inceput.

Timpul insa trece, iar Matei nu il mai are la dispozitie. Impreuna putem face ca viata lui sa reintre pe fagasul normal. Impreuna putem ajuta o familie sa aiba in continuare bucuria neasemuita de a fi PARINTI, de a li se spune “mami” si “tati”!

slide20

INGERII « MEREUAPROAPE »

Vom veni in noaptea cea mare a invierii Domnului, ca sa demonstram ca lumina exista printre oameni, sa salvam vietile unor copii care poate in viitor ne vor salva pe noi..

Vom veni pentru ca suntem crestini si stim ca impreuna putem face minuni: doar impreuna reusim sa dam speranta celor bolnavi, uitati de noroc, celor de langa noi, care au nevoie in aceste clipe de dragostea si generozitatea dumneavoastra..

Astfel isi pledeaza cauza nobila “INGERII”, adica vedete ale televiziunilor din trustul Intact, care vor lua fiecare in grija cate unul din cei 6 copii, transformand un scop umanitar intr-un eveniment extraordinar.

Vedetele noastre ne vor incanta si ne vor emotiona deopotriva, caci le vom vedea in posturi inedite.

Totul pentru a ne face sa ne intoarcem privirile si catre cei pe care viata i-a pus la grea incercare inca de la inceput.

Daca la final, eforturile lor vor salva vieti abia incepute, aceasta va fi numai si numai datorita generozitatii dumneavoastra.

slide21

INGERII « MEREUAPROAPE »

Mircea Radu si Simona Gherghe vor canta, Mihaela Radulescu si Cristian Brancu vor dansa ca niste adevarati profesionisti, Mircea Badea va boxa cu Leonard Doroftei, asistat de Manuela Fedorca, Alessandra Stoicescu va interpreta un cantec popular, asistata de Adelin Petrisor, Gabriela Vranceanu Firea si Andrei Zaharescu vor deveni actori de comedie, Jojo ne va canta pop impreuna cu Lucian Mandruta.

Ei vor fi INGERII care vor sensibiliza telespectatorii.

slide22

“MEREUAPROAPE”

TELEDON – EDITIESPECIALA 2008

Cele mai importante vedete ale tuturor posturilor TV din trustul Media Intact – Antena1, Antena2, Antena3, Euforia Lifestyle TV – vor fi prezente in platou, sustinand sponsorii care si-au aratat generozitatea, care vor fi, de asemenea, invitati in fata publicului.

Simona Patruleasa si Crina Abrudan, Geta Voinea si Corina Danila, Irina Nicolau si Diana Niculescu vor fi fermecatoarele prezente care vor insoti si prezenta sponsorii aflati in platou.

Cu totii ne vor incanta cu piese muzicale special aranjate pentru aceasta ocazie.

Artisti de prim rang au raspuns invitatiei noastre de a se alatura acestei manifestari de generozitate.

Sase artisti din domenii muzicale diferite (pop, rock, usoara, populara, etc.) vor interpreta in premiera in aceasta componenta o piesa internationala, fiecare cantand paritura in genul in care s-a consacrat.

Monica Anghel va oferi un mic recital special conceput pentru aceasta ocazie.

In aceasta ambianta festiva, Andreea Berecleanu si Mihai Gadea ne vor conduce intr-o lume a sperantelor care urmeaza a fi implinite.

slide23

“MEREUAPROAPE”

TELEDON – EDITIESPECIALA 2008

Cele mai importante forte ale show-bizului romanesc s-au mobilizat pentru a ajuta.

Cea mai importanta televiziune comerciala din Romania va demonstra inca o data de ce “Mereu Aproape” nu este un truc de marketing, ci esenta insasi a existentei sale.

Teledonul “Mereu Aproape” – editia de primavara 2008 – continua traditia deja inceputa de Antena1 si Fundatia Mereu Aproape.

Este o evolutie fireasca a acestei initiative, care, de la o editie la alta, devine tot mai utila si mai fructuoasa.

slide24

“MEREUAPROAPE”

TELEDON – EDITIESPECIALA 2008

Numerele de telefon alocate pentru editia 2008:

ROMTELECOM:

0900.900.140 (10 EUR);

0900.900.143 (3 EUR);

  0900.900.146 (6 EUR);

ORANGE:

877 (2 EUR);

VODAFONE :

877 ( 2 EUR)

Aceste linii sunt ale Fundatiei “Mereu Aproape”, sunt deschise inca de la teledonul din noiembrie 2007 si vor ramane deschise pana la 31 decembrie 2008.

Cont IBAN Fundatia Mereu Aproape: RO 05 BRDE 450 SV 0729 533 4500, deschis la BRD GSG SMCC

slide25

“MEREUAPROAPE”

TELEDON – EDITIESPECIALA 2008

In editia din toamna anului 2007, farmecul vedetelor noastre, capacitatea noastra de a sensibiliza si de a stimula generozitatea semenilor nostri au avut un rezultat impresionant:

suma stransa a fost de 642.140 Euro.

Fundatia “Mereu Aproape” a achizitionat aparatura pentru spitalul de copii “Marie Curie”, din Bucuresti.

slide26

“MEREUAPROAPE”

TELEDON – EDITIESPECIALA 2008

In spirituluneitransparente complete, iata in ce s-a concretizatacestsprijinfinanciaroferitspitalului “Marie Curie”:

Microscop microchirurgie –neurochirurgie, ORL, chirurgie generala

Disectorultrasunete – neurochirurgie, chirurgie generala, ORL

Masaneurochirugiecuaccesorii- pret inclus in disector

ECMO- membrane oxigenativaextracorporeala – neonatologie

AparatoxidnitricSLE si reparatia la cele 2 existente-neonatologie

Aparateventilatiemecanica- HFOV ( 2buc) – neonatologie

Monitoare si statiecentrala- neonatologie

Holter ECK-cardilogie

Trusachirugie- ORL

Trusa biopsie rectala ( 2 buc)-chirurgie generala

Trusa chirurgie generalaneonatala

Aparatexplorarifunctionalerespiratorii –pediatrie-pneumologie

Monitor transcutanat

Trusaneurochirugie si instrumente endoscopie

slide27

“MEREUAPROAPE”

TELEDON – EDITIESPECIALA 2008

Totul a fost posibil numai si numai cu ajutorul atat al unor semeni sensibili si generosi, cat si al unor sponsori care nu au ezitat sa sprijine aceasta cauza nobila.

Suma-record de 642.140 Euro a provenit in mare parte din donatii prin sms si apeluri telefonice, insa donatiile directe de la persoane fizice si juridice au fost, de asemenea, importante: 150.000 de euro.

Ne propunem ca in aceasta editie sa depasim acest record.

Stim ca vom reusi, dar numai impreuna cu dumneavoastra.

Pentru ca omenia si generozitatea nu trebuie sa aiba nici o limita

cand vine vorba de alinarea suferintelor unor copii.

Speram ca veti fi alaturi de noi si va multumim.