tmeneti adatgy jt t bl zat tapasztalatok n.
Download
Skip this Video
Download Presentation

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 14

- PowerPoint PPT Presentation


  • 96 Views
  • Uploaded on

Átmeneti adatgyűjtő táblázat - tapasztalatok. Átmeneti adatgyűjtő táblázat – kérdések. Az adattábla Szolg.ÁK munkalapján kevés a 200 sor a tevékenységek rögzítéséhez.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about '' - adelio


Download Now An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
slide2

Átmeneti adatgyűjtő táblázat – kérdések

Az adattábla Szolg.ÁK munkalapján kevés a 200 sor a tevékenységek rögzítéséhez.

A táblázat munkalapjának képletelt sorai kiegészítésre kerülnek 2000-re, így az elengedő lesz a Szolgáltatáselemző rendszer bevezetéséig. A táblázat új verziójának kiadása november hónapban várható.

slide3

Átmeneti adatgyűjtő táblázat - kérdések

Az adattábla Összesítés munkalapja nem mutatja ki a július, augusztus hónapot.

Az adattábla Összesítés munkalapja kiegészítésre került a június, július és augusztus hónap összesítő adataival. A táblázat új verziójának kiadása november hónapban várható.

slide4

Átmeneti adatgyűjtő táblázat - kérdések

A Tanácsadó/szakmai megvalósító neve legördülő listában nem található meg az egyik tanácsadó neve. Az első fülnél (AMSZ adatok) pedig szerepel, fel lett rögzítve.

Ez egyedi problémaként merült fel. A megküldött táblázatban a listára történő hivatkozás egy cellával el van csúszva. Más táblázatok esetében ez nem volt tapasztalható. A táblázat új verziójának kiadása várhatóan orvosolja a problémát.

slide5

Átmeneti adatgyűjtő táblázat - kérdések

A program több helyszínen kerül megvalósításra, így a táblázat „közös” használata nem lehetséges. (Ez a probléma más okból is előfordulhat.) A tanácsadók által használt táblázatok kerüljenek összefésülésre, vagy lehet őket egyenként is küldeni?

A táblázat úgy került kialakításra, hogy központi helyre lementve, hálózaton keresztül lehessen közösen használni. Amennyiben ez nem megoldható a táblázatokat a szervezetek összefésülve egy táblázatba, vagy külön-külön is megküldhetik.

slide6

Átmeneti adatgyűjtő táblázat - kérdések

Az Összesítés munkalap a nyílt munkaerőpiacon sikeresen elhelyezett ügyfelek számát nem veszi figyelembe.

A „Monitoring mutatók” és az „Összesítés” fülön a sikeres elhelyezkedés a statisztikában az alábbi feltételek teljesülésekor jelenik meg:

1. A „Kimenet” munkalap D oszlopénak értéke „elhelyezkedett”, és

2. a „Kimenet” munkalap H oszlopának értéke dátum, (a mostani táblában nagyobbnak kell lennie, mint 2013. szeptember 1., az javítás után ez 2013. június 1. lesz), és

3. a „Kimenet” munkalap K oszlopának értéke „Igen” (ez az ESZA monitoring mutatójának számítása miatt került bele), és

4. a „Munkáltató” munkalapon, az érintett munkáltató esetében a C oszlop értéke „nem akkreditált munkáltató”.

slide7

Átmeneti adatgyűjtő táblázat - kérdések

A felrögzített állásajánlat nem kap „Érvényes” jelölést

Érvényes állásajánlat esetében, az „Álláshelyek” munkalapon:

1. R oszlop értéke kisebb, vagy egyenlő, mint a mai nap, és

2. R oszlop értéke kisebb, vagy egyenlő, mint az S oszlop értéke, és

3. az S oszlop ki van töltve, és

4. H oszlop értéke nagyobb, mint 0, és

5. E oszlop értéke „Igen”.

slide8

Átmeneti adatgyűjtő táblázat - kérdések

Módosítható-e a táblázat a havi adatszolgáltatás után?

A táblát folyamatosan tudják vezetni, módosítani, így az egy folyamatosan bővülő táblázat lesz, amit bizonyos időközönként szükséges megküldeni az FSZK részére.

slide9

Átmeneti adatgyűjtő táblázat - kérdések

Létezik egy magyarázat-kezdőknek a kitöltéshez?

Az adattábla kitöltésében hasznos segítséget nyújt a Kitöltési útmutató, ami reményeink szerint egyértelművé teszi a táblázat használatát.

slide10

Átmeneti adatgyűjtő táblázat - kérdések

Egy álláskeresőhöz több különböző tevékenység tartozik, amik különböző időpontokban kerülnek megtartásra. Egy álláskeresőhöz több tevékenységi típust, időt, és időegység cellát kell kitölteni, vagy összesítve egy cellába gyűjtsük össze őket?

A táblázat felépítése úgy lett kialakítva, hogy az álláskeresőknek, a munkáltatóknak, valamint a partnereknek nyújtott szolgáltatásokat (tevékenységeket), tevékenységenként külön-külön sorban szükséges rögzíteni és egy-egy tevékenységhez külön-külön, a hozzá tartozó sorba szükséges a dátumot és annak időtartamát felvinni.

slide11

Átmeneti adatgyűjtő táblázat - kérdések

A Monitoring mutatók munkalapon a H7-es cellában levő megjelölés kapcsán az milyen feladatai lennének, hova rögzítsünk és pontosan milyen adatokat?

A táblázat Monitoring mutatók munkafüzet lapja a TÁMOP- 5.3.8.A3-12/1 projekt Pályázati útmutatójának E1 pontjában meghatározottak szerint került kialakításra, hogy megkönnyítse az adatszolgáltatást, a vállalt indikátorok alakulását ellenőrizhetővé tegye. Az abban található tartalom az útmutató alapján került megfogalmazásra. Az szervezetek és az FSZK által megkötésre került Együttműködési Megállapodás I. 4. pont negyedik bekezdése alapján a projekt teljes időtartama alatt vállalták az Önökkel kapcsolatba került munkaadók regisztrálását és a regisztrációs adatbázis karbantartását a munkaadói adatbázisban. Az adatbázis a konzorcium által kifejlesztésre kerülő integrált informatikai rendszer része. A munkalap 7 sora erre vonatkozik.

Abból adódóan, hogy a közösségi tér portál fejlesztésének befejezése nem történt meg az adattábla kialakításáig, így áthidaló megoldásként az említett munkalap az adattáblába rögzített álláshelyek számát adja össze, azaz az Álláshelyek munkalap I oszlopában feltüntetett adatok számát mutatja ki.

slide12

Átmeneti adatgyűjtő táblázat - kérdések

Egy ügyfelünket sikeresen elhelyeztünk, ennek ellenére sem a "Monitoring", sem az "Összesítés" fülön nem látszik ez a mutató. Kérem a segítségüket az adat megjelenítésében.

A táblázat "Monitoring mutatók" és az "Összesítés" munkalapja az ESZA Projekttel kapcsolatos Pályázati útmutatójának E1 pontjában megfogalmazottak alapján kerültek kialakításra. Eszerint: "A projekt keretében nyílt munkaerőpiacon sikeresen elhelyezett személy: az a megváltozott munkaképességű személy, aki a projektidőszak alatt helyezkedett el, és 3 hónapot meghaladó foglalkoztatásról szóló munkáltatói igazolással rendelkezik..."

A sikeresen elhelyezett ügyfél az említett két munkalapon akkor jelenik meg, ha – a többi feltételen túl - a "Kimenet" munkalap adott sorában, "elhelyezkedés esetén" a 3 hónapon túli elhelyezkedést Igennel jelölik. (K3 cella)

slide13

Átmeneti adatgyűjtő táblázat - kérdések

A mi rendszerünkön Office 2003 van, ezért az "xlsx" kiterjesztésű táblázat nem minden funkcióját tudjuk használni (pl.nincs legördülő menü). Kaphatunk-e az adattáblából más verziót, hogy ne ütközzön nehézségekbe a kitöltése? Az MS Office 2007 nem kezeli a legördülő menüket.

Az adattábla elkészítése során céljaink között szerepelt egy olyan táblázat elkészítése, amely valamelyest megkönnyíti a szolgáltató és adatszolgáltató tevékenységet oly módon, hogy az adatok egységes nyilvántartásához sorvezetőt kapjanak. Törekedtünk a kitöltés egyszerűsítésére, amit különböző funkciók használatával próbáltunk elérni. Ezen funkciók nagy része az .xlsx formátumban alkalmazható, amit a Microsoft az MS Office 2007-es verziójával vezetett be. Az adattábla is ebben a formátumban készült. Ugyanakkor a legördülő menük használatára a 2007-es verzió sem képes.

A táblázat más formátumba történő átalakítása esetén (pl: MsOffice 2003-ban kezelt .xls kiterjesztés) a használt funkciók nagy része elveszne és nem csak a legördülő listákat, hanem egyéb funkciókat sem lehetne használni.

slide14

Átmeneti adatgyűjtő táblázat

Érdeklődés, adatszolgáltatás:

Locherer Zoltán

Locherer.zoltan@fszk.hu

(+36 30) 677 5978

Nagy Dóra

nagy.dora@fszk.hu

(+36 1) 450 3230

ad