Download
kirkevandring i bod bodin kirka r nvik kirka og bod domkirke n.
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Kirkevandring i Bodø . Bodin kirka,Rønvik kirka og Bodø domkirke . PowerPoint Presentation
Download Presentation
Kirkevandring i Bodø . Bodin kirka,Rønvik kirka og Bodø domkirke .

Kirkevandring i Bodø . Bodin kirka,Rønvik kirka og Bodø domkirke .

139 Views Download Presentation
Download Presentation

Kirkevandring i Bodø . Bodin kirka,Rønvik kirka og Bodø domkirke .

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

 1. Kirkevandring i Bodø.Bodin kirka,Rønvik kirka og Bodø domkirke. I denne presentasjonen vil dere få et lite innblikk i hva som kjennetegner de ulike kirkene våre. Presentasjonen er laget av Solveig Mohagen.

 2. Når dere viser presentasjonen, klikker dere på lenkene, som da vil gi dere grunnleggende informasjon fra de tre kirkene. • Bodin kirka Bodø domkirke. Rønvik kirke.

 3. Bodin kirke http://kirken.bodo.no/wips/1764565672/ Informasjon om altertavlen i Bodin kirke  http://kirken.bodo.no/wips/719426652/

 4. Bodø domkirke. • http://kirken.bodo.no/wips/2109048100/

 5. Rønvik kirke • Informasjon om Rønvik kirke  http://kirken.bodo.no/wips/784926992/ http://kirken.bodo.no/wips/1263022794/

 6. Arkitekturens historie i korte trekk. Fra grekerne arvet romerne byggeteknikken, tempel, som de videreutviklet til basilikaen. Basilikaen var en lang rektangulær bygning med tak båret av søylerekker som dannet midtskip og sideskip. Basilikaene ble brukt som forsamlingshus, og mange ble dermed omgjort til kirker i middelalderen.

 7. Stilarter i europeisk kultur. Romansk stil (rundbuestil) ca 800 1250: Tykke, solide murer, svære søyler ,halvsirkelformede buer, krysshvelv og kupler, små vinduer. Gotisk stil (spissbuestil) ca 1150-1500: Oppadstrebende spisse buer, slanke søyler, Tynne murer, store vinduer, strebepilarer, Rik utsmykning, glass malerier. Fransk katedral.

 8. Nidarosdomen er en katedral, som Inneholder både gotiske og romanske elementer. Nidarosdomen ble bygd til minne om Olav den hellige. ”Kristus i skyen” modellert av Kristoffer Leirdal, den samme som har laget” Kristus ”over inngangsdøra til Bodø domkirke.

 9. Kirken er bygget i betong og har en basilikaform. Arkitektene som har tegnet kirken heter Gudolv Blakstad og Herman Munthe Kaas. Utenfor kirken er det et frittstående tårn (kampanile), som er 36 m høyt og rommer tre klokker. Klokketårnet har også et minnesmerke over Bodøs falne under 2. verdenskrig. Over døra henger det en skulptur av Kristus ,som er laget av Kristoffer Leirdal. Katedralen var ferdigbygd i 1956, etter at den gamle nygotiske trekirken ble bombet i 1940. Dere finner atskillig mer informasjon på linken. Bodø domkirke, Nordlands katedral, er hovedkirke i Sør Hålogaland bispedømme og er den største kirken i Bodø.

 10. Renessanse og barokk.

 11. Barokke element i Bodin Kirka. Orgelet. Kuppel. Alteret.

 12. Rønvik kirke.

 13. Rønvik kirke er den nyeste kirken i Bodø, og ble vigslet 1. søndag i advent 1997. Mer informasjon finnes på linken.

 14. Fridtjov Andersen. Fridthjov Anderssen biografihttp://no.wikipedia.org/wiki/Fridthjov_Anderssen