bajka l.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Bajka o mi??u PowerPoint Presentation
Download Presentation
Bajka o mi??u

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 12

Bajka o mi??u - PowerPoint PPT Presentation


  • 547 Views
  • Uploaded on

Basna o današnjoj društvenoj stvarnosti

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Bajka o mi??u' - Puky


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
bajka

BAJKA

O JEDNOM MIŠU

slide2
Jednog dana, miš je gledao kroz pukotinu na zidu farmera injegovu ženu kako otvaraju neki paket.Kakvu hranu bi to moglo sadržavati? Pitao se. Ali kad je otkrioda je u pitanju mišolovka, bio je užasnut.
slide3
Trčeći kroz dvorište farme upozoravao je ostale vičući: " Ukući je mišolovka! U kući je mišolovka!"
slide4
Kokoš, kvocajući i čeprkajući, podigne glavu i kaže:"Gospodine Miš, to je ozbiljan problem za tebe, ali nema bašnikakve posljedice po mene. Ja se zbog toga ne mogu uzrujavati."
slide5
Miš se okrene prascu i vikne: "Mišolovka je u kući! MIšolovkaje u kući!"Prase je suosjećalo, ali reče: "Vrlo mi je žao, gospodineMiš, ali ja tu ne mogu ništa učiniti osim moliti. Budisiguran da si u mojim molitvama."
slide6
Miš tada krene prema kravi: "Mišolovka je u kući! MIšolovkaje u kući!"Krava reče: "Oh, gospodine Miš, žao mi je zbog tebe, ali s mognosa neće faliti koža."
slide7
Tako se miš vratio odbijen pognute glave u kuću kako bi se samsuočio s farmerovom mišolovkom.Te noći začuo se čudan zvuk u kući - kao zvuk kad mišolovkauhvati svoj plijen.
slide8
Farmerova žena požurila je vidjeti što se uhvatilo. U mrakunije vidjela da je mišolovka uhvatila rep otrovne zmije. Zmijaju je ugrizla. Farmer ju je brzo odvezao u bolnicu i kući sevratila s vrućicom.
slide9
Znamo da se vrućica liječila svježom kokošjom juhom,

pa je farmer zaklao kokoš.

  • Ali bolest njegove žene se nastavila pa su je došli posjetitiprijatelji i susjedi.Da bi ih nahranio, farmer je izmesario prase.
  • Farmerova žena, nažalost, nije se oporavila, umrla je.Došlo je toliko ljudi na njen sprovod, da je farmer moraozaklati i kravu kako bi osigurao dovoljno mesa za sve njih.
  • Miš je to sve gledao s velikom tugom kroz svoju pukotinu nazidu.
slide10
Zato, kad idući put čuješ da se netko suočio s problemom imisliš da te se to ne tiče, sjeti se - kad je jedan od nasugrožen, svi smo u opasnosti.Svi smo umješani u to putovanje zvano "život". Moramo pazitijedni na druge i ponekad napraviti dodatan trud da ohrabrimonekog od nas.
slide11
POŠALJI OVO SVAKOME TKO TI JE IKAD POMOGAO I NEK ZNAJU KAKO SUVAŽNI.SJETI SE, SVATKO OD NAS JE BITNA NIT U TAPISERIJI DRUGE OSOBE;NAŠI ŽIVOTI SU ISPREPLETENI S RAZLOGOM.