ADDENDUM - PowerPoint PPT Presentation

Patman
addendum l.
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
ADDENDUM PowerPoint Presentation
play fullscreen
1 / 4
Download Presentation
ADDENDUM
412 Views
Download Presentation

ADDENDUM

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

  1. ADDENDUM

  2. A ham sandwich consists of one slice of ham (10 g) and two slices of bread (25 g each). You have 1 kg of ham and 1 kg of bread. You make as many sandwiches as you can. How many sandwiches did you make? 20 40 100 120

  3. A ham sandwich consists of one slice of ham (10 g) and two slices of bread (25 g each). You have 1 kg of ham and 1 kg of bread. You make as many sandwiches as you can. How many sandwiches did you make? One sandwich = 50 gm of bread + 10 gm of ham 1 kg = 1000 gm/50 = 20 bread portions 1 kg = 1000 gm/10 = 100 ham portions After 20 sandwiches, you run out of bread. 80 portions of Ham left over. Answer = 20 sandwiches

  4. One mole of water molecules consists of 1 mole of oxygen (16 g) and 2 moles of hydrogen (1 g each). You combine 1 kg of oxygen with 1 kg of hydrogen to make water. How many moles of water did you make? 4 gm + 32 gm  36 gm Hydrogen: 1000/4 = 250 Oxygen: 1000/32=31.25 Limit 4 x 31.25 gm + 32 x 31.25 gm 125 gm 1000 gm  1125 gm 1 mole of water = 18 grams 1125/18=62.5 moles 1000-125=875 gm Hydrogen left