Section
This presentation is the property of its rightful owner.
Sponsored Links
1 / 63

Section Ⅰ Introduction & Reading and Vocabulary PowerPoint PPT Presentation


  • 96 Views
  • Uploaded on
  • Presentation posted in: General

Section Ⅰ Introduction & Reading and Vocabulary. Step One : Warming up What do you know about Australia ? What is it famous for? _______________________________________. 答案: It is home to Koala Bear , Kangaroo. It is famous for Sydney Opera House. Step Two : Fast reading

Download Presentation

Section Ⅰ Introduction & Reading and Vocabulary

An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Presentation Transcript


Section introduction reading and vocabulary

SectionⅠIntroduction&ReadingandVocabulary


Section introduction reading and vocabulary

StepOne:Warmingup

WhatdoyouknowaboutAustralia?Whatisitfamousfor?

_______________________________________


Section introduction reading and vocabulary

答案:ItishometoKoalaBear,Kangaroo.

ItisfamousforSydneyOperaHouse.


Section introduction reading and vocabulary

StepTwo:Fastreading

Readthetext(P23) quicklyandanswerthefollowingquestions.

1.HowlongdidittakethewritertotravelfromSydneytoAliceSpringsbytrain?

________________________________________________________________________

答案:Twodaysandnights.


Section introduction reading and vocabulary

2.WhydidAustraliansstopridinghorsesfortravellingalongdistance?

________________________________________________________________________

答案:Becausethehorsesdidn’tlikethehotweatherandsand.


Section introduction reading and vocabulary

StepThree:Carefulreading

Ⅰ.Readthetextcarefullyandchoosethebestanswers.

1.Thesentence“Andwhataride!” inthefirstparagraphmeansthat________.

A.thewriterenjoyedthelongjourney

B.thewriterwasmadetootiredfromthelongride

C.thatwasalonganddangerousjourney

D.hehadnothingtoseebutdesert

答案:A


Section introduction reading and vocabulary

2.Thewholepassagemainlytellsus________.

A.theimportanceofthedesertinAustralia

B.horsesareofnouseintravellinginadesert

C.it’scrueltokillthousandsofcamels

D.thetransporttothemiddleofAustralia

答案: D


Section introduction reading and vocabulary

3.Whichistherightorderofthefollowingthings?

a.Anewrailwaylinewasbuiltandthecamelswerenolongerused.

b.Australiansneededawaytotraveltothemiddleofthecountry.

c.Australianstrainedcamelstocarryfoodandothersupplies.

d.Theytriedridinghorsestotravel.

A.bdcaB.dbac

C.acbdD.cabd

答案: A


Section introduction reading and vocabulary

4.Australiansusedtotraveloncamelsfor________.

A.businessB.shopping

C.farmingD.pleasure

答案: A


Section introduction reading and vocabulary

5.Thewritertalkedalotaboutcamelsinthetextbecause________.

A.theyplayedanimportantpartinAustralianlife

B.shewasplanningtotravelonacamel

C.shewantedtospeakhighlyoftheanimals

D.shewantedtoexplainwhythetrainwascalledGhan

答案: D


Section introduction reading and vocabulary

Ⅱ.ReadthetextagainanddoTrue(T) orFalse(F) exercises.

1.Thepoliceshotthecamelswiththepermissionofthegovernment.()

2.Itwasin1935thatalawwhichallowedpeopletoshootcamelswaspassedinAustralia.()


Section introduction reading and vocabulary

3.Onthetrain,Alicestillstudied.()

4.Theyusedcamelsinsteadofhorsesbecausehorsesarenotgoodattravelingalongdistance.()

5.Thegovernmentbuiltanewrailwaylinein1925.()

答案: 1.T2.F3.T4.T5.F


Section introduction reading and vocabulary

StepFour:Summary

RecentlyIhadmyfirstrideonalong­distancetrain.Thetrainwaswonderfulandweategreatmealscookedby1.____________!Forthefirstfewhundredkilometersofthe2.____________,the3.____________wasverycolorful.Wefirstsawfieldswithdarkred4.____________,5.____________withnogreenthingsonandthen


Section introduction reading and vocabulary

6.____________farmswhichwerebuiltoveracenturyago.

OnthetrainIsometimestalkedtoother7.____________.OurtrainiscalledtheGhan,why?Iknowthatinordertogettothemiddleofthecountry,theyboughtsomecamelsfromAfghanistan.Ghanisshort8.____________Afghanistan.Formanyyears,9.____________camelscarriedfoodandothersupplies,andreturnedwithwoolandother10.____________.


Section introduction reading and vocabulary

TheAfghansandtheircamelsdidthisuntilthe1920s.Thenthegovernmentbuiltanewrailwayline,sotheydidn’tneedthecamelsanymore.

答案: 1.experts2.journey3.scenery4.soil5.desert6.abandoned7.passengers8.for9.trained10.products


Section introduction reading and vocabulary

distancen.距离

inthedistance在远处,在远方(较远处)

atadistance在远处,从远处(较近处)

at/fromadistanceof在距……的地方

(课文原句P21)IfirsttravelledalongdistancebytrainwhenIwassixyearsold.


Section introduction reading and vocabulary

当我六岁的时候,第一次坐火车进行了长距离的旅行。

①Icouldseethebuscominginthedistance.

我看见公共汽车从远处开过来了。

②Thepicturelooksbetterat/fromadistance.

这幅画离远点看好看一些。

③What’sthedistancefromBejingtoTaiyuan?

从北京到太原多远?


Section introduction reading and vocabulary

withinwalking/drivingdistance走路/开车去就可以

keepsb.atadistance=keepone’sdistancefrom

与……保持一定的距离


Section introduction reading and vocabulary

④Hishouseiswithinwalkingdistanceofthehospital.

他家离医院只有几步路远。

⑤You’dbetterkeepyourdistancefromthedog.It’sdangerous.

你最好离那条狗远点。它很危险。


Section introduction reading and vocabulary

1.Youcanseetheancientruins________adistanceof10miles.

A.inB.at

C.byD.to

解析:atadistanceof在……距离。

答案:B


Section introduction reading and vocabulary

2.Wewalkedalongtheseashoreandsawaship________.

A.fromthatdistanceB.inthedistance

C.atadistanceofD.inadistance

解析:句意为:我们沿着海边走,看见远处有一艘船。inthedistance在远处,符合句意。

答案:B


Section introduction reading and vocabulary

journeyn.旅程;旅行

(课文原句P23)Forthefirstfewhundredkilometresofthejourney,thescenerywasveryclourful.

在旅程的前几百公里,风景是非常多姿多彩的。

①Itisoneday’sjourneytogettotheseaside.

到海滨要一天的旅程。


Section introduction reading and vocabulary

goonjourney去旅行

beonajourney在旅行中

haveagood/pleasantjourney一路顺风

②Iwishyouapleasantjourney!祝你旅途愉快!


Section introduction reading and vocabulary

3.Wehaven’tseenMrSmith,forheisaway________ajourney.

A.fromB.with

C.onD.in

解析:考查固定搭配。onajourney在旅行。句意为:我们没有见到史密斯先生,因为他外出旅行去了。

答案:C


Section introduction reading and vocabulary

sceneryn.风景,景色

(课文原句P23)Forthefirstfewhundredkilometresofthejourney,thescenerywasverycolourful.

在旅程的前几百公里,风景是非常富有色彩的。

①Theywenttothecountrysidetoenjoythescenery.

他们去乡村欣赏风景。


Section introduction reading and vocabulary

辨析:scenery,scene,sight与view


Section introduction reading and vocabulary

②Thesunriseisabeautifulscene.日出是一幅美景。

③ComeandseethesightsofLondon.来看看伦敦的名胜。

④Wecangetaverygoodviewoftheseafromthetopofthetower.从塔顶我们可以看到非常好的海景。


Section introduction reading and vocabulary

4.Toenjoythe________,Irenewouldratherspendlonghoursonthetrainthantravelbyair.

A.sightB.view

C.sceneryD.scene


Section introduction reading and vocabulary

解析:scenery指某地总的自然风景或景色,尤指美丽的乡间景色,是不可数名词。sight指“景色”时为可数名词,往往指眼见的景色,如供人游览的“美景”或“名胜”,尤指人工制成的景色;view通常指自然景色,或指从远处或高处看到的景观、景物;scene所表达的景色常是scenery的一部分,常指自然景色,也可指舞台的场景。

答案:C


Section introduction reading and vocabulary

abandonedadj.被遗弃的

(课文原句P23)Wesawabandonedfarmswhichwerebuiltmorethanahundredyearsago.

我们看到一些一百多年前建造的现已废弃的农场。

①Thepolicedidn’tgoneartheabandonedcar.

警方没有接近那辆废弃的汽车。

②AnabandonedbabywasfoundoutsideTom’shouselastnight.

一个弃婴昨晚在汤姆的家门外被发现了。


Section introduction reading and vocabulary

abandonvt.抛弃,遗弃,放弃

③Wehadtoabandonthecarandwalkedtherestoftheway.

我们只好弃车,步行剩下的路。

④Thecruelmanabandonedhiswifeandchild.

那个残忍的男人抛弃了妻儿。


Section introduction reading and vocabulary

5.Hegotlostina(n)________villageandhecouldnotaskanybodyforhelp.

A.peacefulB.attractive

C.ordinaryD.abandoned

解析: 该句意为:“在一个废弃的村庄他迷路了,无法向任何人求助。”

答案:D


Section introduction reading and vocabulary

referto

(1)指的是;涉及

(课文原句P21)Someoftheverbscanrefertomorethanonemeansoftransport.有些动词不止是指一种交通方式。

WhenIsaidsomeonewasfoolish,Iwasn’treferringtoyou.

当我说有些人很愚蠢时,我并不是指你。


Section introduction reading and vocabulary

(2)提及;提起

Don’trefertothismatter,please.请不要再提这件事了。

(3)查阅;参考;咨询

Weoftenrefertothesebooksinourstudy.

我们在学习中经常参考这些书。


Section introduction reading and vocabulary

Whenyoumeetsomenewwords,youcanrefertoyourdictionary.遇到生词时,你可以查词典。

(4)将……称为……

Californiaisreferredtoasthe “Golden State”.

加利福尼亚被称做“黄金之州”。


Section introduction reading and vocabulary

6.Itwasfoolishofhimto________hisnotesduringthatimportanttest,andasaresult,hegotpunished.

A.sticktoB.referto

C.keeptoD.pointto


Section introduction reading and vocabulary

解析:句意为:在那次重要考试中他竟愚蠢地看他的笔记,他因此而受到了惩罚。referto参考,查阅。

答案: B


Section introduction reading and vocabulary

beshortfor 是……的缩写/简称

(课文原句P23)GhanisshortforAfghanistan.

“Ghan”是阿富汗的缩写。

①“PRC”isshortfor “thePeople’sRepublicofChina”.

=Theletters “PRC”areshortfor “thePeople’sRepublicofChina”.“PRC”是中华人民共和国的缩写。


Section introduction reading and vocabulary

beshortof缺少……

forshort简称

inshort总之

②Theschoolisshortofteachers.这个学校缺少老师。


Section introduction reading and vocabulary

7.用适当的介词填空

①________short,wecannotpleaseeveryoneallthetime.

② Accordingtosomescientists,we’llbeshort________energyinthenearfuture.

③WecalltheUnitedKingdomofBritainandtheNorthernIrelandthe “UK”________short.

答案: ①In ②of ③for


Section introduction reading and vocabulary

8.Asisknowntous,WTOisshort________theWorldTradeOrganization.

A.ofB.to

C.asD.for

解析:beshortfor是……的缩写。

答案:D


Section introduction reading and vocabulary

ReadinginEnglishisoneofthefastestwaysofimprovingyourEnglish.

用英语阅读是帮你提高英语的最快的方式之一。

ReadinginEnglish为v.­ing形式作主语,当v.­ing形式作主语时,谓语动词用单数形式。


Section introduction reading and vocabulary

①Drivingacarduringtherushhourisboring.

在交通高峰时刻开车令人厌烦。

②LearningEnglishwellisveryusefultous.

学好英语对我们很有用。


Section introduction reading and vocabulary

9.________morningexerciseeverydayisgoodforourhealth.

A.DoingB.Todo

C.DoneD.Beingdone

解析:此题考查动词­ing形式作主语,该句意为:“每天早晨锻炼身体有益于健康。”

答案: A


Section introduction reading and vocabulary

Whenyouread,themostimportantthingtodoistounderstandthemainideas.

阅读时,最重要的是理解大意。

(1)句中todo为不定式作定语修饰themostimportantthing。

当名词或一些代词前有序数词thefirst,thesecond或thelast,theonly等或有最高级修饰时,其后用不定式作定语,另外,若被修饰词为不定代词如much,little,anything,everything,something等时,也通常用不定式作定语。


Section introduction reading and vocabulary

ShelikestolistentoMrLi’slessons,sosheisalwaysthefirsttocomeandthelasttoleave.

她喜欢听李老师的课,因此她总是第一个来最后一个走。

Ihavesomethingimportanttotellyou.

我有重要事情要告诉你。


Section introduction reading and vocabulary

(2)tounderstandthemainideas是不定式作表语,该句中,to可省略,当主语部分有实义动词do的某种形式时,作表语的不定式todo可以省略to。

WhatIwanttodonowistohaveagoodsleep.

我现在想做的就是好好睡一觉。

Whattheywantedwastoearnenoughmoney.

他们的想法是挣足够多的钱。


Section introduction reading and vocabulary

10.Finallywefinishedthetask.Ithinkwhatwecandonowis________.

A.relaxB.relaxed

C.torelaxingD.relaxing

解析:relax作表语,前面省略了to。

答案:A


Section introduction reading and vocabulary

Thenthegovernmentbuiltanewrailwayline,sotheydidn’tneedthecamelsanymore.

后来政府修筑了一条新铁路,因此,他们不再需要骆驼了。

not...anymore不再


Section introduction reading and vocabulary

①Hestillsmoked,buthedidn’tdrinkanymore.

他还是抽烟,但是不再喝酒了。

②Imadeamistake,butI’msureIwon’tdoitanymore.

我做了错事,但我确信以后再也不会了。


Section introduction reading and vocabulary

11.完成句子

我今后再也不干这种蠢事了。

I________dosuchstupidthings___________.

答案:won’t;anymore


Section introduction reading and vocabulary

12.—WillyougivethismessagetoMrWhite,please?

—Sorry,Ican’t.He________.

A.doesn’tanymoreworkhere

B.doesn’tanylongerherework

C.doesn’tworkanymorehere

D.doesn’tworkhereanylonger

解析: not...anylonger/anymore中,anylonger/anymore要置于句末,因此选D。

答案: D


Section introduction reading and vocabulary

Ⅰ.单词拼写

1.WewerestruckbythebeautyoftheWestLake,sowestoppedtoadmirethebeautiful________(风景).

答案:scenery

2.Childrenshouldbe________(训练) fromanearlyageintablemanners.

答案: trained


Section introduction reading and vocabulary

3.Some________(专家) thinkthatlanguagelearningismucheasierforchildrenastheirtonguesaremoreflexible.

答案: experts

4.________(骆驼) aremuchbetterthanhorsesfortravellinginthedesertarea.

答案: Camels


Section introduction reading and vocabulary

5.The________(被遗弃的) disabledchildrenshouldbetakengoodcareofbythewholesociety.

答案: abandoned

6.Thed________fromthefarmtothetownisfivekilometres.

答案: distance


Section introduction reading and vocabulary

7.Ididn’tsleepuntilm________lastnightfordrinkingtoomuchblackcoffee.

答案: midnight

8.ThissummerIwillmakealongj________fromBeijingtoGuangzhou.

答案: journey


Section introduction reading and vocabulary

Ⅱ.短语翻译

1.get___上(车、船等)

2.get_____下(车、船等)

3.take_____(飞机)起飞

4.____thedistance在远处

5.____thecoast在沿海

6.beshort_____是……的缩写/简称

7.______ sb.todosth.允许某人做某事

on

off

off

in

on

for

allow


Section introduction reading and vocabulary

Ⅲ.完成句子

1.Thewayyouthoughtof________________________________(修理车) helpedusalot.

答案:torepairthecar

2.HarryPotterusually________________(上车) themagicbustoschool.

答案: getson


Section introduction reading and vocabulary

3.She__________(遗弃了) herhusbandandherchildren.

答案: abandoned

4.________________________________(不许抽烟) inthemeetingroom.

答案: Smokingisnotallowed


Section introduction reading and vocabulary

5.Themusicremindedmeof________________________(快乐景象) inmychildhood.

答案: thehappyscenes

6.Ifyoudon’tknowaword,youcan________________(查阅) adictionary.

答案: referto


Section introduction reading and vocabulary

7.________________________________________(晚饭后散步) isoneofthewaystokeephealthy.

答案: Takingawalkaftersupper

8.Auto________________________(是……的缩写) automobile.

答案: isshortfor


Section introduction reading and vocabulary

课下作业

练规范、练技能、练速度


  • Login