Download
1 / 11

KRAHASIMI I SEGMENTEVE SIPAS GJATËSISË - PowerPoint PPT Presentation


  • 96 Views
  • Uploaded on

1. KRAHASIMI I SEGMENTEVE SIPAS GJATËSISË. B. C. Lojtari gjuan topin me radhë nga pika A në pikën B, C, D dhe E . Me vizore vizatoni vija , të cilat e tregojnë rrugën e topit . Ato vija quhen __________. D. A. E. 1. KRAHASIMI I SEGMENTEVE SIPAS GJATËSISË. B. C.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about ' KRAHASIMI I SEGMENTEVE SIPAS GJATËSISË' - thane


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
Krahasimi i segmenteve sipas gjat sis

1

KRAHASIMI I SEGMENTEVE SIPAS GJATËSISË

B

C

Lojtarigjuantopin me radhëngapika A nëpikën B, C, D dhe E . Me vizorevizatonivija, tëcilat e tregojnërrugën e topit. Atovijaquhen __________

D

A

E


Krahasimi i segmenteve sipas gjat sis1

1

KRAHASIMI I SEGMENTEVE SIPAS GJATËSISË

B

C

Lojtarigjuantopin me radhëngapika A nëpikën B, C, D dhe E . Me vizorevizatonivija, tëcilat e tregojnërrugën e topit. Atovijaquhensegmente . (Zgjidhja)

D

A

E


Figura e m poshtme sht formuar me segmente

2

Figura e mëposhtmeështëformuar me ____ segmente.

Segmentiikaltërështëmëi __________ .

  • Segmentiigjelbërështëmëi __________ .

  • Segmentiikuqështëmëi __________ se segmenti

  • ikaltërdhemëi ____________ se segmentiigjelbër.


Figura e m poshtme sht formuar me tri segmente

2

Figura e mëposhtmeështëformuar me trisegmente.

Segmentiikaltërështëmëishkurtër .

  • Segmentiigjelbërështëmëigjatë.

  • Segmentiikuqështëmëigjatë se segmenti

  • ikaltërdhemëishkurtërse segmentiigjelbër.


Segmenti me ngjyr t kuqe zgjate q t jet i barabart m i gjat dhe m i shkurt r se segmenti i gjelb r

3

Segmenti me ngjyrëtëkuqezgjateqëtëjetëibarabartë, mëigjatëdhemëishkurtër se segmentiigjelbër :


3

Segmenti me ngjyrëtëkuqezgjateqëtëjetëibarabartë, mëigjatëdhemëishkurtër se segmentiigjelbër : ( Zgjidhja )


Bashkoni pikat si sht filluar figur n e gjetur ngjyrosni

4

Bashkonipikatsiçështëfilluar. Figurën e gjeturngjyrosni.


Bashkoni pikat si sht filluar figur n e gjetur ngjyrosni zgjidhja

4

Bashkonipikatsiçështëfilluar. Figurën e gjeturngjyrosni.( zgjidhja )


Vizatoni nj segment m t gjat dhe nj m t shkurt r se segmenti i dh n

5

Vizatoninjë segment mëtëgjatëdhenjëmëtëshkurtër se segmentiidhënë.


Vizatoni nj segment m t gjat dhe nj m t shkurt r se segmenti i dh n zgjidhja

5

Vizatoninjë segment mëtëgjatëdhenjëmëtëshkurtër se segmentiidhënë.( Zgjidhja )


ad