P rincipalele probleme ale sectorului 6
Download
1 / 27

P rincipalele probleme ale sectorului 6 - PowerPoint PPT Presentation


 • 66 Views
 • Uploaded on

P rincipalele probleme ale sectorului 6.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about ' P rincipalele probleme ale sectorului 6' - nardo


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
P rincipalele probleme ale sectorului 6
Principaleleprobleme ale sectorului 6


Sectorul 6 al Bucurestului este un sector modernizat si bine pus la punct din anumite puncte de vedere insalocuitorii acestuia se confrunta si cu anumite probleme la care trebuie gasite rezolvari. Principalele probleme ale sectorului 6,din punctul nostru de vedere sunt:-gunoaiele in unele spatii publice- ex: fosta autogara Militari,care nu a fost demolata, dupa construirea celei noi gazduieste acum gunoaie inauntru, dar si in jurul ei, afectand toate persoanele ce trec pe langa ea, datorita mirosului greu de suportat, dar si a aspectului dezdustator.-cainii vagabonzi- ex: desi o problema foarte veche, careia i s-au atribuit si mai multe rezolvari, problema cainilor vagabonzi nu a fost rezolvata nici pana astazi in multe zone ale sectorului.-parcarile publice foarte putine- ex:datorita parcarilor publice foarte putine,oamenii sunt nevoiti sa parcheze pe unde apuca si astfel incurca traficul,care de altfel este foarte aglomerat. Acestea sunt problemele pe care le-am identificat noi ca fiind cele mai importante.


Problemele sectorului 6 in ordinea gravitatii lor
Problemele bine pus la punct din ansectorului 6 in ordineagravitatiilor


1. bine pus la punct din anGunoaiele din spatiul public.

Pelangafaptul ca au un aspect groaznicsi un mirosfoartegreu de suportat , acestegunoaie pot fi un adevaratpericolpentrusanatateanoastra,eleputandficauzaunorboli grave percum: hepatita, boli ale inimii,alergii,etc.

2. CainiiVagabonzi.

Nu de multeori ,datoritafoameisaucruzimiioamenilor,caini au atacatcopii ,oamneninevinovati,mutilandu-i.Daca s-arcreaadaposturimaimultepentruei ,arfibinesipentrunoidarsipentruei.

3. Parcariputine.

Parcarileputineimpingoameniisaparchezeundeapuca,ceeaceprovoacablocareatraficului,divergenteintreindivizi,amenzi,etc.


Argumente privind problema gunoaielor
Argumente bine pus la punct din anprivindproblemagunoaielor


Munţii bine pus la punct din an de gunoaie - otravape care ne-o preparămzilnic

Aproapetotul se poaterecicla. Dar suntîncămulţiromânii care, deşiintenţioneazăsă-şitrimitădeşeurile la reciclat, habar n-au undeşi cum trebuiesă o facă. MinisterulMediului a publicatniştebroşuri care ne învaţă cum putem face astaşicecategorii de deşeuri pot fireciclate. Văprezentămmaijoscâtevaexemple.


DEEE – bine pus la punct din anurilemari, sursele de iluminat, deşeurilevoluminoase

Frigiderele, congelatoarele, maşinile de spălatsuntcâtevadintre DEEE-urilevoluminoase. Frigidereleşicongelatoarele, de pildă, conţin gaze cu efect de seră care contribuie la distrugereastratului de ozon. Sursele de iluminatconţinmetalegrele, darşimateriale care pot fireciclate (metale, plastic, sticlă). Deşeurilevoluminoasesuntpilotele, mobila, saltelele, mocheta, schiurile, bicicletele. Fiindcăconţinmaimultetipuri de materiale (lemn, metal, plastic şi textile), reciclarealorestedificilăşicostisitoare. Cepoţisăfaci? Să le predaiplatformelorşicentrelor de colectare, săchemicompania de salubritatesă le preiasausăschimbi la comercianţiechipamentelevechiatuncicândcumperialtelenoi.


Gunoaiele din construc ii bateriile portabile
Gunoaiele bine pus la punct din an din construcţii, bateriileportabile

 • Pentrudeşeurile din construcţii, înBraşov, de pildă, firmele de salubritateoferăsacispeciali de un metru cub sautomberoane, pe care le transportăcătrecentrele de colectareşireciclare. Aicimolozulestetransformatîntr-un nou material de construcţie. Din septembrieanulacesta, cine esteprinscăaruncăresturile din construcţii la tomberon, esteamendat. Sfat: nu amestecaazbestul cu molozul. Azbestulestefoarte toxic. Dintretoatelucrurilepe care le aruncăm la gunoi, bateriileportabilesunt considerate a ficelemaitoxice.


 • Conţin bine pus la punct din anmetalegrele (mercur, nichel, plumb, cadmiu, litiu) care se scurgîn sol şiotrăvescpânzafreatică. Acestemetaleprovoacăalergii, sterilitate, cancer, boli de inimă, pierderi de memorie. Se ştiecămercuruldintr-o baterie de ceaspoatepolua 500 de litri de apăsau un metrupătrat de sol, pentru 50 de ani. De aceea se recomandăsăfoloseştibateriibune, voravea o viaţămailungă. Bateriileuzate le poţi duce la magazinele care comercializeazăaşaceva. Sau, maisimplu, foloseştebateriireîncărcabilesauaparate care mergpebază de acumulatori.


De eurile periculoase ma inile uzate anvelopele
Deşeurile bine pus la punct din anpericuloase, maşinileuzate, anvelopele

 • Uleiul de motor, bateriile auto, cele ale telefoanelor mobile sunt considerate deşeuripericuloase. Din fericire, pentruacesteaexistăfacilităţi de colectareselectivă. Însă nu şipentrumedicamente, vopseleşi pesticide, cu toatecăşielefac parte din aceeaşicategorie. Putemîncepeprin a cumpăraîncantităţimiciproduse ca aracet, vopseleşi pesticide fiindcă, altfel, suntemtentaţisăaruncăm la gunoice ne prisoseşte. Maşinileuzatetrebuiemusai radiate deoarececonţinulei de motor, metalegreleşiacizi din baterii. La serviciul de radieremaşinavaficântărită, iarpreţulprimitvafi de 0,5 RON pe kilogram. Firma care radiazăîţivaelibera un certificat de distrugere care tevascuti de impozitul auto. Înceeacepriveşteuleiul de motor, acestaesteatât de toxic încâtpoatecontamina un milion de litri de apă.


 • Arderea bine pus la punct din anuleiuluiînsobă produce particulecancerigene. La fel, estedăunătoareşivopsireagardurilor din lemn cu uleiuzat. Dupăploaie, substanţelenocive din uleiajungîn sol. Reciclat, uleiul de motor devinecombustibilînanumiteindustrii. Din el se mai pot obţinelubrifianţi, cu doar o treime din energiafolosităpentrurafinareaţiţeiului. Soluţii: schimbăuleiulmaşinii la benzinăriesau la atelierul auto. Dacăîlschimbiacasă, nu-l aruncaîncanalizaresauînnatură. Trebuiecolectatşidus la ceamaiapropiatăbenzinăriesau service. Bateriile auto conţin plumb şiacizi.


La bine pus la punct din ancentrele de colectare, acesteasuntdezmembrate, plasticulesteîndepărtat, spălatşitransformatîn granule, iarplumbulesterefolosit. Anvelopeleuzatesunttransformateîn granule, iaracesteasuntfolositepentruacoperireaterenurilor de joacă, a celor de sport sau la producerea de noicauciucuri. Ca să nu poluezi, nu ardeanvelopeleuzateînaerliberfiindcăelimină gaze toxice. Foloseştemaidegrabăcauciucurireşapateşi nu aruncabateria la tomberonpoţi s-o duci la benzinăriesau la un atelier auto, înschimbulunorbonusuri.Sursa:ziarul" Gandu"


Argumente privind problema cainilor vagabonzi
Argumente bine pus la punct din anprivindproblemacainilorvagabonzi


O PROFESOARĂ DE DESEN, MUTILATĂ DE UN CÂINE MAIDANEZ bine pus la punct din an13 Mai 2008 comentariuComenteazape Forum trimiteTrimiteprin Y!M Email EmailTiparesteTiparestebucuresti, cainefarastapan, maidanezAlatura-tecomunitatiiEcoSapiensAdoptiiCainiUn câinemaidanez a mâncatdegetuluneifemei, înBucuresti! Femeiaatacată e profesoarăşiacumîşi face meseria cu greu. A maifostprimită la şcoală din milă. N-are pe cine trage la răspundere: câiniisuntproblematuturorşi a nimănui. Tragicaîntâmplare a avut loc pestradaElieCarafoli din sectorul 1, undecâineleesteîncontinuarestăpân, la treiluni de la incident.MălinaPopamergea la şcoalăşi a fostatacată de un câinefărăstăpân. Ultimeleluni din viaţaei au însemnatdrumuriprinspitaleşioperaţiichinuitoare. Medicii nu i-au maipututcoasedegetul la loc. Dar i-au oferitvariante de reconstrucţie. Acumpoartă un aparat care îitragepractic de bucata de os care i-a mairămas.


Mutilată de maidanez bine pus la punct din anFemeia a făcut o sesizare ca maidanezul să fie luat de hingheri. Nimeni însă nu s-a obosit. Peste 40.000 de astfel de animale sunt libere pe stradă. În adăposturi, nu încap decât 5 suta. Legea e de vină, spun cei care ar trebui să aibă grijă de câinii fără stăpân. Soluţii, nu există.Şi nici vinovaţi. Pentru că nicio lege nu spune că municipalitatea ar purta vreo răspundere dacă un om e muşcat pe stradă de un câine care aparţine primăriei.Sursa: Antena 3


Problemele sectorului 6 in ordinea gravitatii lor1
Problemele bine pus la punct din ansectorului 6 in ordineagravitatiilor


1. bine pus la punct din anGunoaiele din spatiul public.Pelangafaptul ca au un aspect groaznicsi un mirosfoartegreu de suportat , acestegunoaie pot fi un adevaratpericolpentrusanatateanoastra,eleputandficauzaunorboli grave percum: hepatita, boli ale inimii,alergii,etc.2. CainiiVagabonzi. Nu de multeori ,datoritafoameisaucruzimiioamenilor,caini au atacatcopii ,oamneninevinovati,mutilandu-i.Daca s-arcreaadaposturimaimultepentruei ,arfibinesipentrunoidarsipentruei.3. Parcariputine.Parcarileputineimpingoameniisaparchezeundeapuca,ceeaceprovoacablocareatraficului,divergenteintreindivizi,amenzi,etc.


Argumentarea ierarhiei
Argumentarea bine pus la punct din anIerarhiei


Din punct de vedere sociologic
Din bine pus la punct din anpunct de vedere sociologic:

 • 1 Gunoaieleaduccelemaimulteproblemesocietatiicreinddivergenteintreprimariesifirmeleautorizatepentrucuratenie,intrecetateansiprimariesiintrecetateansicetatean.

  Oameniidezagreazafoartemultgunoaieleceeace duce si la acestedivergente.

 • 2 Cainiivagabonsideasemeneaaducdivergenteintreprimarie –cetatenisicetatean-cetatean, insaspredeosebire de problemagunoaieloroamneiisuntblanzi cu eisi nu suntchiarasa de deranjati de acestia

 • 3 Parcarilecreazadivergente la fel ca sicelelaltedouaproblemeintreprimarie-cetateansicetateansiprimarie ,insasredeosebire de celelaltedoua ,oamenii par sa nu fie chiarasa de deranjati de aceastaproblema ,trecandusor cu vedereapeste ea.


Din punct de vedere psihologic
Din bine pus la punct din anpunct de vederepsihologic

 • 1 Din punct de vederepsihologicproblemagunoaielormarchiazamai ales copii care vazandgunoaiepejos ,consideraacestlucruobisnuitsiaruncagunoaielepejos,deasemenea ne afecteazapenoitoticreindune o stare de repulsie discomfort sistres.

 • 2 Problemacainilorafecteazadoar in cazul in care un omsau un copilesteatacat de un caine ,acestadandu-I persoanei o teamagenerala de caini.

 • 3 Problemaparcarilor ne afecteazamaiputindecatcelelaltedoua ea creindune un discomfort(cauzat de timpulpierdut) sistrestrecator.


Din punct de vedere economic
Din bine pus la punct din anpunct de vedere economic

 • Probleamagunoaielorpenoi ne costa ,in impozite fin implicate si o taxapentrucolectareagunoieler,deasemeneaoriceasociatie de locatariplatestepentrucolectareacunoaielor din jurulblocului.

 • Problemacainilor nu implicataxeplatite de catrenoi.

 • Problemaparcarilor ne costa la impozite ,darsidacamasina ne esteridicata ,deoarecenoiplatimpentru a ne fiinapoiata.


Avand bine pus la punct din an in vederecelelalteproblemepuse in discutieprivinddesfiintareaspatiilorverzi, pentruconstruireaparcarilor,darsicea a iubitorilor de animale ,noiconsideram ca se pot gasirezolvari care sa ii multumeasca sip e unii sip e altii.Ex: se pot gasispatiice nu suntincluse ca fiindveripentruparcari,iarprivindcainii se pot creaspatiispecialepentrueiundeeisa fie ingrijiti sis a nu fie nicipericulosinici in pericol.


Grupa 11f elevii iacob ana maria lepsa ramona mihai gina stefan laura
Grupa bine pus la punct din an : 11FElevii : Iacob Ana –MariaLepsa RamonaMihai Gina Stefan Laura


ad