1 / 23

Pub Quiz Eindhoven Atletiek vrijdag 14 maart

Pub Quiz Eindhoven Atletiek vrijdag 14 maart. Ronde 5 Sotsji. Sotsji. Per juist antwoord 1 punt. Dus maximaal 30 punten te behalen. Nog vers in het geheugen, de Olympische Spelen in Sotsji . 10 onderwerpen met steeds 3 vragen. Vraag 1: skiën dames.

felton
Download Presentation

An Image/Link below is provided (as is) to download presentation Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author. Content is provided to you AS IS for your information and personal use only. Download presentation by click this link. While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server. During download, if you can't get a presentation, the file might be deleted by the publisher.

E N D

Presentation Transcript

1. Pub Quiz Eindhoven Atletiekvrijdag 14 maart Ronde 5 Sotsji

2. Sotsji Per juist antwoord 1 punt. Dus maximaal 30 punten te behalen Nog vers in het geheugen, de Olympische Spelen in Sotsji. 10 onderwerpen met steeds 3 vragen.

3. Vraag 1: skiën dames Bij een van de ski onderdelen kwamen twee dames in exact dezelfde tijd over de finish. • Bij welk onderdeel was dit? • Tina Maze was de ene winnares, wie was de andere? • Tina Maze won nog een gouden medaille. Op welk onderdeel?

4. Vraag 2: IJshockey Rusland hoopte op goud voor de mannelijke ijshockeyers, maar helaas …. • Door welk land werd Rusland uitgeschakeld? • Welk land won goud bij de dames? • Welk land won goud bij de heren?

5. Vraag 3: Medailles Er werden op 98 onderdelen medailles uitgedeeld. • Op welke plaats eindigde Nederland in het medaille klassement? • Welk land won het medaille klassement? • Hoeveel verschillende landen wonnen medailles?

6. Vraag 4: Shorttrack • Wie won de enige Nederlandse shorttrack medaille? • Hoe heet de coach van de Nederlandse shorttrackers? • Hoelang is een shorttrackrondje?

7. Vraag 5: Zusjes Bij het freestyle skiën voor dames deden drie zusjes mee. • Wat is hun achternaam? • Uit welk land zijn ze afkomstig? • Welk zusje won de gouden medaille?

8. Vraag 6: Mulder&Mulder De tweeling Mulder was succesvol in Sotsji. • Wie is ouder, Ronald of Michel? • Hoeveel medailles wonnen ze samen? • Hoeveel meter hebben ze voor die medailles samen totaal moeten schaatsen?

9. Vraag 7: Langebaan schaatsen De Nederlandse langebaanschaatsers wonnen de ene na de andere medaille. • Hoeveel procent van de individuele medailles kwam in Nederlandse handen? • Welke Nederlandse man won geen medaille? • Op hoeveel afstanden was het podium totaal oranje?

10. Vraag 8: Bobsleeën Het Nederlandse bobslee team van Esmee Kamphuis deed het prima! • Op welke plaats eindigde de dames? • Hoe heet de remster van Esmee Kamphuis? • Wat doet Esmee Kamphuis in het dagelijkse leven?

11. Vraag 9: Langlaufen • Welk land won de meeste gouden langlauf medailles? • Wat is de langste afstand die wordt gelanglauft? • Bij de 30 km dames stonden 3 landgenotes op het podium. Uit welk land kwamen ze?

12. Vraag 10: Schansspringen • Welk Pool won 2 gouden medailles? • Voor het eerst werd er ook door dames gesprongen. Uit welk land kwam de winnares? • Noriaki Kasai won in 1994 zilver met de Japanse ploeg en 20 jaar later won hij individueel zilver. Hoe oud is hij?

13. Antwoorden

14. Vraag 1: skiën dames Bij een van de ski onderdelen kwamen twee dames in exact dezelfde tijd over de finish. • Bij welk onderdeel was dit? Afdaling • Tina Maze was de ene winnares, wie was de andere? Dominique Gisin • Tina Maze won nog een gouden medaille. Op welk onderdeel? Reuzenslalom

15. Vraag 2: IJshockey Rusland hoopte op goud voor de mannelijke ijshockeyers, maar helaas …. • Door welk land werd Rusland uitgeschakeld? Finland • Welk land won goud bij de dames? Canada • Welk land won goud bij de heren? Canada

16. Vraag 3: Medailles Er werden op 98 onderdelen medailles uitgedeeld. • Op welke plaats eindigde Nederland in het medaille klassement? 5e • Welk land won het medaille klassement? Rusland • Hoeveel verschillende landen wonnen medailles? 26

17. Vraag 4: Shorttrack • Wie won de enige Nederlandse shorttrack medaille? Sjinkie Knegt • Hoe heet de coach van de Nederlandse shorttrackers? Jeroen Otter • Hoelang is een shorttrackrondje? 111,12 m

18. Vraag 5: Zusjes Bij het freestyle skiën voor dames deden drie zusjes mee. • Wat is hun achternaam? Dufour-Lapointe • Uit welk land zijn ze afkomstig? Canada • Welk zusje won de gouden medaille? Justine

19. Vraag 6: Mulder&Mulder De tweeling Mulder was succesvol in Sotsji. • Wie is ouder, Ronald of Michel? Michel • Hoeveel medailles wonnen ze samen? 3 • Hoeveel meter hebben ze voor die medailles samen totaal moeten schaatsen? 3000

20. Vraag 7: Langebaan schaatsen De Nederlandse langebaanschaatsers wonnen de ene na de andere medaille. • Hoeveel procent van de individuele medailles kwam in Nederlandse handen? 70% • Welke Nederlandse man won geen medaille? Mark Tuitert • Op hoeveel afstanden was het podium totaal oranje? 4

21. Vraag 8: Bobsleeën Het Nederlandse bobslee team van Esmee Kamphuis deed het prima! • Op welke plaats eindigde de dames? 4e • Hoe heet de remster van Esmee Kamphuis? Judith Vis • Wat doet Esmee Kamphuis in het dagelijkse leven? Arts (Gynaecoloog)

22. Vraag 9: Langlaufen • Welk land won de meeste gouden langlauf medailles? Noorwegen • Wat is de langste afstand die wordt gelanglauft? 50 km heren • Bij de 30 km dames stonden 3 landgenotes op het podium. Uit welk land kwamen ze? Noorwegen

23. Vraag 10: Schansspringen • Welk Pool won 2 gouden medailles? Kamiel Stoch • Voor het eerst werd er ook door dames gesprongen. Uit welk land kwam de winnares? Duitsland • Noriaki Kasai won in 1994 zilver met de Japanse ploeg en 20 jaar later won hij individueel zilver. Hoe oud is hij nu? 41