General knowledge
This presentation is the property of its rightful owner.
Sponsored Links
1 / 8

General knowledge questions and answers PowerPoint PPT Presentation


http://www.mydearstudent.com/gk

Download Presentation

General knowledge questions and answers

An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Presentation Transcript


General knowledge questions and answers

General knowledge

General knowledge

questions and answers

questions and answers


General knowledge questions and answers

1) 'Meghanath Saha' award is given for outstanding

contribution in which of the following fields?

A) Social

B) Science

C) Journalism

D) Maths

Ans:- Science

2) At present how many disciplines are included for award of

Nobel Prize?

A) 6

B) 5

C) 7

D) 8

Ans:- 6


General knowledge questions and answers

3) B.C. Roy Award is given in the field of ?

A) Law

B) Journalism

C) Economics

D) Military

Ans:- Journalism

4) Bhanu Athaiya Won an Oscar award for ?

A) Film Direction

B) Physics

C) Maths

D) Costume designing

Ans:- Costume designing


General knowledge questions and answers

5) Citizens of which country have won outright or shared in

greatest number of Nobel Prize awards so far?

A) India

B) England

C) Sweden

D) United States of America

Ans:- United States of America

6) Dr. Rabindranath Tagore received the Nobel Prize for his

work?

A) Melody Songs

B) Christian Songs

C) Gora

D) Gitanjali

Ans:- Gitanjali


General knowledge questions and answers

7) Feroz Gandhi Award is given for outstanding performance

in the field of?

A) It Industry

B) Journalism

C) Physics

D) Environmental

Ans:- Journalism

8) How many women had got the India's highest Civilian

honour Bharat Ratna?

A) 4

B) 5

C) 7

D) 3

Ans:- 5


General knowledge questions and answers

9)In which of the following fields have Indians been honoured

twice with the Nobel Prize?

A) Physics

B) Maths

C) Chemistry

D) Social

Ans:- Physics

10) In which year 'Grammy trustees award' is given to Steve

Jobs.

A) 1992

B) 1987

C) 2012

D) 2008

Ans:- 2012


General knowledge questions and answers

11) In which year 'National medal of technology and

innovation' is given to Billgates.

A) 1992

B) 1987

C) 2001

D) 2003

Ans:- 1992

12) Name the Indian - born scientist who won the Nobel Prize

in the field of Medicine?

A) C.K. Nagaraja Rao

B) Hargobind Khorana

C) J.C. Bose

D) Shyam Benegal

Ans:- Hargobind Khorana


General knowledge questions and answers

For more details go through the website

http://www.mydearstudent.com/gk


  • Login