realisme n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
REALISME PowerPoint Presentation
Download Presentation
REALISME

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 5

REALISME - PowerPoint PPT Presentation


  • 118 Views
  • Updated on

REALISME. Aaron Lledó De Haro 4tA C.Socials. introduccio.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

REALISME


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
realisme

REALISME

Aaron Lledó De Haro

4tA

C.Socials

introduccio
introduccio

El Realisme és un corrent artístic que pretén plasmar la realitat de la forma més exacta possible a les obres d'art. Si bé la majoria d'obres han buscat assemblar-se al model imitat (tret de l'art abstracte), el realisme prescindeix de símbols i esquemes i busca el detall, la màxima proximitat. Per això com a moviment autònom el realisme se situa al segle XIX, tant en escultura i enpintura com en la literatura.

gustave coubert francia el taller del pintor 1855
Gustave Coubert(Francia)El taller del pintor (1855)

És un quadre del pintor francés Gustave Courbet. Està realizat al óleo sobre lienzo. Mesura 359 cm de alt i 598 cm d'ample. Va ser pintat en 1855, trobant-se actualment al Museo d'Orsay, de París, Francia. El seu títol complet en francés es : L'Atelier du peintre. Allégorie Réelle déterminant unix phase de set années de ma vie artistique (t'habita-li) , açò es, El taller del pintor, al·legoria real, determinant d'una fase de set anys de la meua vida artística.

context historic
Context historic

Començat a la fi de 1854, ho va completar en sis setmanes. El jurat de l'Exposició Universal de París de 1855 va acceptar onze obres de *Courbet (entre elles, La trobada), però va rebutjar aquesta. Per tant, en un acte de *autopromoción *Courbet, amb l'ajuda de Jacques-Louis-Alfred *Bruyas, va obrir la seva pròpia exposició prop de l'oficial: El Pavelló del Realisme; aquest era un antecessor dels varis Saló dels Rebutjats. Va obtenir poques lloances. Les crítiques de la seva època ho van qualificar de «vulgar». *Eugène *Delacroix va ser un dels pocs pintors que va recolzar l'obra, dient: «vaig a veure l'exposició de *Courbet que ha baixat fins als 10 *sous. Allí em quedo solament durant una hora i descobreixo una obra mestra en el seu quadre rebutjat; no podia apartar-me d'aquesta vista. S'ha rebutjat allí una de les obres més singulars d'aquest temps, però no és un bon mosso que es desanimi per tan poc.» *Henner, li va dir llavors: «Heus aquí un fons que Velázquez no hauria pintat millor. I aquesta figura nua, amb quin talent, amb quin gust està feta. »