awareness quiz n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Awareness Quiz PowerPoint Presentation
Download Presentation
Awareness Quiz

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 51

Awareness Quiz - PowerPoint PPT Presentation


  • 87 Views
  • Uploaded on

Awareness Quiz. Question 1 What is the approximate population of the world today?. Awareness Quiz. Question 1 What is the approximate population of the world today? Answer: About 6.8 billion. Awareness Quiz. Question 2 What is the approximate population of China today?.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Awareness Quiz' - yoko-lawson


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
awareness quiz
Awareness Quiz

Question 1

What is the approximate population of the world today?

awareness quiz1
Awareness Quiz

Question 1

What is the approximate population of the world today?

Answer: About 6.8 billion

awareness quiz2
Awareness Quiz

Question 2

What is the approximate population of China today?

awareness quiz3
Awareness Quiz

Question 2

What is the approximate population of China today?

Answer: About 1.34 billion

awareness quiz4
Awareness Quiz

Question 3

What is the approximate population of the United States today?

awareness quiz5
Awareness Quiz

Question 3

What is the approximate population of the United States today?

Answer: About 307 million

awareness quiz6
Awareness Quiz

Question 4

What five nations in the world have the highest population?

awareness quiz7
Awareness Quiz

Question 4

What five nations in the world have the highest population?

Answer: China 1,338,000,000 (20%)

India 1,166,000,000 (17%)

U.S. 307,000,000 (4.5%)

Indonesia 240,000,000 (3.5%)

Brazil 199,000,000 (2.9%)

(EU 492,000,000 (7.2%))

https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/rankorder/2119rank.html

awareness quiz8
Awareness Quiz

Question 5

What is the approximate GDP per capita in the United States?

awareness quiz9
Awareness Quiz

Question 5

What is the approximate GDP per capita in the United States?

Answer – About $46,900

awareness quiz10
Awareness Quiz

Question 6

What is the approximate GNP per capita in Zimbabwe?

awareness quiz11
Awareness Quiz

Question 6

What is the approximate GNP per capita in Zimbabwe?

Answer – About $200

bonus
Bonus!

Question 7

What nine countries have a higher GDP per capita than the US?

bonus1
Bonus!

What nine countries have a higher GDP per capita than the US?

Liechtenstein: $116,000

Qatar: $110,700

Luxembourg: $81,000

Bermuda: $69,900

Norway: $59,300

Kuwait: $57,400

Jersey: $57,000

Brunei: $53,100

Singapore: $51,500

https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/rankorder/2004rank.html

awareness quiz12
Awareness Quiz

Question 8

What country covers the largest land area?

awareness quiz13
Awareness Quiz

Question 8

What country covers the largest land area?

Answer- Russia 6.6 m. sq. miles

Canada 3.9

US 3.7

China 3.7

https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/rankorder/2147rank.html

awareness quiz14
Awareness Quiz

Question 9

What percent of its GNP would you guess Denmark spends annually on foreign aid?

awareness quiz15
Awareness Quiz

Question 9

What percent of its GNP would you guess Denmark spends annually on foreign aid?

Answer – 1.0 percent

awareness quiz16
Awareness Quiz

Question 10

Approximately what percent of its GNP do you think the U.S. ought to spend annually on foreign aid?

awareness quiz17
Awareness Quiz

Question 10

Approximately what percent of its GNP do you think the U.S. ought to spend annually on foreign aid?

Answer - ?

awareness quiz18
Awareness Quiz

Question 11

Approximately what percent of its GNP does the U.S. spend annually on foreign aid?

awareness quiz19
Awareness Quiz

Question 11

Approximately what percent of its GNP does the U.S. spend annually on foreign aid?

Answer – 0.1 percent

awareness quiz20
Awareness Quiz

Question 12

How much foreign aid would you guess the U.S. gave to Israel, per day, in fiscal year 2007?

awareness quiz21
Awareness Quiz

Question 12

How much foreign aid would you guess the U.S. gave to Israel, per day, in fiscal year 2007?

Answer – About $6.8 m per day

awareness quiz22
Awareness Quiz

Question 13

How much does the Iraq war cost?

awareness quiz23
Awareness Quiz

Question 13

How much does the Iraq war cost?

Answer – The Iraq war is costing about $343 million per day.

Amy Belasco, “The Cost of Iraq, Afghanistan, and Other Global War on Terror Operations Since 9/11,” Congressional Research Service (updated February 8, 2008)

awareness quiz24
Awareness Quiz

Question 14

Guess the population density (people per square mile) of Hong Kong. (Hint: US is 74; Oregon is 30; Idaho is 12; New Jersey is 1,042; Canada is 8.1)

awareness quiz25
Awareness Quiz

Question 14

Guess the population density of Macau. (Hint: U.S. is 74; Oregon is 30; Idaho is 12; New Jersey is 1,042; Canada is 8.1)

Answer: 48,450

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_population_density

awareness quiz26
Awareness Quiz

Question 15

What percentage of the people of the world have daily access to safe drinking water?

awareness quiz27
Awareness Quiz

Question 15

What percentage of the people of the world have daily access to safe drinking water?

Answer – Less than 30 percent

awareness quiz28
Awareness Quiz

Question 16

How many people around the world die each day from diseases contracted from unsafe water?

awareness quiz29
Awareness Quiz

Question 16

How many people around the world die each day from diseases contracted from unsafe water?

Answer – About 25,000

awareness quiz30
Awareness Quiz

Question 17

How many children around the world die each day from diarrheal diseases?

awareness quiz31
Awareness Quiz

Question 17

How many children around the world die each day from diarrheal diseases?

Answer – About 13,000 (5 million each year)

awareness quiz32
Awareness Quiz

Question 18

How many children around the world die each day from hunger-related diseases?

awareness quiz33
Awareness Quiz

Question 18

How many children around the world die each day from hunger-related diseases?

Answer – About 40,000

awareness quiz34
Awareness Quiz

Question 19

What percent of their annual income do families in developing countries spend on food? (Hint: Your family spends about 20% of it’s income on food.)

awareness quiz35
Awareness Quiz

Question 19

What percent of their annual income do families in developing countries spend on food? (Hint: Your family spends about 20% of it’s income on food.)

Answer – Between 75% – 80%

awareness quiz36
Awareness Quiz

Question 20

Approximately 100% of adults in developed countries are literate. What percent are literate in developing countries.

awareness quiz37
Awareness Quiz

Question 20

Approximately 100% of adults in developed countries are literate. What percent are literate in developing countries.

Answer – About 30% (But only 13% of females are literate!)

awareness quiz38
Awareness Quiz

Question 21

How many of the following “American” companies are owned or controlled by parent companies outside of the U.S.?

Dr. Pepper; Firestone; 7-Eleven; Reebok; Chrysler; Washington Times; Yale Locks; Saks Fifth Avenue; Encyclopedia Americana; Alka Seltzer; Dunlop Tires; Mack Trucks; Twentieth Century Fox; Universal Pictures; U.S. Air; Timex; National Bank of North America; Baskin and Robbins; Standard Oil of Ohio; Amoco; Shell; Burger King; Snapple; Brooks Brothers; adidas; Universal Studios; Taster’s Choice Coffee

awareness quiz39
Awareness Quiz

Question 21

How many of the following “American” companies are owned or controlled by parent companies outside of the U.S.?

Dr. Pepper, Firestone; 7-Eleven; Reebok; Chrysler; Washington Times; Yale Locks; Saks Fifth Avenue; Encyclopedia Americana; Alka Seltzer; Dunlop Tires; Mack Trucks; Twentieth Century Fox; Universal Pictures; U.S. Air; Timex; National Bank of North America; Baskin and Robbins; Standard Oil of Ohio; Amoco; Shell; Burger King; Snapple; Brooks Brothers; adidas; Universal Studios; Taster’s Choice Coffee.

Answer - All

awareness quiz40
Awareness Quiz

Question 22

How big is Africa?

  • US
  • Argentina
  • New Zealand
  • China
  • India
  • Europe (not including Russia)
slide51

China 3,705,387 sq. milU.S. 3,615,102Europe (not Russia) 1,908,500India 1,269,338Argentina 1,068,296New Zealand 103,736 11,670,359 sq. mi.Africa 11,706,166 sq. mi.