slide1 n.
Download
Skip this Video
Download Presentation
Centrul Eco – Turistic Delta Dunarii –Tulcea

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 12

Centrul Eco – Turistic Delta Dunarii –Tulcea - PowerPoint PPT Presentation


  • 226 Views
  • Uploaded on

Oprescu Andrei Daniel Grupa 111 B. Centrul Eco – Turistic Delta Dunarii –Tulcea.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Centrul Eco – Turistic Delta Dunarii –Tulcea' - yael


Download Now An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
slide1

Oprescu Andrei Daniel

Grupa 111 B

Centrul Eco – Turistic Delta Dunarii –Tulcea

slide2

Situat in Tulcea, str. 14 noiembrie nr. 1, Centrul Muzeal Ecoturistic "Delta Dunarii" si-a deschis portile catre public la data de 25 februarie 2009. Infiintat in cadrul Programului Phare 2005 Cooperare Transfrontaliera Romania- Ucraina, muzeul poate fi vizitat in perioada mai-septembrie intre orele 10-20, ultima intrare 19 iar in perioada octombrie- aprilie intre orele 10-18, ultima intrare 17.30. Luni este inchis.Pretul biletului este de 15 lei pentru adulti, 5 lei pentru copii, elevi, studenti. Taxa foto 20 lei iar pentru filmari 40 lei.

slide6

Vizitarea muzeului dureaza cam 2-3 ore. Odata intrat in lumea Deltei te rupi de realitate.Constructie moderna, muzeul are trei nivele cel mai atractiv fiind demisolul, unde se afla bazinele cu pesti.

La intrarea in muzeu, adica la parter, poti urmari documentare despre Delta Dunarii si despre Dobrogea, prezentari de la geneza deltei si pana in prezent (panouri cu informatii, fotografii, harti, diorame ce reconstituie flora si fauna specifica Dobrogei de Nord).

La etaj poti vedea minigradina botanica, diorame cu flora si fauna, prezentarea de obiecte traditionale, folosite de catre localnicii Deltei, sala de joaca pentru copii, sala de conferinte. De asemenea, te poti relaxa cateva minute la cofetarie unde poti servi diverse produse.

slide10

La demisol se afla acvariile, poate cea mai captivanta sectiune a muzeului. Primul acvariu este cilindric si prezinta un tub prin care te poti strecura pentru a privi pestii dinspre interior spre exterior. O idee fascinanta, sa stai "langa" un rechin. Urmeaza cateva culoare cu acvarii de dimensiuni imense si un tunel de sticla pe sub cel mai mare bazin al muzeului (cel cu sturioni), care iti creeaza impresia ca pestii inoata pe deasupra capului tau. Exista pe culoar o usa micuta unde intri intr-o jumatate de cilindru si te simti ca si cum ai fi tu insuti in acvariu, la brat cu sturionii. In spiritul Deltei, tavanul muzeului este decorat cu plase de pescuit. La Aqvarium iti sunt prezentate diverse specii de pesti: din Dunare si Marea Neagra, specii migratoare, pesti de cultura, specii exotice.  Pe holul de la iesire mai poti vedea un bazin cu broaste testoase si iti poti cumpara un suvenir de la magazinul muzeului.

ad