Omarmen
Download
1 / 27

OmArmen - PowerPoint PPT Presentation


  • 82 Views
  • Uploaded on

OmArmen. Jakobusbrief 2, 14 – 18. [14] Broeders en zusters, wat heeft het voor zin als iemand zegt te geloven, maar hij handelt er niet naar? Zou dat geloof hem soms kunnen redden?. Word jij soms ook afgeleid? Ben jij geloof- waardig ?. Wat betekent het geloof voor jou?

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about ' OmArmen' - wynter-fitzgerald


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

Jakobusbrief 2 14 18
Jakobusbrief 2, 14 – 18

  • [14] Broeders en zusters, wat heeft het voor zin als iemand zegt te geloven, maar hij handelt er niet naar? Zou dat geloof hem soms kunnen redden?


Word jij soms ook afgeleid ben jij geloof waardig
Word jij soms ook afgeleid?Ben jij geloof-waardig?

  • [18] Maar dan zegt iemand: ‘‘De een gelooft, de ander doet.” Laat mij maar eens zien dat je kunt geloven zonder daden; ik zal u door mijn daden tonen dat ik geloof.
In een missiekerk had een missionaris drie glasramen laten aanbrengen. Ze stelden voor: het geloof, de hoop en de liefde. Het geloof maakt van ons hoopvolle mensen die de liefde beleven. Dat was de volgorde wanneer je van binnen keek.

Maar voor wie buiten stond, was de volgorde anders: eerst de liefde. Je ziet hoe christenen leven met elkaar en in dienst van de ‘arme’. Dat geeft hoop: mensen die liefde waarmaken. Dat roept vragen op bij de ‘buitenstaander’: waarom doen jullie dat? Dan getuigen christenen en dat kan leiden tot de ontdekking van het geloof.  


ad