Viata lui Steve Jobs - PowerPoint PPT Presentation

slide1 n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Viata lui Steve Jobs PowerPoint Presentation
Download Presentation
Viata lui Steve Jobs

play fullscreen
1 / 14
Viata lui Steve Jobs
194 Views
Download Presentation
winka
Download Presentation

Viata lui Steve Jobs

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

 1. Viatalui Steve Jobs

 2. Steven Paul Jobs s-a născut în 24 februarie 1955 la San Francisco, fiu al doi studenţi necăsătoriţi - Joanne Schieble şi Abdulfattah Jandali, de origine siriană. Părinţii săi l-au dat spre adopţie şi a fost luat de o familie din California - Paul şi Clara Jobs.

 3. La câteva luni după adopţie, părinţii lui biologici s-au căsătorit şi au avut o fiică, Mona, care a aflat despre existenţa fratelui său mult mai târziu, când era adult.Steve a fost crescut în casa părinţilor săi adoptivi din Silicon Valley, leagănul industriei electronice americane.

 4. In timp ce era la liceu, Jobs s-a angajat pe timpul verii la o fabrică Hewlett Packard din Palo Alto, unde a lucrat împreună cu un alt elev, Steve Wozniak.

 5. În 1976, Jobs a vândut 50 dintre computerele lui Wozniak unui magazin local şi, înarmat cu o copie a comenzii, a convins un distribuitor de electronice să îi vândă piesele necesare prin credit.

 6. El a reuşit să lanseze PC-ul, numit Apple 1, fără să ia vreun împrumut de la bancă sau să cedeze vreo parte din nou înfiinţata companie. Jobs • şi-a numit compania după fructul favorit.

 7. În 1984, Jobs a lansat Macintosh, un produs extrem de apreciat, însă, în spatele scenei, Apple se confrunta cu probleme financiare. Scăderea vânzărilor şi nemulţumirea din ce în ce mai mare a angajaţilor, care criticau stilul autocrat al lui Jobs, au dus la o luptă internă pentru putere, în urma căruia Steve a fost îndepărtat din companie.

 8. In 1997Jobs s-a întors la compania pe care a fondat-o. Una dintre primele măsuri luate a fost concedierea directorului general al Apple din perioada respectivă.

 9. iPod, lansat în 2001, a satisfăcut cererea pentru "muzică la purtător" şi a devenit imediat un trendsetter, cu designul său inovativ şi căştile albe. Pentrul noul său aparat, Jobs a lansat iTunes, ce le permite consumatorilor să descarce muzică de pe internet şi să îşi creeze propriul playlist. 

 10. În 2003, Jobs a fost diagnosticat cu cancer la pancreas. El a respins ideea de operaţie şi a căutat terapii alternative, urmând inclusiv o dietă specială. În cele din urmă, a fost operat în 2004. El a ţinut boala secretă, dezvăluind adevărul numai câtorva apropiaţi.

 11. Spre deosebire de Bill Gates, Steve Jobs nu şi-a folosit averea personală pentru a face opere caritabile. Şi nici nu a îmbrăţişat preocuparea pentru mediu, ceea ce este ciudat pentru un budist, potrivit BBC. Apple a fost criticată de Greenpeace pentru că produsele sale nu sunt uşor de reciclat. 

 12. Potrivit celor care l-au cunoscut, Jobs a fost un om care avea încredere deplină în capacităţile sale, dar nu avea răbdare cu cei care nu erau de acord cu el. Cele mai mari talente ale sale au fost capacitatea de a intui piaţa şi produsele pe care toată lumea le-ar cumpăra. "Nu poţi întreba clienţii ce vor şi să încerci să le oferi. Până când construieşti produsul, vor vrea ceva nou", a spus el la un moment dat.