salem n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
SALEM PowerPoint Presentation
Download Presentation
SALEM

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 11

SALEM - PowerPoint PPT Presentation


 • 106 Views
 • Uploaded on

SALEM. INDEX. LOCALITZACIÓ HISTÒRIA PATRIMONI POBLACIÓ PER EDATS POBLACIÓ PER SEXE COMERÇ I INDUSTRIA FOTOS. LOCALITZACIÓ.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

SALEM


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
salem
SALEM

R. ESTHER GOMAR MONZO

index
INDEX
 • LOCALITZACIÓ
 • HISTÒRIA
 • PATRIMONI
 • POBLACIÓ PER EDATS
 • POBLACIÓ PER SEXE
 • COMERÇ I INDUSTRIA
 • FOTOS

R. ESTHER GOMAR MONZO

localitzaci
LOCALITZACIÓ
 • El poble de Salem, de la comarca valenciana de la Vall d’Albaida, compta amb 482 habitants, i es troba emplaçat dins una foia redona, tancada de muntanyes, que s’obri a l’Ombria de la serra de Benicadell, a llevant mateix de la penya del mateix nom. La foia de Salem s’alça entre els 350 i els 400 metres d’altitud sobre el nivell de la mar. El terme municipal fa una extensió de 8,52 km2) i afronta amb amb els termes de Castelló de Rugat (N), l’Orxa (E), Beniarrés (S), i Beniatjar i el Ràfol de Salem (O).

Tornar al index

R. ESTHER GOMAR MONZO

hist ria
HISTÒRIA
 • En l’últim terç del segle XIX i la primeria del XX, l’artesania espadenyera donaria eixida a la difícil situació laboral de molts jornalers. Gràcies a la Guerra Civil i la demanda de calcer per a l’exèrcit republicà, la fàbrica dels germans Alborch seria objecte d’una gran espenta productiva. Es passaria així ràpidament de la manufactura sabatera a la indústria del calcer, consolidada a partir del 1950. En la segona meitat del segle XX, Salem esdevindria un dels pobles més ‘industrialitzats’ de la Vall d’Albaida. Acudiria a treballar ací gent dels pobles del voltant, atrets per l’oferta laboral dels Alborch i d’unes altres fàbriques familiars, del calcer i d’altres rams. Tanmateix, la crisi industrial de les últimes dècades –la dels huitanta en particular– ha portat a la reconversió, amb la instal•lació en el terme d’una gran factoria d’aigües minerals i refrescs, que s’anomena ‘Font-Salem’ (1992-1993). La promoció que s’està fent del turisme rural és l’última novetat a destacar d’un poble amb unes condicions de vida i un nivell de benestar i tranquil•litat molt saludable.

Tornar al index

R. ESTHER GOMAR MONZO

patrimoni
PATRIMONI
 • S’alça el poble de Salem sobre una lloma allargassada i retallada pels costats per dos barrancs pregons i a 366 m d’altitud s.n.m. Són el barranc que duu el nom del poble (O) i el del Castellar (E). Els seus carrers s’estructuren al voltant de les dues placetes on es troben, respectivament, l’ajuntament i l’església parroquial de Sant Miquel Arcàngel.
 • Tot aquest conjunt d’elements patrimonials es troben enimg d’un paisatge agrícola tradicional de secà, poc alterat per infrastructures modernes. També resulta bonic endinsar-se per les sendes de la serra, contemplar la foia des de la pista forestal que puja a la cara dels guardes de Beniajar i, una vegada arribats allí, realitzar un còmode ascens al cim del Benicadell, qualificat pel botànic Cavanilles en el segle XVIII com uno de los mejores puntos de vista de todo el Reyno (de València).

R. ESTHER GOMAR MONZO

slide6

Des del punt de vista arqueològic, a banda de les pintures rupestres del barranc de les Coves, hi ha un altre paratge summament interessant: la font, bassa i antic poblat d’Elca. El sistema de reg de la bassa i l’horta d’Elca quedà destruït pels moviments de terra que provocà el catastròfic Diluvi de Sant Carles, l’any 1884. No obstant això, es conserva in situ la bassa, rectangular i de grans dimensions, que potser fóra obra dels segles X-XI, quan es detecta un fort desenvolupament de l’activitat agrícola a les nostres comarques. Els seus constructors serien els àrabs fundadors de l’alqueria d’Elca.

Des del punt de vista de les tradicions, destaca el caràcter religiós dels salemers, devots de Sant Vicent Ferrer, al qual hi ha tradició de fer-li ‘miraclets’; de la Mare de Déu del Roser, que comptava amb una confraria i una festa de la Rosa; del Crist de la Pau i Sant Roc, i, sobretot, de Sant Miquel. Les festes de Salem pel setembre sempre han sigut molt concorregudes per gent dels pobles de la contornada.

Tornar al index

R. ESTHER GOMAR MONZO

poblaci per edats
POBLACIÓ PER EDATS
 • Salem té una població de 482 habitats

Tornar al index

R. ESTHER GOMAR MONZO

poblaci per sexe
POBLACIÓ PER SEXE

Tornar al index

R. ESTHER GOMAR MONZO

comer i industria
COMERÇ I INDUSTRIA

Tornar al index

R. ESTHER GOMAR MONZO

fotografies del poble
FOTOGRAFIES DEL POBLE

Tornar al index

R. ESTHER GOMAR MONZO