internet explorer n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
INTERNET EXPLORER PowerPoint Presentation
Download Presentation
INTERNET EXPLORER

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 15

INTERNET EXPLORER - PowerPoint PPT Presentation


 • 237 Views
 • Uploaded on

INTERNET EXPLORER. Mod de lucru cu Internet Explorer. Utilizare Internet Explorer. Internet Explorer (presurtat MSIE, dar cunoscut ca IE) este un browser produs si dezvoltat de Microsoft in anul1995 pe data de 16 august.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'INTERNET EXPLORER' - walker-jefferson


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
internet explorer

INTERNET EXPLORER

Mod de lucru cu Internet Explorer

utilizare internet explorer
Utilizare Internet Explorer
 • Internet Explorer (presurtat MSIE, dar cunoscut ca IE) este un browser produs si dezvoltat de Microsoft in anul1995 pe data de 16 august.
 • A fost dezvoltat in peste 8 versiuni majore, cum ar fi : 1.0(1995), 2.0(1995), 3.0(1996), 4.0(1997), 5.0(1999),6.0(2001),7.0(2006),8.0(2009),9.0(2010), 10(2011).
 • Este livrat odata cu sistemul de operare Windows.
pictograma browserului internet explorer
Pictograma browserului Internet Explorer
 • Prin dublu click actionat asupra acestei pictograme lansam aplicatia.
 • In bara de adrese o adresa web(url) cum ar fi : http://www.google.ro/,

incarca motorul de cautare GOOGLE.

internet explorer mobile
Internet Explorer Mobile
 • Internet Explorer Mobile (fosul Pocket Internet Explorer; abreviat de obicei prin IE Mobile) este un browser mobil dezvoltat de Microsoft, bazat pe diferite versiuni ale motorului de randare Trident. IE Mobile vine preinstalat pe Windows Phone și Windows CE. Versiunea actuală a IE Mobile este bazată pe versiunea pentru computere a IE. Totuși, versiunile mai vechi, denumite Pocket Internet Explorer nu erau bazate pe același motor de randare.
internet explorer1
Internet Explorer
 • Internet Explorer 1 a fost lansat pe 16 august 1995. A fost o versiune revizuită a lui Spygalass Mosaic, pe care Microsoft a licențiat-o, la fel ca multe alte companii care au început dezvoltarea de browsere web, de la Spyglass Inc. Venea cu lansarea OEM pentru Windows 95 a Microsoft Plus!. A fost instalat ca parte a pachetului Internet jumpstart Kit în Plus!. Echipa Internet Explorer a început să lucreze cu mai puțin de 12 oameni la dezvoltarea lui Internet Explorer. Internet Exploer 1.5 a fost lansat cu câteva luni mai târziu pentru Windows NT. Deasemenea, prin includerea gratuită în sistemul de operare al lui Microsoft, ei nu trebuiau să plătească nimic lui Spyglass Inc.
internet explorer 2
Internet Explorer 2
 • Internet Explorer 2 a fost lansat pentru Windows 95, Windows NT 3.5 și Windows NT 4.0 pe 22 noiembrie 1995 (precedat de o versiune beta lansată în octombrie). Avea suport pentru SSL, cookies-uri, VRML, RSA și grupuri de știri pentru Internet. Versiunea 2 a fost deasemenea prima lansare pentru Windows 3.1 și Machintosh(PPC sau 68k), versiunea pentru Mac nefiind lansată până în ianuarie 1996 pentru PPC și aprilie pentru 68k. Versiunea 2.1 pentru Mac a fost lansată în august 1996, în timp ce sistemul de operare Windows primea versiunea 3.0. Versiunea 2 a fost inclusă în Windows 95 OSR 1 și Kitul de Start al Microsoft pentru Internet, la începutul lui 1996. Avea 12 limbi, incluzând engleza, însă numărul s-a extins la 24, 20 și 9 pentru Windows 95, Windows 3.1 și Mac respevtiv în aprilie 1996. Versiunea 2.0i a avut setul de caractere pe dublu-octeți.
internet explorer 3
Internet Explorer 3
 • Internet Explorer 3 a fost lansat pe 13 august 1996și avea toate șansele să devină mult mai popular decât predecesorii săi. A fost creat fără a mai folosi codul sursă Spyglass, însă era în continuare anunțată utilizarea acestui cod în documentația browserului. Internet Explorer 3 a fost primul browser major care avea suport pentru CSS, chiar dacă suportul era doar parțial. Era introdus deasemenea și suportul pentru controalele ActiveX, appleturi Java, multimedia inline și sistemul PICS pentru conținutul metadata. Versiunea 3 venea la pachet cu Internet Mail and News, NetMeeting și o versiune veche a Windows Address Book și a fost inclus cu sistemul de operare Windows 95 OSR 2. Versiunea 3 a browserului a devenit cea mai populară versiune de până atunci. În lunile care au urmat de la lansarea sa, au fost găsite vulnerabilități de securitate și intimitate de către dezvoltatori și hackeri. Această versiune a Internet Explorer a fost prima versiune care utiliza logoul cu litera albastră ,,e".
internet explorer 4
Internet Explorer 4
 • Internet Explorer 4, lansat în septembrie 1997 depindea de nivelul interacțiunii dintre browser și sistemul de operare. Instalând versiunea 4 pe un computer cu Windows 95 sau Windows NT 4 și alegând Windows Desktop Update avea ca rezultat înlocuirea tradiționalului Windows Explorer cu o versiune mult mai apropiată de interfața unui browser web, la fel cum și spațiul de lucru devena mult mai apropiat de Internet, prin utilizarea Active Desktop. Integrarea cu Windows a dat naștere a numeroase critici (a se vedea Statele Unite ale Americii vs. Microsoft). Internet Explorer 4 a introdus suport pentru Group Policy, permițând companiilor să configureze sau să deblocheze multe aspecte ale configurării browserului, cum ar fi suportul pentru navigarea deconectat. Internet Mail and News a fost înlocuit cu Outlook Express, iar Microsoft Chat și o versiune îmbunătățită a NetMeeting au fost incluse. Această versiune a fost deasemenea inclusă cu Windows 98. Internet Explorer 4.5 oferea noi funcții, precum o criptare mai ușoară a datelor pe 128-biți. Versiunea a oferit și o excelentă stabilitate față de precedentele versiuni.
internet explorer 5
Internet Explorer 5
 • Internet Explorer 5, lansat pe 18 martie 1999 și inclus cu Windows 98 Second Edition și adus împreună cu Office 2000, a fost o altă lansare importantă, care suporta textul dreapta-stânga în loc de stânga-dreapta, caractere ruby, XML, XSLT și abilitatea de a salva paginile web în formatul MHTML.
internet explorer 6
Internet Explorer 6
 • Internet Explorer 6 (cunoscut ca IE6) este a șasea versiune majoră de Internet Explorer, un browser web dezvoltat de Microsoft pentru sistemele de operare Windows. Internet Explorer 6 a fost lansat la 27 august 2001, la puțin timp după terminarea lui Windows XP. Internet Explorer 6 este browserul prestabilit livrat cu Windows XP și Windows Server 2003 și făcut disponibil deasemenea pentru Windows 98, Windows ME și Windows 2000. IE6 SP1 este ultima versiune a lui Internet Explorer disponibilă pentru Windows 98, Windows ME și Windows 2000. Astăzi, IE6 este înlocuit de versiunile ulterioare ale browserului, însă Microsoft încă îl suportă în Windows 2000 SP4 și Windows XP SP3.
 • Este inclus în sistemul de operare Windows XP și nu poate fi dezinstalat. Nu mai poate fi considerat un browser modern. El nu oferă navigare cu file, are suport insuficient pentru standarde CSS și ECMA, etc. Deasemenea, în Windows XP SP1 sau pe sistemele de operare mai vechi de Windows XP ne există un blocator de ferestre pop-up, ținând cont că alte browsere care pot rula pe Windows mai vechi, au un blocator de ferestre pop-up, acesta neîncetinind semnificativ sistemul.
internet explorer 7
Internet Explorer 7
 • Inclus în sistemul de operare Windows Vista, și descărcabil de pe situl lui Microsoft, Internet Explorer 7 oferă utilizatorului un mediu de navigare cu o securitate sporită față de versiunile anterioare. Internet Explorer 7 include și un filtru împotriva siturilor de "phishing", filtru care are înregistrate peste 10.000 de certificate semnate digital care oferă toate informațiile despre siturile sigure. Suportul pentru standarde a fost și el îmbunătățit, dar este, în continuare, sub cel oferit de concurență.
internet explorer 8
Internet Explorer 8
 • Windows Internet Explorer 8 (pe scurt IE8) este cel mai nou browser web creat de Microsoft din seria Internet Explorer. Browserul a fost lansat la 19 martie 2009 pentru Windows XP, Windows Server 2003, Windows Vista și Windows Server 2008. Ambele versiuni pe 32 și 64 de octeți sunt disponibile. Este succesorul lui Internet Explorer 7, lansat în 2006 și este browserul web prestabilit pentru Windows 7 și Windows Server 2008 R2, exceptând Europa. În Europa, Microsoft ar putea fi obligat de Comunitatea Europeană să livreze cele două sisteme de operare și cu alte browsere web instalate în paralel. Acelea ar putea fi Mozilla Firefox și Google Chrome. Estimările curente de utilizatori globali care utilizează IE8 sunt în jurul a 10-15%.
internet explorer 9
Internet Explorer 9
 • Windows Internet Explorer 9 (abreviat ca IE9) este următoarea versiune a browserului IE. Versiunea publică beta a fost lansată la 15 septembrie 2010. Internet Explorer 9 nu este disponibil decât pentru sistemele de operare Windows Vista (cu Pachetul 2 de revizie), Windows Server 2008 R2, Windows Server 2008 SP2 cu Actualizarea Platformei și Windows 7. IE9 este incompatibil cu Windows XP. IE9 este ultima versiune de Internet Explorer disponibilă pentru sistemul de operare Windows Vista. Internet Explorer 10 va fi disponibil numai pentru Windows 7 și versiunile ulterioare. Arhitecturile pe 32 de biți și 64 de biți sunt ambele suportate.
internet explorer 10
Internet Explorer 10
 • Windows Internet Explorer 10 (abreviat ca IE10) este următoarea versiune de Internet Explorer, în mod prezent fiind sub dezvoltare activă la Microsoft. Pe 12 aprilie 2011, Microsoft a lansat primul Platform preview pentru IE10. Acesta, precum și versiunile ulterioare rulează numai pe Windows 7 sau versiuni ulterioare de Windows. Versiunea 10 îmbunătățește funcționalitatea IE9 pentru CSS3 și accelerare hardware. Se consideră că versiunea a fost lansată la numai 4 săptămâni după IE9 în contextul noilor bătălii date în Războiul browserelor.
 • Internet Explorer 10 a fost prima dată prezentat pe 12 aprilie 2011, la Conferința MIX 11 din Las Vegas. În cadrul acestei conferințe, Microsoft a prezentat o versiune de încercare a IE10, împreună cu o versiune de încercare pentru Windows 8. În aceeași zi, Internet Explorer Platform Preview 10 era lansat pe site-ul Internet Explorer Test Drive. Microsoft a anunțat la aceeași conferință că va opri disponibilitatea pentru Windows Vista, la fel cum a procedat și pentru Windows XP la lansarea versiunii IE9.