slide1
Download
Skip this Video
Download Presentation
Budapest - 2 . – A Duna jobb partja

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 55

Budapest - 2 . – A Duna jobb partja - PowerPoint PPT Presentation


  • 79 Views
  • Uploaded on

Budapest - 2 . – A Duna jobb partja. Úgy döntöttem, hogy bemutatom Budapestnek egy részét, az ország f ő városát, ahol Liszt Ferenc született. A zene Szergej Rahmanyinov szerzeménye amit a magyarok magyar zenei stílusban adnak el ő.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Budapest - 2 . – A Duna jobb partja' - waite


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
slide2
Úgy döntöttem, hogy bemutatom Budapestnek egy részét, az ország fővárosát, ahol Liszt Ferenc született. A zene Szergej Rahmanyinov szerzeménye amit a magyarok

magyar zenei stílusban adnak elő.

slide3
A Széchenyi Lánchíd volt az első állandó kapcsolat Buda és Pest között (1849), ami Széchenyi István

nagy Magyar államférfi emlékére készült. Többek között az ő adományának döntő fontossága volt a Magyar Tudományos Akadémia alapítvány létrehozásában..

slide4
A "Duna-korzó" a folyó pesti oldalán fut végig, elhalad a a szecessziós stílusban épült luxus Four Seasons Gresham Palace Hotel előt - a Lánchíd lábánál, honnan panorámás kilátás nyílik a folyóra és a budai hegyekre.
slide5
Budapest szépsége olyan, hogy azt mondhatjuk: ez a kettős város a nap folyamán, gyönyörűBudapest, és éjszaka, csodálatos Budapest.
slide6
A folyó ezen oldalán, a Lánchíd és Erzsébet híd között, fekszik a móló honnan hajóutra lehet induni, ami egy fényző és romantikus vacsorával fejeződhet be.
slide7
Az Erzsébet-híd (épült 1903-ban és az új 1964-ben), a harmadik legújabb híd Budapesten. A Duna legkeskenyebb részén, (csak 290m) áll. A nevét tiszteletből az Ausztria-Magyarországi császárné Sissi után kapta.
slide8
Fehér és a modern vonalakkal, ez a legelegánsabb híd Budapesten. A pesti oldal végén, az épületek között, többek közt fekszik a legrégebbi templom a városban, míg Budán, a Gellért-hegy lábánál egy építészeti sorozat körül, egy Sissi szobrával díszített kertbe vezet.
slide9
A budapesti Nemzeti Múzeum. 1802-ben alapították, és az 1837 és 1847-ben, években épült a legtisztább klasszicista stílusban. A hatalmas kertje koncertek rendezésére ad otthont, és sok neves művész szerepelt ott, többek között e föld jeles fia Liszt is..
slide10
Gróf Széchenyi István volt az első, akinek gondolataiban megszületet a Nemzeti Színház a Duna-partján, majd 1836-ban elrendelte egy nagy magyar színház építését.
slide11
Azonban, az újjá épített Nemzeti Színház a Duna mentén március 15-én 2002-ben. nyitotta meg kapuit.
slide12
Az 2005-ben épített budapesti Művészetek Palotája, impozáns épület, melynek alapterülete10000 m², a teljes területe pedig 70.000 m². A Ludwig Múzeumban a Jelen Művészeti Múzeum működik nemzetközi

és Magyar résztvevőkkel.

slide13
A Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem A Művészetek Palotájában, kapacitása 1699 fő. Az orgona - Európa egyik legnagyobbja – 470 fa, 5028 ón, és 1214 nád sípokkal rendelkezik. A Fesztivál Színház, a palota harmadik emeletén van, 452 ülőhelyel,és ráadásul a legmodernebb technológiával.
slide16
Vigadó a második legnagyobb koncertterem Budapesten, 1859-ban épült. Két teljes pusztítást szenvedett - az utolsót a második világháború alatt - és az újjáépítése 36 éveig tartott míg visszanyerte eredeti alakját.
slide17
Az Országháza - a város egyik legfontosabb történelmi látványossága.

Jelenleg ez a legnagyobb épület Magyarországon és a második legnagyobb Európában.

slide18
A Magyar Országháza épülete, az Országgyűlés központja-a magyarok és Európa egyik legrégebbi törvényhozó épülete - a történelmi magyar jogszabályok a tizenötödik századba.nyúlnak vissza.
slide19
Az Országháza - az épület tornyokkal és fehér neo-gótikus ívekkel díszítve 268 m hosszan fekszik a Duna mentén,. A külső falakat magyar uralkodók és fontos katonai személyek.szobrai díszítik.
slide20
Az Országgyűlés ülése1902 óta az Országházban zajlik le. A Képviselőterem 25m hosszú, 23m széles 17m magas és kiváló az akusztikája, , eredetileg 438 képviselőt fogad be, míg a belsőkörben bársony fotelek a minisztereknek van fentartva.
slide21
Az Országháza - egy egyedi épület, hatalmas termeket foglal magába, több mint 12,5 kilométer folyosója, és 96m magas központi kupolája van; 691 szobával, 29 lépcsőházzal és 13 liftel rendelkezik. Körülbelül 40 kg, 22-23 karátos aranyat használtak az épület

díszítésére.

slide22
Allítólag a Szent Koronát, István az elsőmagyar király, (1000-1038) után a magyar történelem során, több mint 50 király használta. Magyarország egyedi ország Európában, ahol megmaradt szinte az egész középkori koronázási szertartás.
slide23
2000 óta, a Szent Korona, a jogar, a földgömb, és a kard az Országházban vannak kiállítva, de a koronázási palást a Nemzeti Múzeumban maradt.
slide24
ANéprajzi Múzeum - bemutatja a magyar nép hagyományos kultúráját, művészetét, szokásait, nemzeti viseletét és életmódját, valamint Európa és más népek néprajzát is. Ez az egyik legnagyobb néprajzi múzeum Európában.
slide25
A Néprajzi Múzeum - ez a neo-reneszánszi pompás belsővel rendelkezőépület 1893 és 1896 között épült.
slide26
Andrássy úti Kávézó - (Párizsi Nagyáruház) a földszinten könyvesbolt van, az emeleten egy stílusos szalon, nagy csillárokkal, hatalmas ablakokkal festményekkel tarkítva. Az oldalfalakon a nagy és gyönyörű tükrök megduplázzák a terem nagyságát, ahol egy zongorista mindig kellemes háttérzenét szolgál. Belépéskor rendelkezésre állnak az összes napilapok.
slide27
Az Azdrássy út végén van a Hősök Tere, a közepén a Millenniumi emlékmű szobraival, a hét magyar törzs vezérei, akik a kilencedik században megalapították Magyarországot, valamint a magyar történelem más személyiségei, kivéve a népszerűtlen Habsburg monarchia tagjait, akinek a szobrait eltávolították és helyettesítették. Az emlékmű mögött van a Városliget, a mesebeli Vajdahunyadi kastély, az Állatkert és a Széchenyi fürdő. A Hősök tere két oldalán, található a két leghíresebb budapesti muzeum. .

(Kattints)

slide28
Szépművészeti Múzeum - a Hősök tere bal oldalán - ahol az egyiptomi, a görög, a római és az európai általános gyűjtemények vannak. Itt hivatalos rendezvények és gálavacsorák számára külön termek vannak fentartva.
slide29
Art Gallery - 1895 (Műcsarnok), - a Hősök tere jobb oldalán, egy klasszikus épületben, van; ez a város legnagyobb kiállító terme. Othont ad a modern és a mai művészek munkáinak megtekintásére.
slide30
A Vaydahunyad kastély -a Városligetben találóhat a magyar főváros egyik leghíresebb látnivalója . Gótikus kapu vezet a várudvarba ami 1896 és 1908 között épült.
slide31
A Vaydahunyad vár elképesztően csodálatos építmény, amely magában foglal több kreatív alkotást. Részben ez egy másolata az Erdély-i kastélynak (Románia), aminek nem csak a neve ugyanaz, de az építészeti stílusa is: román, gótikus, reneszánsz és barokk..
slide33
Európába legnagyobb Mezőgazdasági Múzeuma, 1897 óta, a Városligetben, Vajdahunyad várában, kapott helyet. .
slide34
Ják-kápolna, Vajdahunyad várában, a 12 apostol szobrai, Ják Nyugat-Magyarország-i kisváros híres tizenharmadik századi bencés apátság motívumai alapján készültek.
slide35
A szigorú tél alatt Vajdahunyad vára, úgy mint Budapest is; új ruhát öltenek, és mint egy nő, hagyja magát, hogy csodálják.
slide36
Budapest, szobrokban a világon a leggazdagabb város, és kétségen kívül, lehetetlen lenne a legjobbat kiválasztani. Az Anonymous szobor, Vajdahunyad vára udvarában, található, a harmadik Béla király (1172-1196) jegyzőjét ábrázolja, aki a "Gesta Hungarorum" könvében, összefoglalta a magyarok történelmét.
slide38
A Földtani Múzeum - Az épület eredetileg otthonta volt az1869-ben alakult a Magyar Földtani Társulat-nak, és jelenleg otthona a Magyar Állami Földtani Intézet-nek.
slide41
Hatvan pár bronz cipő40m hosszan a Duna jobb partján, a budapesti zsidók megemlékezésáre, akik a fasiszta milícia, a nyilaskeresztes párt által 1944 és 1945 között.

borzalmakat szenvedtek át.

slide42
A budapesti Dohány utcai Zsinagóga - mint a Nagy Zsinagóga (Synagogueor Tabakgasse) is ismert. 1854 és 1859 között épült a mór stílusban.. Ez a Európa legnagyobb zsinagógája, és az ötödik legnagyobb a világon, 3000 ember befogadására alkalmas. Ez a zsinagóga a Neológ zsidóság központja.
slide43
A Magyar Állami Operaház - az épület, egy neo-reneszánsz stílusbú remekmű, az egyik legnagyobb Európában, és akusztikalag az egyik legjobb a világon.
slide44
A Nemzeti Opera 1884-szeptember 27-én ben nyitotta meg kapuit.

Ma, a nézőtére 1289 férőhelyes.

slide45
Liszt Ferenc - a nagy zeneszerző, magyar virtuóz zongorista és tanár. A tér a nevét viseli, valamint a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem is..
slide46
A Liszt Ferenc Zeneakadémia, a zene legfontosabb magyar iskolája és az egyik legrangosabb Közép-Európában. Az első emeleten, a 1907-ben épült Uj Művészeti stílusú épületben, a Liszt Ferenc téren, található a Liszt Ferenc Emlékmúzeum, ahol három Liszt-zongora van kiállíva.:
slide47
Ez a Chickering által készített zongorát, Liszt 1880-ban ajándékba kapta tőle. Egy ezüst álvány van a tetején (1858), és azon: lent, Liszt képmása, és a felső részen, Beethoven, Schubert és Weber mellszobrai vannak. A Chickering a zongorát "a zongorák Kolosszeuma” nak nevezte.
slide48
A másik zongora, rózsafa faragott lábakkal és angol mechanizmusal, a párizsi világkiállításon 1867-ben elnyerte az aranyérmet, és készítője – és Liszt adományozója- Chickering, megnyerte III Napóleon császár Legió Becsületrend dijját..
slide49
Komponáló zongora 3 oktáv billentyűzettel, csak hogy ellenőrizze az akkordokat, az ujjak járását kompozíció közben. Lágy hangokat adott hogy ne zavarja Erkel Ferencet, a Zeneakadémia igazgatóját, , aki az emeleten Liszt stúdiója fölött lakott.
slide50
Szent István Bazilika - római katolikus bazilika- a nevét István, az első magyar király (975-1038 ) tiszteletére választották, és akinek bebalzsamozott kézfejét egy speciális ereklyetartóban tartják.
slide51
Szent István Bazilika – Uj Klasszikus stílusú épület, több mint 50 évig tartó építés után

1905-ben készült el.

slide52
Szent István Bazilika a vallás legfontosabb magyarországi temploma, turisztikai atrakció és a harmadik legnagyobb épület Magyarországon.
slide53
Liszt Nap- 2011 október 22.én a Bazilikában lett megtartva kórussal és a zenekarral ünnepelték Liszt Ferencet a 200 éves évforduló alkalmmával, valamint mindazokat mint őMagyar származásúak.
slide54
Képek–Az Internettrôl

Zene – A Budapest Kávéház Zenekara: III - Allegro scherzandoConcert no. 2

Franz Liszt - Liebestraum

Franz Liszt - Krisztus (Die Gründung der Kirche, Resurrexit)

Készítette :

Delza Dias Ferreira

[email protected]

Az angolszöveget felülvizsgálta: - Claudia Ricci

Magyar változatot készítette:

São Paulo, III – 2012

T

ad