prezentare italia n.
Download
Skip this Video
Download Presentation
PREZENTARE ITALIA

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 13

PREZENTARE ITALIA - PowerPoint PPT Presentation


  • 116 Views
  • Uploaded on

PREZENTARE ITALIA. PROIECT COMENIUS – PARTENERIATE MULTILATERALE Education à l'écologie pour le développement durable de nos cités. Numar de referinta : 12-PM-227-DJ-FR.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'PREZENTARE ITALIA' - vine


Download Now An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
prezentare italia

PREZENTARE ITALIA

PROIECT COMENIUS – PARTENERIATE MULTILATERALE

Education à l'écologie pour le développement durable de nos cités.

Numar de referinta: 12-PM-227-DJ-FR

La Commission Européenne finance ce projet mais n'est pas responsable de l'information publiée ni des opinions versées par les participants.

italia1
ITALIA

Italia, oficialRepublicaItaliană,este un stat suveraneuropean, situatînceamai mare parte pe Peninsula ItalicășicuprinzândșicâtevainsuleînMarea Mediterană, celemaiimportantefiindSiciliașiSardinia. Se învecinează cu Franța la nord-vest, ElvețiașiAustria la nordșiSlovenia la nord-est. De asemeneaînconjoarădouă enclave independente: San MarinoșiVatican, și are și o exclavăînconjurată de ElvețianumităCampione d”Italia. CapitalaItalieiesteRoma.

slide5
NAPOLI

FLORENȚA

cultur
Cultură

Italia estebinecunoscutăpentruartașiculturasa, precumșidatoritănenumărateloreimonumente, printre care se numărăTurnul din PisașiColosseumul roman, darșipentrumâncareasa (pizza, pasta), vin, stilul de viață, eleganță, design, cinema, teatru, literatură, poezie,artevizuale, muzică (mai ales de operă), sărbători, șiîn general pentru gust.

popula ia i ora ele
POPULAŢIA ŞI ORAŞELE

Roma (Lazio)2 781 692

Milano (Lombardia)1 343 230

Napoli (Campania)956 739

Torino (Piemont)905 780

Palermo (Sicilia)654 121

Genova (Liguria)606 978

Bologna (Emilia-Romagna)382 784

Florența (Toscana)372 869

Bari (Apulia)319 355

Catania (Sicilia)291 274

(cifrele reprezintă populația urbană)

Veneția (Veneto)270589

Verona (Veneto)264 161

Messina (Sicilia)241 310

Padova (Veneto)214 099

Triest (Friuli-Veneția Giulia)205 194

Brescia (Lombardia)194 308

Taranto (Apulia)190 416

Parma (Emilia-Romagna)188 695

Prato (Toscana)188 579

Reggio Calabria (Calabria)186 447

cele mai reprezentative edificii
Cele mai reprezentative edificii

Turnul din Pisa

Coloseumul roman

education l cologie pour le d veloppement durable de nos cit s
Education à l'écologie pour le développement durable de nos cités.

Mobilitatea noastră in Italia se desfășoară în orașul Monte San Giovanni Campano la College "SecondoIstitutoComprensivo", Monte San Giovanni Campano

Monte San Giovanni Campano este un municipiu cu 12800 de locuitori din provincia Frosinone, în regiunea Lazio, situat la aproximativ 90 km sud-est de Roma și de aproximativ 14 km est de Frosinone.

Monte San Giovanni este o fortareata din secolul XI, Castello di San Giovanni Campano Monte. Acesta este cel mai bine cunoscut ca locul unde a fost închis Toma de Aquino (acestaestevenerat ca sfânt de cătreBisericaCatolică și de cătreBisericaLuterană) de familia sa timp de doi ani. Acesta este, de asemenea, prima fortificatie care urmează să fie încălcată și capturată.

Monte San Giovanni a fost, de asemenea, o resedinta de vara a Papei Adrian IV-începând din 1155, și în care a locuit poetul Vittoria Colonna. A fost un bastion strategic până în 1494, când a fost luat cu asalt de trupele franceze ale lui Charles VIII al Franței în timpul cuceririi sale din Napoli.

istoric al ora ului
Istoric al orașului

Potrivit istoricului local Irineu Pio Valeriani, orasul sa dezvoltat ca Castel-frortăreață, pe valea între dealul stancos, pe care castelul a fost construit (sfârșitul secolului zecea) și colina San Marco, Evului Mediu. Potrivit unui alt istoric local, Vincenzo Belli, originea orașului datează din secolul al cincilea. Prima așezare a fost construită în zona de câmpie la nord-est, locația Ciavaito de astăzi.

La începutul secolului al șaselea pe partea de sud-vest a San colina Marco a fost fondată o mănăstire benedictină cu hramul Sf. Ioan Botezătorul și Evanghelist, în conformitate cu tradiția, fondată de Sfântul Benedict de Norcia, care ar a distrus un templu al lui Janus situat în apropiere Colianese,de aici și numele orașului Monte San Giovanni.

punct de interes turistic
Punct de interes turistic

Castello di San Giovanni Campano Monte, datând din secolul al X-lea. Acesta a aparținut conților de Aquino, și între 1244 și 1245 și aici a fost închis Sf. Toma de Aquino.

Datorită locației sale strategice, a jucat timp de secole rol de apărare a granițelor de sud a Statelor Papale. Acesta a fost distrus de trupele lui Charles VIII în 1495 și a fost grav deteriorat în cutremurele din 1703 și 1915, care au demolat cele trei etaje superioare. Cu capital integral privat, a fost restaurat din anul 1990.

Include Palatul Ducal cu temnite si camere unde a fost ținut prizonier St Thomas, una dintre ele s-a transformat în capelă, dar există și un turn pătrat din secolul al XII-lea și un turn pentagonal al secolului al XIII-lea.

Castelului în sine i-a fost adaugat un palat renascentist, care este o clădire separată, cu o fantana in fata.

personalit i legate de monte san giovanni campano
Personalități legate de Monte San Giovanni Campano

Sf. Toma de Aquino (1225-1274): teolog, a fost închis în castelul din Monte San Giovanni Campano;

Cimello John Thomas (1510-1591): muzician, născut și crescut în Monte San Giovanni Campano;

Bartolomeu Vallante: jefuitor, născut în Monte San Giovanni Campano, în 1550;

Carlo Vizzardelli: cardinal, născut în Monte San Giovanni Campano în 1791;

Manlio Sarra: pictor, născut în Monte San Giovanni Campano în 1909;

ad