slide1 n.
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
MENTIDERS!!! PowerPoint Presentation
Download Presentation
MENTIDERS!!!

play fullscreen
1 / 5
Download Presentation

MENTIDERS!!! - PowerPoint PPT Presentation

verdi
68 Views
Download Presentation

MENTIDERS!!!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

  1. MENTIDERS!!!

  2. QUE NO ENS ENGANYIN,LA MAT NO ES PROGRES • El Govern de Catalunya ha disposat impunement de 75.000 euros del fons públic (o sigui els nostres) per distribuir un fulletó propagandístic en favor de l’interconnexió amb França a totes les llars de Catalunya. Nosaltres nomes tenim els nostres mitjans. Així que FES-HO CÓRRER, LA MAT NO ES PROGRES!

  3. LA LINIA ELÈCTRICA DE 400KV ÉS UNA ACTUACIÓ NECESSÀRIA PER A CATALUNYA? • Des de fa anys, tant Catalunya com l’Estat Espanyol té una capacitat de generació de gairebé la totalitat de l’energia elèctrica que necessita. L’energia que es pretén importar no es per cobrir la demanda interior si no per exportar-la a Portugal, al Nord d'Àfrica i allà on es trobin mercats Garantirà el subministrament de les comarques gironines? • És imprescindible tenir molt clara la diferència que existeix entre la xarxa de distribució ( a mitja i baixa tensió) i la de transport (a alta i molta alta tensió), i cal saber també que la mala qualitat del subministrament a les comarques gironines es deu a la deficient xarxa de distribució i no a la necessitat de noves línies. Amb la MAT el risc d’apagades continuarà existint. Subministrarà les necessitats del tren d’alta velocitat? • La RTE (Reseau de Transport Électrique) de França reconeix obertament que no és imprescindible una línia de 400kv per a subministrar el tren d’alta velocitat, que amb una de 225kv n’hi ha prou. • El CESI (Centre Electrotechnique Sperimental Italien) va elaborar un informe, encarregat per la Prefectura dels Pirineus Orientals, sobre la necessitat d’aquesta infraestructura a França, on diu que no és necessària una línia de 400kv per a subministrar el tren d’alta velocitat. • L’AVE Madrid-Sevilla és subministrat en tot el seu recorregut per línies de 220kv i el TAV Madrid-Saragossa-Lleida en part del seu recorregut també és subministrat per línies de 220kv.

  4. Incrementarà la seguretat i fiabilitat del sistema elèctric? • Itàlia, que te una gran dependència de les interconnexions, el 29/09/2001va patir una fallada general en tot el seu sistema en caure un arbre sobre una línia d’interconnexió de molt alta tensió. • Alemanya seria un exemple a seguir. Des de fa anys està reduint en gran mesura les línies de transport elèctric gràcies a l'estratègia de descentralitzar la producció i desenvolupar traçats de línies elèctriques mes eficients. Essent el país europeu amb menys interrupcions del subministrament elèctric. Es per tant necessària la MAT? Cal tenir molt present: • l’enorme impacte visual i paisatgístic: torres entre 60 i 90 mts d’alçada, amb una base d’entre 200 i 400m2, corredors de més de 400 mts d’amplada. • L’afectació ecològica altament negativa: perill mortal per la fauna i l’avifauna, destrucció i alteració de corredors biològics afectant a zones PEIN com el Montseny i les Guilleries, alt risc d’incendis. • La incidència sobre la salut de les persones, els darrers anys la investigació científica ha aportat noves dades que confirmen el potencial danyí d’aquestes línies en relació amb la leucèmia infantil, tal com es demostra a l’article publicat a la prestigiosa revista mèdica British Medical Journal el 4 de juny del 2005 amb el títol “LEUCÈMIA: EVITEU DE VIURE PROP DE LINIES D’ALT VOLTATGE”. Cal esmentar que no hi ha cap asseguradora que vulgui incloure en les seves pòlisses clàusules que contemplin les afectacions a la salut de les persones pels efectes dels camps electromagnètics.

  5. Així doncs: • Ha arribat l’hora que els Catalans tant del nord com del sud ens aixequem a defensar la nostra terra • Ha arribat l’hora que ens defensem contra les greus agressions al nostre poble, el seu territori natural i a la nostre sobirania nacional. • Hem de denunciar de forma clara i contundent, la impunitat d’un govern que ha pactat per sota mà un pla energètic que res te a veure amb la preservació del medi ambient, de fomentar d'implantació de fonts d’energia renovables, que aturin el deteriorament de la capa d’ozó i l’escalfament del planeta. • Ha arribat l’hora que unim la nostra força i alcem la nostre veu per dir prou. • Prou mentides, amb argumentacions absurdes sobre la necessitat d’alimentació d’un TGV que ja sabem que per funcionar amb 200.000kv ja en tindria suficient. • Prou xantatges sobre la manca de subministrament a les costes gironines quan ja sabem que nomes caldria reinvertir i modernitzar una xarxa que es la mes obsoleta de tot l’estat. • Hem de denunciar un govern que aposta per que s’omplin les butxaques les grans companyies Espanyola i Francesa a canvi de sembrar els nostres boscos de monstres de ferro que atemptaran greument contra el nostre medi natural i paisatgístic que posaran en imminent perill la salut dels seus habitants i que suposarà un model energètic centralitzat i sota les ordres d’un monopoli Hidroelèctric que hipotecarà la nostre independència. NO A LA MAT NI AQUI NI ENLLOC