business source keres s az ebscohost fel leten n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Business Source keresés az EBSCOhost felületen PowerPoint Presentation
Download Presentation
Business Source keresés az EBSCOhost felületen

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 11

Business Source keresés az EBSCOhost felületen - PowerPoint PPT Presentation


  • 59 Views
  • Uploaded on

Business Source keresés az EBSCOhost felületen. Oktatóprogram.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Business Source keresés az EBSCOhost felületen' - varana


Download Now An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
slide2

Üdvözöljük a Business Source keresés oktatóprogramban, amely az EBSCOhost felület számos funkciójának áttekintését célozza. Az oktatóprogramban áttekintjük az egyszerű keresés végrehajtásának módját, valamint az EBSCOhost felület néhány alapvető funkcióját, amely a keresési téma szempontjából legfontosabb információk megtalálásához nyújt segítséget.

slide3

Első lépésben elvégzünk egy egyszerű keresést a „business confidence” (üzleti megbízhatóság) témakörében.

slide4

A Találati lista alapértelmezésben MINDEN találatot megjelenít, és szűrhető az egyes dokumentumtípusok, például Akadémiai folyóiratok, Szakmai kiadványok, Országos beszámolók, Iparágak bemutatása szerinti találatok megjelenítése érdekében. Finomíthatja a keresést a Találatok finomítása szakaszban található szűkítők segítségével, vagy a dátum csúszka alatt található Több megjelenítésehivatkozásra kattintva.

slide5

A Keresési opciók ablakban egyszerűen szűkítheti vagy bővítheti a keresési eredményeket. A választott keresési módtól és adatbázis(ok)tól függően szűkítheti a keresést tudományos (lektorált) folyóiratokra, vagy egy speciális kiadványra, amelyet megadhat a megfelelő mezőben.

slide6

A találat részleteit tartalmazó ablakban látható megfelelő ikonra kattintva kinyomtathat, e-mailben elküldhet, menthet, hivatkozássá alakíthat vagy exportálhat egyetlen találatot. Több találat esetén a kívánt művelet elvégzéséhez adja hozzá a találatokat a mappához, majd a mappából nyomtassa, küldje e-mailben, mentse, alakítsa hivatkozássá vagy exportálja őket. A mappa tartalma a Belépéshivatkozásra kattintva, majd ingyenes személyre szabott mappafiók beállításával menthető el.

slide7

A Vállalatbemutató oldalak link segítségével Datamonitor jelentések ezreit érheti el PDF-formátumban. A megfelelő gombra kattintva böngészheti az adatbázisban megtalálható vállalati jelentések betűrendes listáját, vagy írja be a vállalat nevét a Böngészés mezőbe, majd kattintson a Böngészés gombra.

slide8

A Tezaurusz link az üzleti kifejezések ellenőrzött szójegyzéke, amelyek elősegítik a hatékonyabb keresést az adatbázisban. Speciális tárgykör keresése esetén írjon be egy fogalmat a Böngészés mezőbe, majd kattintson a Böngészés gombra. Jelölje be a kívánt fogalom előtti négyzetet, majd kattintson a Hozzáadás gombra. A keresőszavakat a Keresés gombra való kattintás előtt kell hozzáadni.

slide9

Kattintson a Kiadványok elemre, ha az adatbázisban szereplő kiadványok között szeretne keresni. A megjelenített listából kiválaszthat egy kiadványt, vagy beírhatja a nevét a Kiadványok böngészése mezőbe, majd jelölje be a találat nevének linkje előtti négyzetet, és kattintson a Hozzáadás gombra. Hozzáadhat keresőszavakat a Keresés mezőben, majd a Keresés gombra kattintva megtekintheti az összes olyan cikket, amely tartalmazza a megadott keresőszavakat.

slide10

Kattintson a Képek hivatkozásra a Bővebben legördülő listában, ha a több ezer kép között szeretne keresni. A szűkítők segítségével szűkítheti a képkeresés találatait emberekre, helyekre, térképekre és zászlókra, valamint tudományos és történelmi fotókra.