IK GRANE – G16 - PowerPoint PPT Presentation

ik grane g16 n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
IK GRANE – G16 PowerPoint Presentation
Download Presentation
IK GRANE – G16

play fullscreen
1 / 34
Download Presentation
IK GRANE – G16
142 Views
uriel
Download Presentation

IK GRANE – G16

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

 1. IK GRANE – G16 Spillermøte

 2. Velkommen til spillermøtesesongen 2011 Vi er ca 30 spillere i år og det vil si at vi kommer til å jobben med en felles treningsgruppe og det meldes på to 11-lag i serien. Laguttak baseres på innsats, ferdigheter og oppmøte på trening, utarbeidet av trenergruppen. Det er opp til den enkelte spillerne hvor mye han vil satse på fotballen.

 3. G16 – 1 G16 - 2 Express Trauma Jerv Risør Lillesand Froland Start Hisøy RandesundImås Gimletroll Birkenes Vindbjart Lillesand 2 Tvedestrand

 4. Treninger frem til seriestart Mandager: 20.00 - 21.30 Skytebanen. Tirsdager: 16.00 - 17.30 Myra. Torsdager: 20.00 - 21.30 Myra Søndag: 16.00 – 18.00 Myra Vi skal fortest mulig ned på Bjønnes.

 5. Egen trening Horfor? - Ambisjon for spiller Hvordan? - Fysisk styrke - Kondisjon - Hurtighet - Lek med ball Hvor mye? - 1-2 i uken.

 6. Hovedmål Utvikle spillere. Minst et lag kjemper om KM sluttspill.

 7. Delmål Gjøre treningsøktene trivelige men samtidig effektive og få spillerne til å yte maksimalt når man er på trening (Ikke kom for å bli trent, men for å trene) Beholde det gode miljøet hvor alle føler seg velkommen. Trivsel for den enkelte. Ha det gøy sammen.

 8. Holdninger Kom på treninga for å trene.(Sett krav til deg selv) Gi beskjed når du ikke kan komme på kamp eller trening. Ha med riktig utstyr, alltid leggskinner, o.s.v.  Gode holdninger til medspiller, motspillere. Gode holdninger til dommer. Være klar når treninga. starter Vær positiv både til trening og kamp. Vær konsentrert til trening og kamp. Drikke godt med vann før, under, etter trening og kamp. Viktig med kosthold.

 9. Utvikle spillerprinsipper Jobbe med flere spillesystemer først og fremst 4-4-2 og 4-3-3 formasjon. (Lære dine oppgaver i de ulike systemer) Avgjørende for valg av system er om vi har kontroll på midtbanen.

 10. Spillerstil 4-4-2 og 4–3-3 Spille prinsipper: Starte bakfra. Vinkle inn og ut. Fokus på ”ingen unødige balltap”. Være tålmodige holde ballen i laget. Avslutte alle angrep. Alle plasser på banen skal gjøre sitt ytterste for å gjenvinne ball.

 11. Rolleutvikling og Rolleferdigheter  Som spiller må du utvikle egne meninger om hvordan du bør brukes i laget. Ta opp med trenerteamet hvis du mener vi Bruker deg feil.

 12. Keeper rollen En del av forsvaret. Brukes i det oppbyggende spill. Igangsetter av våre angrep. God med ball langs bakken gode utkast.

 13. Back rollen Starte ofte bakfra for å skape to mot en på sidene. Vinkle inn for å kunne vri spillet. Balanse tenking i angrep. Vilje til å avslutte angrep. Kunne føre ballen i stor fart i åpent rom. Søke tidlige innlegg. 1 forsvars ferdigheter. Hurtig og stor løps kapasitet.

 14. Midtstopperrollen Observere og forutse motstanders neste trekk. God pasningsferdigheter korte og lange. Avverge situasjoner på tidlig stadium. 1 forsvarsferdigheter. Bli med i det oppbyggende spill (3-4-3) Hurtighet.

 15. Ving rollen Våge og utfordre 1 mot 1. Være oppspillspunkt for back/midtbane. Variasjon ved å skape bredde, og søke inn på banen. Dribleferdigheter. Innleggsferdigheter. (Når og hvor legge inn kraft og posisjon) Avslutningsferdigheter.

 16. Indreløper rollen Orientere seg, jobbe bak ryggen til motstander. Kryssløp bak forsvar skape rom for ballfører. Møte ball med mann i ryggen. Spille støtte eller holde på ball. Stor løpskapasitet, ivareta defensive oppgaver. Avslutte fra distanse.

 17. Midtbane rollen Ballsentral og spillermotor. Orientere seg, jobbe bak ryggen til motstander. Skal kunne vende spillet. Balansetenking i angrep. Avslutning fra distanse

 18. Spiss rollen Skal kunne skape seg rom både for seg selv og andre. Skal kunne motta/kontrollere under press. Skal kunne utfordre og komme til avslutning, eller spille andre igjennom. Skal bruke støttepassning til midtbane. Skal følge opp skudd fra distanse.

 19. Grane Pyramiden

 20. Grane pyramiden Fysikk Utholdenhet, styrke, spenst, hurtighet, stabilitet Kroppsbeherskelse Koordinasjon, motorikk, balanse, smidighet, "fottrapphet”   Individuelle delferdigheter 1)Pasning 2) Mottak 3)Avslutning 4)Heading 5)Dribling 6)Vending 7)Førsteforsvar Relasjonelle ferdigheter Spilleforståelse  Struktur i laget

 21. Grane pyramiden En fotballspiller skal besitte mange ulike ferdigheter. Hovedfokuset er å skape spillere og lag som spiller fotball – og ikke sparker!

 22. 1. forsvarer i forhold tilsituasjoner og ulike roller Kampsituasjoner – Roller Hvem gjelder dette?

 23. FØRSTEFORSVAREREN Som 1F er du den viktigste forsvareren. Du har ansvaret for hva ballfører gjør. Ta det ansvaret. De første sekunder etter at vi har mistet ballen er viktige. I denne fasen er laget ofte uorganisert i forsvarsrekken. Klok opp-treden fra 1F skal bidra til at vi rekker å organisere oss før mot-stander får tid til å angripe, eventuelt gjenvinne ballen Dersom 1F er passiv, forplanter dette seg til hele laget, og problemer oppstår raskt.

 24. FØRSTEFORSVAREREN 1. – Back/Midtforsvar Møte med rettvendt motspiller i stor fart (med store rom og uten sikring) 2. – Midtbane/angrep Møte med rettvendt motspiller 3. – Back/Midtforsvar Holde motstanderen feilvendt. 4. – Alle Vinne duell, takle motstander. 5- Alle Snappe ball

 25. RESTITUSJON VED TRENING OG KONKURRANSE. Lars Meyer -Myklestad TRINN l: STRAKS = RETT ETTER AVSLUTTET TRENING FOM 0-20 MINUTTER. Muskelfibrene har tømt sine egne lett tilgjengelige sukker lagre. Disse må fylles opp straks!! Om dette ikke gjøres innen 15-20 minutter, så tar det 2-3 dager å fylle disse opp!! Trener du eller konkurrerer du dagen etter uten at disse lagre er fylte, så yter du ikke 100%.

 26. TRINN l: STRAKS HVA SKAL VI INNTA? Raskt opp sugbare karbohydrater (sukkerholdige), f. ex.: Søt kjeks, kjeks med honning, sjokolade kjeks, energi bar (finnes forskjellige typer, velg den til straks -restitusjon). Gjerne sammen med innslag av frukt: banan +appelsin. Tidligere (les i gamle dager) trodde vi at en banan alene var nok. Dette er ikke tilfelle da dette blir for lite sukker!! Dessverre er det nok sukker i en halvliter brus til å dekke dette omtalte behovet. Dette kan velges i nødstillfeller! Vi ønsker at våre ungdommer skal drikke minst mulig brus!! Dette er en nød løsning og skal unngås! Dette er et ansvar som ungdommen må være med på og må møtes med motiverende informasjon! TRODDE DU VI HADDE SPIST NOK NÅ? Nei da!! Det er nå det begynner!

 27. TRINN 2: INNTAK ETTER 30-50 MINUTTER De fleste har da rukket å sykle hjem fra trening/kamp. Da skal det inntas et lite måltid mer rikt på fett og protein (eggehvitestoffer). Karbohydrater (sukker) er da ikke så viktig, men fortsatt OK. HVA SKAL VI INNTA? Dette løste vi på Kvinnelandslaget i fotball med å reise jorden rundt med norsk "GOD MORGEN" yougurt! Dette TINE -produktet dekket dette behovet komplett og ble utdelt på spillerbussen tilbake til hotellet etter hver trening og kamp. Andre forslag: 2 brødskiver (grove eller fine) tykt med ost, eventuelt med et annet favoritt pålegg sammen med et glass med melk.

 28. TRINN 3 : INNTAK ETTER 1,5 TIMER -2,5 TIMER. En god middag som selvfølgelig har bra med grønnsaker og salat. En god regel for en middagstallerken er at halve porsjons tallerkenen er dekket av salat og grønnsaker!! HAR VI SPIST NOK NÅ DA?? Nei, så absolutt ikke. Det nytter ikke å gå på trening eller konkurrere om ikke man har spist nok i forveien. På elite nivå er middagen kvelden før konkurranse rene vitenskapen. Denne skal gi maks energi for neste dags konkurranse!! Her velges gjerne norske kjøttboller + poteter + saus!!

 29. Til våre ungdommer: Dere er fortsatt i vekst. Derfor er kravet til energi og sunt kosthold enda viktigere enn til ferdig utvokste voksne idrettsutøvere!! Det er helt nødvendig å spise en god frokost + et måltid på skolen + et måltid når dere kommer hjem før dere går på trening kl 16, 17, 18 eller 19!!!!!! Det er ikke lurt å spise mye mat mindre enn 2 timer før trening.

 30. Sykdom Bruk av medisin. Allergi som medfører det må tas hensyn til mat. Gi beskjed til trenerteamet.

 31. Foreldre regler Møt opp på kamper. Barna ønsker det. Gi oppmuntring til alle spillerne under kampen ikke bare til ens egen sønn. Oppmuntre både i medgang og motgang ikke gi kritikk til spilleren. Respekter trenerens bruk av spillere under kampen ta det heller opp i ettertid. Se på dommeren som en veileder han kan også gjøre feil. Hjelp ditt barn til å tåle både tap og seier. Stimuler dit barn til å delta, men ikke presse. Spør om kampen var morsom og spennende ikke bare om resultatet. Sørg for riktig og fornuftig utstyr men ikke overdriv. Vis respekt for det arbeidet klubben gjør, og den trenger din hjelp. Tenk på at det er ditt barn som spiller fotball ikke du. Husk at det viktigste av alt, er at ditt barn trives og har det gøy sammen med venner.

 32. Cupper i 2011 NM G16 (25. mars) Playmaker Cup Våg (26 – 27. mars) Aalborg City Cup ( 1. – 5. juni / kr. 1500,-)