skibotn altevatn l.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
SKIBOTN - ALTEVATN PowerPoint Presentation
Download Presentation
SKIBOTN - ALTEVATN

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 27

SKIBOTN - ALTEVATN - PowerPoint PPT Presentation


  • 136 Views
  • Uploaded on

SKIBOTN - ALTEVATN. Påsketur 27.mars – 2.april 1999.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'SKIBOTN - ALTEVATN' - ulf


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
skibotn altevatn

SKIBOTN - ALTEVATN

Påsketur27.mars – 2.april

1999

slide2

Tung pulk og tunge sekkerStartet med godt mot i ruskvær – og temmelig tung pulk og sekker. Kjell mente vi bare trenget en pulk – så da så… Vi hadde med Reginas påskekake (Reginas tunge påskekake i følge Kjell), påskeøl, påskeegg og masse annet godt. Det var jo tross alt påsketur da!

slide3

GoldalakkoTuren startet rett oppover – lenge. Det var ikke noe hold i snøen. Det hadde kommet masse nysnø. Vi sank gjennom helt til skrittet. Turen virket ganske håpløs. Vi klarte på et vis å karre oss opp fjellsidene og så ble det en vel fortjent lunch på Goldalakko!

slide5

Turens beste stuntKjell hadde turens beste stunt allerede første dagen. Her kunne jeg ikke le høyt – for det skjønte jeg kunne få konsekvenser – men jeg humret godt inni meg i hvert fall, hehehehe. Kjell kjørte seg fast i en bekkedal. Han fikk sekken over hodet og pulken trykket han ned. Men, neida han ville ikke ha hjelp! Og hjelp fikk han ikke. Det tok sin tid å komme seg opp kan jeg fortelle. Og Kjell proklamerte bastant: ”Jeg skal ALDRI gå med pulk mer!”

slide6

Sørgelige greierDet var ikke noe hold i snøen. Da vi tok av skiene sank vi rett til bånn. Vi prøvde å hardtråkke med skiene før vi satte opp teltet, men det var ganske håpløst. Det var ingen festepunkter for teltet. Det ble en sørgelig bivuakk. Da vi våknet om morgenen hadde teltet sunket så langt ned at all lufting rundt teltet var tett. Alt i teltet var vått av kondens! ALT! En motløs greie å våkne til – men vi sto han av – i grunnen ikke noe annet å gjøre så langt til fjells, hehe

slide7

Kjell fant sin egen stilVi hadde ikke med trekkhund, men Kjell dugde bra. Noen oppoverbakker var tyngre enn andre. Pulk dytteren er fraværende i tillegg – driver og tar bilder og greier. Tøff tur.

slide9

En fornøyd sliterAlt slitet var verd en pils! Lunch på Gåldahaugen. Godt med god mat og drikke, skål 

slide14

Tørking av vått utstyrDet var supert at været slo om – godt å få tørket soveposer og telt. Greit å legge seg i tørre ting om vinteren når man har anledning  Lang lunch ikke langt fra Pältsan stugan.

slide16

Stor RostaFrokost kos på Stor Rosta. Vi gikk fra berg og dalbane terreng i Norge til åpne vidder i Sverige.

slide21

Standard feltvaskStandard prosedyre hver gang før vi setter opp telt – uansett vær. Vi skifter alltid til tørt tøy før vi begynner med bivuakken. Her gnir Kjell til og med litt godlukt under armene –noe jeg kan like  Jeg setter pris på de gangene han huser å bruke den

slide22

Standard prosedyreEn annen standard prosedyre er at vi tar en kork dram før vi setter opp teltet – da går alt så mye fortere og lettere  Det gjennomføres også uansett vær, hehe.

slide23

Teltlivets glederKvelds kos med påskemiddag, øl, delfiakake (Reginas blytunge påskekake – perfekt å dra med seg på langtur mener Kjell), og påskeegg! Jippi 

slide24

VindfulltDagen startet bra med flott vær, men endte i forrykende kald vind. Godt med Fjellduken for bydamer. Regina venter på at Kjell skal bli ferdig med pilkinga…

slide25

Kjell pilker og pilkerDet er mye kaldere enn det ser ut! Pilking på Gamas. Denne dagen spiste vi lunch med den svenske fjelltjenesten. Vi fikk margsuppe. Det var trivelig.

slide26

Innom hytta på LibrebælgiGodt å komme i ly for vinden. Vi fikk sove på gulvet – det var luksus.

slide27

Siste dagenEt forrykende vær! Fant litt ly i lunchen. Vi brukte 5 timer ned til Altevatn. Mye snø, hardt vær! Vi måtte gå deler av turen etappevis med sekkene og pulken. Vi har hatt en flott tur! Alltid trist når turene er ferdige – men sånn er det jo… sånn går no dagan…