slide1 n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
In Memoriam PowerPoint Presentation
Download Presentation
In Memoriam

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 22

In Memoriam - PowerPoint PPT Presentation


  • 150 Views
  • Uploaded on

In Memoriam. „Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel.”. Kalász és kölykei.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

In Memoriam


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
slide1

In Memoriam

„Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel.”

slide2

Kalász és kölykei

Kalászt ellés közben hoztuk ki 2006. január 15-én az Illatos útról, császározni kellett. Hat fekete színű kölyök született, de sajnos egyik sem élt tovább 3 hétnél. Kalász az ő kis csöppjei után ment a Szivárványhídon február 9-én (hashártya gyulladás miatt).

„Nagyon Szeretünk, mostmár őrzik álmod az Angyalok!”Zsoltár (91,11)

slide3

Sir Anthony Hopkins

Az Illatosról hoztuk ki 2005.nov.16-án. Két hét elteltével a hugy vezetékén vagy a hugy hólyagján szétrobbant egy ciszta. Vérátömlesztést és sok gyógyszert kapott. Pár nap múlva nov.29-én átment a szivárványhídon . Nagy fájdalom ez mindegyikünknek, mert egy hihetetlenül bújós kutyust ismertünk meg Hopkins személyében. Köszönjük minden véradó állatbarátnak és kutyusaiknak a felajánlást. Mindenkinek nagyon fogsz hiányozni, kedves Hopkins!

„A halál csupán a kezdet!”

slide4

Gereben

Kb.12 éves bearded collie kan. Akit sajnos nem tudtunk megmenteni. 3 nappal azután, hogy hozzánk került csatlakozott az égiekhez.

3 epilepsziás rohama volt és a harmadik után teljesen eszméletlen, öntudatlan állapotba került…. Ezek után el kellett engednünk.

„Eltávoztál a végtelen csontmezõre, de emléked bennünk él. Az idõ minden sebet begyógyít, de az emlék tovább él.”

slide5

Sophie

2005.04.22-én hoztuk ki az Illatosról. Bekerülése előtt max. egy nappal szülhetett. Valószínűleg a kölykök két naposan elpusztulhattak. Sajnos Sophie 2005.jún.21-én 2 epilepsziás roham után meghalt. Valószínűleg valaha szopornyicás lehetett és az epilepszia nála a szövődmény lehetett.

„Ki szeretett, szeretve volt. Megőrzi létét egy mosolygás, mint csillagot az éjbolt!!!”

slide6

Füsti

Az egész hasát, a lábait, majdnem az egész testét elborították a sebek, a gomba már a húsig hatolt, alig tudott menni, ülni, hozzányúlni csak kesztyűben lehetett, mert a gomba emberre is fertőző, az általános fizikai állapota nagyon rossz volt és öreg kora miatt a javulás esélye nullával egyenlő. Nem volt könnyű döntés, de végül hagytuk őt átmenni a Szivárványhídon. Pár napot tudtunk csak adni neki nyugalomban, bőséges ennivalóval, orvosi felügyelet mellett. Isten veled Füsti!

„Soha nem feledünk, szívünkben őrzünk.”

slide7

Sherpa

Kb.10 éves tibeti terrier jellegű kislány volt. Valószínűleg valaha lehetet egy agyvérzése.

2005.augusztus elején Sherpának újabb agyvérzése lett, ezért aug.11-én végleg elengedtük őt. Isten Veled Sherpa kutyus!!

„A szeretet nem lehet megvenni, azt ki kell érdemelni.”

slide8

Morzsi

Morzsi gazdája meghalt és az örökösöknek nem kellett, Morzsi akkor volt 12 éves. Egy kedves hölgy befogadta tőlünk. 2002.nov.25-én megműtötték és három daganatot szedtek ki belőle(hát, orr, mellkas). A lépében is volt egy jókora daganat, de azt békén hagyták és azt mondták, hogy most már csak tegyék boldoggá a hátralevő életét. 2006.ápr.8-án, 14 évesen Morzsi eltávozott az örök vadászmezőkre.

„A szeretet nem ismer határokat.”

slide9

Máté

2005.áprilisában akart tőle a „gazdája” megszabadulni. Mi megmentettük. Egy hónap se telt el és utazott Németországba egy kedves családhoz. Azonban 2005.05.8-án lépdaganat miatt megrepedt a lépe és ezért el kellett altatni.

Mindenkinek nagyon fogsz hiányozni!!!

„Mikor a szárnyaim helyét megtapogattam, újra hinni kezdtem az angyalokban..”

slide10

Juci

2002-ben született rottweiler keverék ivartalanított szuka; nagyon barátságos, bújós, de állandó gyógykezelést igényel.

2006 márciusában betegsége szövődményeként bélelzáródás alakult ki nála; bár a műtét sikerült, szegény Juci másnap eltávozott. Nagyon megszerettük, hiányozni fog mindnyájunknak.

„Az emlékezet az egyik legnagyobb adomány, amivel nem csak mi emberek, hanem az állatok is bírnak.”

slide11

Józsi

2003-ban született fekete-fehér, ivartalanított kandúr cica. (FIV-gyanús.)

Józsi cica 2006. januárjában, hosszú betegség után itt hagyott minket.

„Előttem vagy, látlak Téged, ahogy fentről nyávogsz. De az élet meg nem állhat, szomorúan is menni kell...”

slide12

Palek

Palek 1997-ben született, ivartalanított masztiff keverék kan. Számos betegsége van; heredaganata volt, kezdődő ízületi gyulladása is van.

Palek, mindannyiunk nagy kedvence, 2005 december 14-én éjjel elhunyt. Mindannyiunknak hiányozni fogsz, drága Palek!

„Voltam, mert lettem, untam, hát mentem....”

slide13

Matyi

Matyi  2003-ban született francia bulldog kan; rengeteg egészségügyi problémája van, többek között súlyos veseelégtelenségben is szenved.

Matyi 2005. júniusában végleg itt hagyott minket. Soha nem fogjuk elfelejteni, hiszen mindannyiunk szívének nagyon kedves volt. Reméljük, hogy egy jobb helyre került és ő is olyan szeretettel emlékezik ránk, ahogyan mi rá.

„Bátor voltál, mindent legyőztél, csak az idő múlását nem tudtad... Szép álmokat!”

slide14

Guszti

Gusztáv kb. 1994-ben született németjuhász keverék kan. Az autópályán rohangált 2005. március 15-én, ahol elütötték. Gerinctöréssel hoztuk be; most már jól van.

2005. május 16-án az örök vadászmezőkre távozott; öregkori végelgyengülés végzett vele. Mindannyiunknak nagyon fog hiányozni!

„Boldog órák az ifjúságom szép idejénGyertek hozzám vissza még!”

slide15

Frici

3-4 éves, bizalmatlan, "gödörásó" kan. 2000 óta van az állatotthonban.

2005. július 8-án hosszú betegség és gyógykezelés után végül el kellett altatni.

„Megígértem: majd jövök.”

slide16

Zulejka

2005. január 26-án szabadult az Illatosról. Megtaláltuk a tenyésztőjét, aki köszönte szépen nem kérte vissza, mert szerinte szökős volt. De megtudtuk, hogy az eredeti neve Héra és 1992. július 20-án született és 2002-ben az év kutyája volt. Ő egy fajtatiszta pireneusi masztiff leányzó volt. Többször örökbe fogadták, de mindig visszahozták, mert szökött. Ő egy különleges kutyus volt. Ahol nem foglalkoztak vele, nem szerették eléggé onnan megszökött.

2005. őszén babéziás lett, de megmentették az orvosok. Sok vérátömlesztést, gyógyszert kapott és ennek köszönhetően felépült.

De 2006. október 11-én elpusztult. Babéziában tönkrement a mája és most felmondta az a szolgálatot.

„Minden állat szabadnak született, nem korlátozhatjuk. Szolgálhatnak minket, de ne a félelem, hanem a szeretet vezérelje őket.”

slide17

Golyó

Golyó 10 éves tacskó keverék kan; egyik szeme beteg, később esetleg műthető, ha rosszabbodik. Aranyos, kedves, bújós, csámpás kutyuska. Szívbetegség-gyanús.

Golyót 2006. májusában el kellett altatnunk. Betegsége rosszabbodott, a kezelések már nem használtak; az utolsó napokban már fel sem tudott kelni, csak feküdt és hányt. Sokáig velünk volt, mindenki szerette őt; reméljük, hogy az örök vadászmezőkön ugyanolyan szeretettel gondol majd ránk, ahogy mi emlékezünk rá.

„Hogyan tudnék élni nélküled, hisz rólad szól az élet...”

slide18

Csöpi

Csöpi: 1991-ban született tacskó szuka. Száraz szem betegsége van, gyenge a szíve, többször operáltuk emlődaganattal is; idős kora miatt többet már nem műthető.

Szegény kis Csöpit 2006. tavaszán el kellett altatnunk; állapota nagyon rosszra fordult, már járni sem  tudott. Mindannyiunknak nagyon hiányzik!

„A sors kegyetlen volt hozzád.”

slide19

Manó

2005-ös születésű, hatalmas termetű bak nyúl.

2007. augusztus 27-én hosszú betegség után elpusztult.

„Legszebb, legerősebb, és ami erőt adott Neked: a Szíved, amely végül megszűnt dobogni.”

slide20

Azúr

Azúr cica 2007. májusi születésű, félhosszú szőrű, orosz kék jellegű kandúr kiscica. Csontsoványan találták egy kertbe bedobva; jelenleg kezelés alatt áll. Oltásai után vihető majd el.

Azúrállapota nemjavult,egyre lehangoltabblett ésnem akart enni, ezértaugusztus 1-én kórházbaszállítottuk, ahol jelenleg is infúziózzák. (2007.aug.3)

Azúr a kezelés ellenére nem lett jobban; augusztus 4-énelhunyt.

„Sosem veszíthetjük el, akiben egyszer örömünket leltük. Mindazok akiket mélyen szeretünk, részünkké válnak.”

slide21

Ecseren, az út mellett talált, rozoga, 10 évnél is idősebb kuvasz szuka kutyus. Nehézkesen jár, erősen nagyothall, még folynak a vizsgálatok, hogy megállapítsák, nincs-e gerincproblémája is. Kedves, szomorú kutyus, leginkább csak feküdni szeret, ezért hatalmas meglepetés volt, amikor a hozzánk látogató iskoláscsoport körbevette; Bolhás felélénkült és boldogan hagyta, hogy húzzák-nyúzzák a gyerekek; szinte, mintha kicserélték volna, észre sem lehetett venni, hogy bármi baja van. Úgy véljük, hogy a gyerekek nagyon jó hatással lennének Bolhásra, így öreg napjaira akár gyerekes család mellé is szívesen örökbe adnánk.

Bolhás 2007 júniusában itthagyott minket. Örökre szívünkbe zártuk, nagyon fog hiányozni.

Bolhás

"Ne hidd, hogy feledni foglak , bar a sors messze elvezet, emléked szívembe véstem, e szív pedig nem feled"

slide22

Ég veletek drága árváim!!

„Az emlékezéshez nem emlék, hanem szeretet kell; mert akit szeretünk, azt nem felejtjük el.”