in di en mitt hem land n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
IN DI EN : Mitt Hem land PowerPoint Presentation
Download Presentation
IN DI EN : Mitt Hem land

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 13

IN DI EN : Mitt Hem land - PowerPoint PPT Presentation


  • 126 Views
  • Uploaded on

IN DI EN : Mitt Hem land. Sonja Kalra Information och kommunikation VT13.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'IN DI EN : Mitt Hem land' - tiara


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
in di en mitt hem land

INDIEN: MittHemland

Sonja Kalra

Information och kommunikation

VT13

slide2

Indien, officiellt Republiken Indien, är en förbundsrepublik i södra Asien. Det är det sjunde största landet till ytan, det näst folkrikaste landet och den mest folkrika demokratin i världen. Indien kallas ofta för "världens största demokrati".

slide4

Indien är en förbundsrepublik, bestående av 28 delstater och sju unionsterritorier.

  • Fyra stora världsreligioner hinduismen, buddhismen,jainismen, sikhismen.
  • Klimat varierar från tropiskt i söder till tempererat i norr. Från december till och med februari råder nordostmonsunen med mildare väder. Från mars till juni är vädret varmt och torrt. Från juni till september råder sydvästmonsunen, vilket innebär rikligt med regn. Slutligen råder det från september till december en period där nederbörden gradvis minskas.
indiska nationalsymboler
Indiska nationalsymboler

Indiens national djur

Indiensnationalfågel

Indiens nationalblomma

topp 6 turistm l i indien
Topp 6 turistmål i Indien

NEW DELHI Beläget i hjärtat av norra Indien, har Delhi historiska huvudstad i ett antal linjaler i tusentals år. Platser att besöka i Delhi omfatta Qutab Minar (den högsta tegel minaret i världen), India Gate, Lotustemplet och Röda fortet.

slide7
AMRITSAR Gyllene templet i Amritsar är sikhernas viktigaste helgedom. Det är förgyllt med ca 200 kg bladguld.

AGRA var säte för Mughal makt och kultur och hus en av världens mest berömda landmärken – Taj Mahal. Ingen resa till Indien skulle vara komplett utan en titt på detta storslagna monument att älska.

slide8

KASHMIR En av de vackraste platserna i världen, i Kashmir valley kallades ”Paradiset på jorden” på Mughal linjalerna. Glöm inte att besöka sjön Dal och ta en åktur ombord på en ”Shikara” på sin lugna vatten.

  • JAIPUR är en av norra Indiens viktigaste turist fläckar, huvudstad i den furstliga delstaten Rajasthan. Det var säte för Rajput makten i Indien och har några fantastiska arkitektur. Glöm inte att besöka Amer fortet, Jal Mahal och Nargarh fort.
slide9

KERALA/ GOA är en liten delstata i sydligaste spetsen av landet. Om du söker efter en lugn och ro, är detta platserna för dig. De är berömda för sin avkrokar, där kan du spendera en maklig helg drivförmåga på lugnet, fortfarande vatten i en lyx husbåt.De har också några vackra stränder och fantastiska mat som kommer att göra din resa minnesvärd.

indiska k ket
INDISKA KÖKET
  • Det indiska köket kan delas in i tre geografiska underavdelningar: nordindiskt, sydindiskt och östindiskt. Indierna anser att matlagningen är en gudomlig konst. Maten smak, hur man äter den, hur man dukar fram den och hur man tillagar den, skiljer sig mycket mellan norr och söder och mellan de olika religionerna.
slide11

Kryddorna är en stor del i den indiska maten, det är kryddorna som ger maten den speciella smak som bara indisk mat har. Att det ofta används ganska starka kryddor i indisk mat kan bero på det varma klimatet .

slide13

Om ni vill veta mer om Indien, klicka här eller gå på webbsidan http://www.incredibleindia.org/