REGARDE CELA,
Download
1 / 24

- PowerPoint PPT Presentation


  • 75 Views
  • Uploaded on

REGARDE CELA, C’EST TRES IMPORTANT. Priveste ce urmeaza, E FOARTE IMPORTANT. CORRIDA = A UCIDE PENTRU A (TE) DISTRA. Deseori, am auzit spunindu-se ca CORRIDA este o arta. Nu-i adevarat.... Este stiinta torturii… Niciodata distractia nu inseamna durere.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about '' - teresa


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
Regarde cela c est tres important

REGARDE CELA,

C’EST TRES IMPORTANT

Priveste ce urmeaza,

E FOARTE IMPORTANT


Corrida a ucide pentru a te distra
CORRIDA = A UCIDE PENTRU A (TE) DISTRA

Deseori, am auzit spunindu-se ca CORRIDA este o arta. Nu-i adevarat....Este stiinta torturii…

Niciodata distractia nu inseamna durere.


Voi credeti ca taurul e zdravan dar nu i deloc asa
Voi credeti ca taurul e zdravan, dar nu-i deloc asa…

Cu 24 de ore inainte de intrarea in arena, el este izolat in intuneric, astfel incit lumina si strigatele spectatorilor sa-l inspaiminte, sa-i creeze teama. Publicul are imaginea unei bestii feroce, caci el incearca sa fuga si, deseori, forteaza barierele arenei. Imaginea este cu totul falsa.

Coarnele lui sint curbate spre interior si “prelucrate” in asa fel ca toreadorul sa fie protejat. Crizele lui de diaree sint provocate de adaosul de sulfati in apa pe care o bea, ca sa fie cit mai dezorientat in arena. Ochii ii sint unsi cu o vaselina grasa ca sa-i atenueze simtul vazului. Copitele ii sint tratate cu o substanta care sa-l incite, dar sa ramina suficient de calm incit sa nu puna-n pericol “misiunea” toreadorului.


Caii picadorilor
Caii picadorilor…

Se folosesc cai fara nici o valoare comerciala. In general, ei mor dupa cel mult 2-3 corride. E deja un fapt obisnuit ca, dupa corrida, caii sa sufere de multiple fracturi ale coastelor, perforari ale vintrelor… “Sorţurile” pe care le poarta nu sint pentru a-i proteja, ci doar pentru a ascunde organele interne de ochii spectatorilor, in caz de perforare a vintrelor…


Treaba picadorului
Treaba picadorului

Daca toreadorul vede ca taurul e “plin de energie”, ii ordona picadorului sa-si faca treaba.

Menirea lui e sa scada vitalitatea taurului intepindu-l profund cu ajutorul unei lance. Efectul produs consta in distrugerea muschilor si a nervilor situati la nivelul spatelui si al gitului animalului, provocindu-i rani, hematoame si hemoragii. Si toate astea pentru a-i permite toreadorului sa se “exprime artistic” pe tot parcursul spectacolului.

O singura actiune ar putea anihila taurul, dar treaba asta se petrece in mai multe reprize, pentru placerea deosebita a spectatorilor.


Banderilele
Banderilele…

Banderilele care, odata infipte, nu mai pot fi scoase, au o miscare continua, conforma cu a taurului. In plus, ele accentueaza durerea si hemoragia. Este functia lor principala.

Unele au un harpon de 8cm numit “de castigo”, adica “de mingiiere”. Ele prelungesc suferinta taurului, iar folosirea lor e nelimitata.


Demostrando valor
Demostrando Valor

Pierderea de singe si leziunile cauzate muschilor si nervilor coloanei vertebrale fac ca taurul sa ridice capul intr-un mod nefiresc, ceea ce-i permite toreadorului sa se miste in jurul taurului fara pericol, efectuind “pase” considerate drept artistice si care primesc aplauzele publicului.

Cind toreadorul considera ca taurul (obosit de-atitea incercari la care a fost supus) este gata, matadorul intra in arena, pregatit sa infrunte taurul muribund, intr-o atitudine de bravada si barbatie, in aclamatiile publicului.


Sabia
Sabia

Taurul este strapuns cu o sabie lunga de 80 cm, care poate atinge plaminii, pleura etc., in functie de locul prin care patrunde in corp; ea poate atinge, de asemenea, artere mari, iar taurul agonizeaza, vomind cantitati mari de singe.

Daca taurul are putin noroc, el moare din prima lovitura – nu pentru ca i-a strapuns inima, asa cum se crede, ci pentru ca sabia strapunge plaminii, diafragmul si sectioneaza o artera principala. Asta produce o hemoragie puternica, singele tisnind prin gura. Taurul moare sufocat de propriul sau singe.


Tortura finala
Tortura finala

Intr-un ultim asalt, taurul refuza sa cada, fixind cu privirea poarta prin care a intrat in arena, cautind o iesire din situatia de chin si durere in care se afla.

In cele din urma, taurul primeste lovitura de gratie cu pumnalul “descabello” – alt fel de sabie terminata cu o lama de 10 cm.

Dupa toate aceste miscari teribile, taurul cade rapus, intrucit sabia i-a distrus organe interne.


Maestri artisti viteji
Maestri? Artisti? Viteji?...

sau IGNORANTI, ARIERATI, IMBECILI, LASI …..


In continuare
In continuare …

Ei continua sa sectioneze, cu lama de 10 cm, maduva spinarii taurului, la nivelul vertebrelor superioare si inferioare.

In felul acesta, taurul este paralizat, fara putinta de-a mai putea misca muschii respiratori. El moare prin asfixie si, deseori, sufocat de propriul singe care-i iese prin gura si nari…


In continuare1
In continuare…

Inainte de-a fi transat, taurul este iute tirit in afara arenei.

Singura dovada a acestei orori sint direle de singe care brazdeaza solul arenei.


Sa nu fim indiferenti la durerea lui
SA NU FIM INDIFERENTI LA DUREREA LUI!

PRIVESTE LACRIMILE CARE-I CURG PE CHIP!

Corridele sint spectacole crude si inumane, nedemne de oricare popor care se considera CIVILIZAT.


Marturisire
MARTURISIRE

  • Antonio Gala, nascut in 1937, a scris in ziarul spaniol El País, la data de 30 iulie 1995, un articol in care marturisea:

  • Convertirea sa la ANTI-CORRIDA

  • “Taurul ma priveste asa cum ma priveste... In ochii lui se reflecta, parca, inocenta tuturor animalelor si citesc in ei implorarea. Este revolta impotriva unei nedreptati inexplicabile. Inutilitatea cruzimii.”


Reflexie
Reflexie

Dragostea pentru animale este strins legata de bunatatea nativa, in asa fel incit se poate afirma ca cel care este crud cu animalele nu poate fi un om bun. Schopenhauer

ACEASTA TRADITIE NU MAI POATE CONTINUA!


Ce i de facut
CE-I DE FACUT ?...

  • Nu asista la o corrida.

  • Boicoteaza politicienii, artistii si ziarele favorabile acestei barbarii.

  • Nu consuma produse care sponsorizeaza asemenea manifestari.

  • Si cel mai important: invata-ti copiii sa respecte tot ceea ce este fiinta vie…


Regarde cela c est tres important


Trimite l cit mai multor oameni posibil
Trimite-l cit mai multor oameni posibil!!! constientizeze ca aceste sarbatori salbatice sint nedemne de conditia umana.