Bandung i el naixement del tercer m n
Download
1 / 20

BANDUNG I EL NAIXEMENT DEL TERCER MÓN - PowerPoint PPT Presentation


 • 86 Views
 • Uploaded on

BANDUNG I EL NAIXEMENT DEL TERCER MÓN. CRONOLOGIA DE LA CONFERENCIA DE BANDUNG. SITUACIÓ GEOGRÀFICA DE LA CONFERÈNCIA DE BANDUNG I EL SEU OBJECTIU.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about ' BANDUNG I EL NAIXEMENT DEL TERCER MÓN' - tavon


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript


Situaci geogr fica de la confer ncia de bandung i el seu objectiu
SITUACIÓ GEOGRÀFICA DE LA CONFERÈNCIA DE BANDUNG I EL SEU OBJECTIU

 • La Conferència de Bandung va ser una reunió d'estats asiàtics i africans, la majoria dels quals acabaven d'accedir a la independència. Va ser organitzada pels grans capdavanters independentistes: Nehru de l'Índia i Sukarno d'Indonèsia, a més dels líders de Pakistan, Birmània i Sri Lanka.

 • Es va celebrar entre el 18 d'abril i el 24 d'abril de 1955 a Bandung, Indonèsia, amb l'objectiu d'afavorir la cooperació econòmica i cultural afroasiàtica, en oposició al colonialisme i el neocolonialisme de les antigues metròpolis.


Biografia de nehru
BIOGRAFIA DE NEHRU OBJECTIU

 • (1889-1964) Polític indi. Prové d'una família aristocràtica, el 1905 va marxar al Regne Unit, on va estudiar dret. Va formar part del corrent de joves intel.lectuals i en dècada de 1920 va defensar les idees nacionalistes Gandhi.

 • Amb una trajectòria en la política activa el 1918 com a membre del Partit del Congrés, que va presidir a partir de 1929. La seva ideologia va evolucionar cap a l'esquerra, simpatitzar amb el socialisme i va arribar a enfrontar-se amb Gandhi per aquest motiu. A causa de les seves repetides crides a la desobediència civil, va ser empresonat diverses vegades pels britànics. Va presidir la conferència panhindú de 1934, i el 1942 va col.laborar en les negociacions de Crippen amb l'Administració britànica.

 • Al proclamar, el 1947, la independència de l'Índia; que va implicar la creació de l'Estat musulmà de Pakistan, va ser nomenat primer ministre de la Unió Índia, càrrec que va fer fins a la seva mort, i ministre d'Afers Exteriors. El govern indi es va servir del prestigi internacional del seu mandatari per enfortir els valors democràtics i millorar les condicions socials en el pla interior. Convertit en un dels principals líders del Tercer Món, Nehru va adoptar una posició neutral davant dels dos grans blocs. L'Índia va passar llavors a ser un important referent dels països no alineats, i va tenir un paper destacat en les conferències de Bandung (1955) i Belgrad.

 • Però Nehru no va poder contenir els brots nacionalistes, que van conduir al conflicte del Caixmir, a l'aclaparadora derrota índia en el conflicte amb la Xina de 1962 ia la pèrdua de Ladaj. Llavors, el país va començar a perdre la seva influència entre les nacions afroasiàtiques, i Nehru va acabar per modificar el seu posicionament.


Biografia de gamal abdel nasser
Biografia OBJECTIU de GamalAbdelNasser

 • (Alexandria, 1918 - El Caire, 1970) Polític i militar egipci, president de la república egípcia entre 1954 i 1970. Fill d'un funcionari de correus, va acudir a l'escola primària en al-Khatatibah, un llogaret al delta del Nil a la qual aquell havia estat destinat. Prosseguir els seus estudis al Caire i va participar en les freqüents manifestacions antibritàniques i antimonàrquiques, el que li va suposar el seu primer ingrés a la presó als 17 anys acusat de conspiració. Després de l'ensenyament secundari i una breu estada en una escola de Dret, el 1937 va ser autoritzat a ingressar a la Reial Acadèmia Militar cairota i tres anys després es va graduar com sotstinent.Després de l'ensenyamentsecundari i una breu estada en una escola de Dret, el 1937 va ser autoritzat a ingressar a la ReialAcadèmia Militar cairota i tres anysdesprés es va graduar comsotstinent.

 • Es va educar a la ReialAcadèmia Militar del Caire i va ingressar en l'exèrcit

 • El 1952 va col.laborar en l'organització del copd'estat que va enderrocar al reiFaruk i instal.lar al poder una junta militar presidida pel general Mohammed Naguib, ambNassercom a primer ministre.

 • El 1956 va nacionalitzar la Companyia del Canal de Suez, però en represàlia les forcesbritàniques i franceses van desembarcar a la zona del canal (novembre), mentre les tropesisraelianesavançavena través de la península del Sinaí.

 • Al juny de 1967, durant la Guerra delsSisDies, Israel va destruir l'exèrcit de Nasser, va ser el mésrudecop del cabdillàrab, que va oferir la sevadimissió a les masses, encara que va ser «recuperat» per elles.

 • A finalsd'agost de 1970 es va retirar a l'illa de Marsa Matruh per a una cura de repòs, el 28 de setembre va morir d'unatac de cor.


Biografia de josip broz tito
Biografia OBJECTIU de JosipBroz (Tito)

 • JosipBroz va nèixer a Kurovec, Croacia el 1892 i va morir o Ljiubljana, Eslovènia el 1980.

 • Va ser el creador d’unrègim comunista a l’antiga Yugoslavia.  

 • Va ser un obrer humil però a través de l’acció sindical es va apropar al socialisme.

 • Durant la 1ª Guerra Mundial…

 • Jadurant la 2ª Guerra Mundial quan el país va ser ocupat per l’alemanya nazi al 1941, Tito va passar a la clandestinitat i va organitzar una guerrila en contra dels nazis, sensecapajuda per part de la Unió Soviètica ni delsaliatsoccidentals que tenien.

 • Aquestaguerrilla va alliberar el país per ellsmateixos i van instaurar alesmores un règimpolític propi independent de les duessuperpotències que en aquellmoment es repartien el món ( americans i rusos).

 • El 1945 va proclamar la República Popular Federativa de Yugoslavia que compatavaamb un únicpartit, i era un règim comunista. En aquesta Yugoslavia és en la que va exercir primer de cap de govern ( de 1945 a 1953) i després de president de la república (de 1953 a 1980 moment de la sevamort).

 • Al 1948 Tito va tallar tota relacióamb Stalin, i en conseqüència no es va aliar al COMECON o el Pacte de Varsovia ( aliancessoviètiques).

 • Les dificultatseconòmiquesamb el pasdelsanys van provocar que Tito hagués de fermés dura la “dictadura” fins el moment de la sevamort. Elsseussuccessors no van saber com frenar el final del país, que anavaarribant, i al poctemps va esdevindre la guerra civil.Tercer m n
TERCER MÓN OBJECTIU

 • DEFINICIÓ…


Alfred sauvy
ALFRED OBJECTIUSAUVY

 • Alfred Sauvy va nèixer el 31 d’octubre de 1898 a Villeneuve-de-la-Raho, França i va morir a París al 1990. Va ser economista, demògraf i sociòlegfrancès. Se’lconeix per ser el creador de l’expressió el “tercer món”.

 • Originalmentl’expressió era “tiers monde” i l’article es titulava <<Tres mons, un planeta>> i va estar publicat a la revista francesa L’observateurel 14 d’agost de 1952.

 • Segonsellshihavia tres mons: el capitalista (primer), el comunista (segon), el subdesenvolupat, explotat i oblidat (tercer). Cal dir que tercer, s’utilitzaco a clasificació, de manera que el tercer seria el menysimportant o de menys valor.


La pobresa al 3r m n
LA POBRESA AL 3r MÓN OBJECTIU

 • Podemobservar del 1940 al 1950 elspreus van pujar per la gran demanda occidental d'aquestamatèria. Però va disminuir moltíssim la demanda i per tant el preu am la crisi de 1973. Despréselspreus es van estabilitzar.


La pobresa al 3r m n1
LA POBRESA AL 3r MÓN OBJECTIU

 • En el segongràfic la mortalitat comparada de païsosdesenvolupats, era molt menor a la que tenien a l'Àfrica. La situaciócom es demostra era devastadora.


Fets rellevants que demostren el subdesenvolupament al 1950
Fets OBJECTIUrellevants que demostren el subdesenvolupament al 1950

 • Els països descolonitzats eren molt diversos en les seves condicions econòmiques, socials i culturals. Va afectar negativament en: l'altificialidad de les fronteres, diversitat ètnica, fragilitat de l'estructura administrativa, baix nivell educatiu i sanitari i l'absència de la classe mitjana.

 • En la dècada de 1950 va ser declarada el “decenni del desenvolupament”, amb consolidació de les economies nacionals mitjançant les polítiques de producció, en comptes de les restrictives actives. Però van trobar amb dificultats; la gran diversitat de situacions i la persistència de problemes demogràfics, econòmics i financers.


El neocolonialisme
EL NEOCOLONIALISME OBJECTIU

 • El neocolonialismeés el control o tutela que les potènciescolonialssegueixenexercint sobre les sevescolòniesantigues, sentaquestl’herència del colonialismehistòric i una manera de donar continuïtat al capitalismeglobalitzador.

 • La descolonització per tant, compodemcomprovar, no va suposarl’independènciaeconòmicapelspaïsossubdesenvolupats, eren les potènciesimperialistes les que continuavenorganitzantl’economia i política mundials, i aixípodien continuar amb la submissió.


Per odes convulsos que port el neocolonialisme el 1970
Períodes OBJECTIU convulsos que portà el neocolonialisme: el 1970

 • Amb la independència política i cultural formal, ons’amaga una dependència cultural i econòmica , en una ingerència en elsafersinterns; per partdelspaïsosmésrics , on a méstenienconseqüències terribles ( la guerra de Nigèria).

 • Al 1967 , elspaïsosoccidentals van sostenireconòmicament i militarment la secció de la regió del sud-est de Nigèria , Biafra ; molt rica en minerals i en petroli, onvoliaaconseguir el control de les sevesriquesesnaturals. Peròaixò va portar a una guerra civil sagnant entre ètniesdiferents.


La guerra de nig ria biafra
LA GUERRA DE NIGÈRIA - BIAFRA OBJECTIU

 • La Guerra Civil de Nigèria, també conegudacom a Guerra de Biafra (6 juliol 1967 a 13 de gener de 1970), va ser el conflictepolíticcausat per l'intent de secessió de les províncies del Sud-est de Nigèria sota el nom de República de Biafra . La guerra va saltar alsmitjans per la fam en diverseszonesassetjades, i la conseqüentacusació de genocidiprocedent en gran mesura dels Igbo (Ibo) d'aquestesregions. Bernard Kouchner i altresdoctorsfrancesos que van estar a la Biafraassetjada van crear, el 1971, l'ONGMetgesSenseFronterescom a resultat de la guerra.

 • Cop militar

 • La secessió

 • Elsestatsbel.ligerants

 • Guerra Civil: Ofensivesbiafreras

 • Contraatacnigerià

 • Abagana

 • El Setge de Biafra


Caracter stiques del neocolonialime
Característiques OBJECTIU del neocolonialime

 • Intercanvi desigual

 • Dependènciatecnològica


El neocolonialisme mapa d interessos
El OBJECTIUneocolonialisme: mapa d’interessos

 • En el mapa es pot observar comsegons el país China i EUA buscavenmatèriesdiferents.


ad