Download
slide1 n.
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
"Folyamodjatok az ÚRhoz, az Ő hatalmához, keressétek orcáját szüntelen!" PowerPoint Presentation
Download Presentation
"Folyamodjatok az ÚRhoz, az Ő hatalmához, keressétek orcáját szüntelen!"

"Folyamodjatok az ÚRhoz, az Ő hatalmához, keressétek orcáját szüntelen!"

127 Views Download Presentation
Download Presentation

"Folyamodjatok az ÚRhoz, az Ő hatalmához, keressétek orcáját szüntelen!"

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

 1. Áldott estét! "Folyamodjatok az ÚRhoz, az Ő hatalmához, keressétek orcáját szüntelen!"

 2. Csodálom az Ő útjait, mily nagyok gondolatai. Lelkemben világosság gyúlt már fel, és tudom: Ő él bennem. Áldom Őt, a mennyek Urát, áldom Őt, aki fényességben lakik. áldom Őt, aki lehajolt, s felemelt, mert Ő a szeretet.

 3. Uram, Tehozzád emelem lelkem, Tebenned bízom Istenem. Add, hogy ne érjen szégyen engem, ne nevessenek ki ellenségeim. Ösvényeidre taníts meg engem Vezess tovább az igaz úton Istenem vagy, nagy Szabadítóm mindig Tebenned reménykedem.

 4. Nem szégyenül meg senki, ha Te vagy a reménye. Ezért Rád nézekmindig, Uram. Vigyázz rám, óvjál meg, Szükségem van Rád Tehozzád felemelem, Uram a lelkemet.

 5. Ösvényeidretaníts meg engem, vezess tovább az igaz úton! Istenem vagy,nagy Szabadítóm, mindig Tebenned reménykedem!

 6. Nem szégyenül meg senki, ha Te vagy a reménye. Ezért Rád nézekmindig, Uram. Vigyázz rám, óvjál meg, Szükségem van Rád! Tehozzád felemelem, Uram a lelkemet… Lelkem Hozzád felemelem. (3x)

 7. ISTEN IGÉJE MONDJA: „Dörög az Úr az égben, mennydörög a Felséges. Kilőtte nyilait és szétszórta, kiröpítette villámait. Láthatóvá vált a tengernek a medre, föltárultak a világ alapjai az Úr dorgálásától, haragos szele fúvásától. Lenyúlt a magasból és fölvett, a nagy vizekből kihúzott engem. Megmentett engem erős ellenségemtől, gyűlölőimtől, bár erősebbek voltak nálam. Rám törhetnek a veszedelem napján, de az Úr az én támaszom. Tágas térre vitt ki engem, megmentett, mert gyönyörködik bennem. Igazságom szerint bánt velem az Úr, kezem tisztasága szerint jutalmazott engem. Hiszen vigyáztam az Úr útjára, és nem hagytam el hűtlenül az Istent. Minden törvényére ügyeltem, rendelkezéseitől nem tértem el. …folytatás…

 8. ISTEN IGÉJE MONDJA: „Feddhetetlen voltam előtte, és őrizkedtem a bűntől. Igazságom szerint jutalmazott meg az Úr, tisztaságom szerint, amit jól lát. A hűségeshez hűséges vagy, a feddhetetlen emberhez feddhetetlen vagy. A tisztához tiszta vagy, de a hamisnak ellenállsz. A nyomorult népet megsegíted, de a kevélyeket látod, és megalázod. Te vagy, Uram, a mécsesem, az Úr fénysugarat ad nekem a sötétségben. Veled a rablóknak is nekirontok, ha Isten segít, a falon is átugrom. Az Isten útja tökéletes, az Úr beszéde színigaz. Pajzsa ő mindazoknak, akik hozzá menekülnek. Van-e Isten az Úron kívül, és van-e kőszikla Istenünkön kívül? Isten az én erős menedékem, ő vezeti útján a feddhetetlent.” (II. Sámuel 22: 14-33)

 9. Tisztaság, szentség, amire vágyom, hogy tiszta és szent legyek. Tisztaság, szentség az, amit elvársz tőlem.

 10. Odaadás, hűség, amire vágyom, hogy kitartó és hű legyek. Odaadás, hűség az, amit elvársz tőlem.

 11. Mosd meg hát a szívem! Formáld át az énem! Fogadd el az életem: legyen Tiéd, ó Uram!

 12. Teremts bennem tiszta szívet,ó Uram!És az erős Lelket újítsd meg bennem! (2x)Kérlek, ne vess el a Te orcád elől,Szentlelked ne vond meg tőlem!Támogass az engedelmesség Lelkével,Szabadításod örömét add nekem!

 13. Vonj közel Hozzád, El nem hagylak már. Mi bűn volt bennem,megbánom, Mondd, hogy TE VAGY BARÁTOM!

 14. Vágyom rád, Uram, Soha el ne hagyj! A szívem legyen lakhelyed, Hadd érezzem melegséged!

 15. Segíts mindinkább vissza Tehozzád!

 16. Te vagy nekem, Te vagy nekem már minden!Szükségem van Terád, ó Istenem!