hidra de apa dulce n.
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Hidra de apa dulce PowerPoint Presentation
Download Presentation
Hidra de apa dulce

play fullscreen
1 / 6
Download Presentation

Hidra de apa dulce - PowerPoint PPT Presentation

sydney
569 Views
Download Presentation

Hidra de apa dulce

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

  1. Hidra de apadulce Proiectrealizat de CULEA EDUARD IONUŢ

  2. Mediul de viată:trăieşte în bălţi, lacuri şi ape lin curgătoare, fixată pe plantele acvatice.Alcătuire:are aspectul unui săculeţ lung de 1-2 cm;la partea interioară prezintă oficiul buco-anal,cu rol de gură şi anus;acesta este înconjurat de 6-10 braţe, numite tentacule, care se pot alungi şi scurta;hidra se fixează pe plante cu partea sa posterioară, lăţită ca o talpă.

  3. Hidra de apă dulce este un animal miraculos pentru că indiferent de circumstanțe nu moare niciodată. Este dotată de la mama natură cu o genă, pe care oamenii de știință au numit-o gena nemuririi sau FoxO. Un alt fapt fantastic regăsit la hidră este reproducerea sa, care se efectuează prin înmugurire.

  4. Peretelecorpuluihidreieste format din douastraturi de celuleintre care se afla o substantagelatinoasa.Sensibilitatea:laoriceatingere, hidraisicontractaimediattentaculelesicorpul, ajungand de marimeauneigamalii de ac;hidraestesensibila la factori de mediu.

  5. Hranirea:hidra pride prada cu ajutorultentaculelor, o imobilizeaza cu ajutorulcelulelorurzicatoaresiprinorificiulbuco-anal, o indroduce in cavitateadigestiva;celuleleglandulare ale stratului intern secretasucuri digestive cu ajutorulcarora o parte din hranaestedigerata in cavitatedigestiva;particuleleramasesuntapucate de pseudopodelecelulelorflagelate, digestiaterminandu-se in vacuolele digestive ale acestora,restul de hrananedigerataesteeliminataprinorificiulbuco-anal