judetul sibiu n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Judetul Sibiu PowerPoint Presentation
Download Presentation
Judetul Sibiu

play fullscreen
1 / 16

Judetul Sibiu

691 Views Download Presentation
Download Presentation

Judetul Sibiu

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

 1. Judetul Sibiu

 2. Caracteristici Situatin parteacentrala a Romaniei, insud-vestulTransilvaniei. Ocupa o suprafata de 5432 kmp, reprezentand2,3din suprafatatotala a tarii. Organizarea administrativa: 2 municipii, 7 orase, 53 comune si 126 sate .

 3. Primarulorasului Klaus Werner Iohannis: După activitatea de 12 ani pe care am avut-o ca primar al acestui oraş, este o satisfacţie deosebită pentru mine să văd cum Sibiul a evoluat ca imagine, ca mediu de viaţă, ca oraş european.

 4. Populatia Sibiulavea la ultimulrecensamant (din anul 2002) aprox. 170.000 locuitori. Majoritateapopulatieieste de religiecrestin-ortodoxa. Protestantiisicatoliciireprezintadoar 4% din populatie.  Evoluțiademografică Aproximativ25% din populatie are peste 50 aniiar 18% din populatie are studiisuperioare.

 5. Clima Județul Sibiu are o climă continental-moderată, cu diferențe de temperatură funcție de formele de relief, astfel temperaturile medii anuale oscilează întra 9,4 grade pe valea Oltului și scad sub 0 grade pe vârful Negoiu. Cantitățile de precipitații medii anuale sunt cuprinse între 650 mm. în zona depresionară și urcă peste 1.300 mm. in zona muntoasă.

 6. Istoric În vremea romană, zona Sibiului era cunoscută sub denumirea de Cibiniensis / Cibinium, de aici derivând numele râului ce trece prin orasulCibinși denumirea românească a orașului. În zona actualului cartier Gușterița a existat o așezare romană numită Cedonia.

 7. Cultura În Sibiu își au sediul: Teatrul Național „Radu Stanca”, Filarmonica de Stat Sibiu, Teatrul pentru copii și tineret „Gong” și Teatrul de Balet Sibiu. În fiecare primăvară în localitate are loc FestivalulInterational de Teatru de la Sibiu (F.I.T.), considerat cel mai mare festival de teatru din sud-estul Europei. De asemenea, anual sunt organizate Festivalul de Artă Medievală, Festivalul de Artă Neconvențională „La Strada”, Festivalul Internațional de Muzică Electronică și Artă Contemporană Transylvania Calling și Festivalul International de Jazz Sibiu.

 8. Educatie În Sibiu se găsesc o serie de universități, instituții de nivel superior, având un număr de 28.000 studenți, cele mai importante fiind: Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" Sibiu Universitatea "Lucian Blaga" Sibiu Universitatea Alma Mater Sibiu UniversitateaDimitrieCantemir Sibiu Universitatea Romano-Germana Sibiu RectoratulUniversitați Lucian Blaga

 9. Lacasuri de cult În Sibiu se găsesc o serie de lăcașuri de cult reprezentative, majoritatea fiind și obiective turistice: Catedrala Evanghelică din Sibiu Catedrala Mitropolitană "Sf. Treime" Biserica reformată din Sibiu Biserica din Groapă din Sibiu Capela Sfânta Cruce din Sibiu BisericaevanghelicaTurnisor Sibiu Biserica Sf. Johannis Sibiu

 10. Turism • În anul 2007 Sibiul a fost CapitalaEuropeana a Culturii împreună cu orasul Luxemburg. • Sibiul și împrejurimile sale sunt una din cele mai vizitate zone din România. Centrul istoric este unul dintre cele mai bine păstrate locații istorice din țară. Multe din zidurile și sistemele de fortificații sunt menținute într-o stare foarte bună. Centrul istoric este în proces de a fi înscris în lista patrimoniului UNESCO. •  În Sibiu se găsesc muzee care cuprind colecții de artă, pictură, arte decorative, antropologie, istorie, arheologie, istoria tehnologiei și științe naturale.

 11. Hoteluri Sunt peste 35 de hoteluri și pensiuni în Sibiu. Cele mai selecte sunt Ramada și Împăratul Romanilor, aflate în centrul orașului. Lanțul Continental deține 2 hoteluri în municipiu, unul dintre ele având brand-ul Continental Forum. • ImparatulRomanilor Hotelul Ramada

 12. Altehoteluri Hotel Hilton ***** Hotel Ramada Sibiu **** Hotel Libra **** Hotel Continental Forum **** Hotel Casa Moraru **** Hotel Ibis Sibiu **** Hotel Împăratul Romanilor *** Hotel Parc *** Hotel Silva*** Hotel Am Ring*** Hotel Ana *** Hotel Roberts **** Hotel Golden Tulip Ana Tower **** Casa Ivan*** Hotel Class*** Hotel Center (în construcție)

 13. Obiectiveturistice Muzee: Muzeul de Etnografie Universală "Franz Binder Muzeul de IstorieSibiu Muzeul “Astra” din Sibiu Muzeul de Istorie Naturală Sibiu Muzeul de Istorie a Farmaciei din Sibiu Muzeul de Etnografie și Artă Populară Săsească Emil Sigerus

 14. Zonele de agrement Parcul Sub Arini Parcul Astra PadureaDumbrava GradinaZoologica Paltinis

 15. Bibliografie http://www.turism.sibiu.ro/ro/parcuri.htm http://ro.wikipedia.org/wiki/Sibiu#Cultur.C4.83

 16. Proiectrealizat de: Roman Elisabeta PavalTeodora MutiuIulia