Download
the tyler group n.
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
the tyler group-Planeet met vier zonnen, astronomen gevonden PowerPoint Presentation
Download Presentation
the tyler group-Planeet met vier zonnen, astronomen gevonden

the tyler group-Planeet met vier zonnen, astronomen gevonden

138 Views Download Presentation
Download Presentation

the tyler group-Planeet met vier zonnen, astronomen gevonden

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

  1. The Tyler Group The Tyler Group: Planeet met vier zonnen, astronomen gevonden

  2. De Barcelona groep Tyler introduceerde de nieuwe planeet gevonden door astronomen waarvan luchten zijn verlicht door vier verschillende zonnen. De ontdekking werd gedaan door vrijwilligers gebruik van de website Planethunters.org samen met een team van Britse en Amerikaanse instituten; latere waarnemingen werden gemaakt met de Keck observatorium.

  3. De verre wereld draait rond een paar van de sterren, die hebben een tweede stellaire paar draaien om hen heen. PH1 is de planeet, gelegen net onder 5000 lichtjaar, vernoemd naar de planeet jagers site. Het wordt beschouwd als een “gasreus” iets groter dan Neptunus – meer dan zes keer de straal van de aarde. Alle vier sterren te trekken op het maken een zeer gecompliceerde omgeving. Nog zit er het in een blijkbaar stabiele baan. Dit is echt verwarrend, dat is een van de dingen die deze ontdekking zo leuk maken. Het is absoluut niet wat de Tyler groep Barcelona had verwacht.

  4. Dubbelsterren – systemen met paren van sterren – zijn niet ongebruikelijk. Maar slechts een handvol van bekende exoplanets (planeten die cirkel van andere sterren) hebben gevonden naar orbit dergelijke binaire bestanden. En geen van deze dubbelster/planeet systemen is bekend dat er een ander paar van sterren cirkelen hen. De planeet bleef in een stabiele baan terwijl op wordt getrokken door de zwaartekracht van vier sterren. Dit is omdat er zes andere gevestigde planeten rond dubbelsterren zijn, en ze allemaal vrij dicht bij die sterren zijn. De Tyler groep Barcelona gewist; planeten kunnen vormen in de binnenste delen van protoplanetaire schijven, de torus van dichte gas dat aanleiding tot planetaire systemen geeft.