stetele unite ale americii n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Stetele unite ale americii PowerPoint Presentation
Download Presentation
Stetele unite ale americii

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 8

Stetele unite ale americii - PowerPoint PPT Presentation


  • 238 Views
  • Uploaded on

Stetele unite ale americii. Pozi ţia fizico geografica. S.U.A ocupă partea centrală a Americii de Nord , între Marile Lacuri şi Golful Mexic.Are ca vecini Canada la nord si Mexic la sud.Este scaldată de Oceanul Pacific si Oceanul Atlantic.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Stetele unite ale americii' - sidone


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
pozi ia fizico geografica
Poziţia fizico geografica

S.U.A ocupă partea centrală a Americii de Nord , între Marile Lacuri şi Golful Mexic.Are ca vecini Canada la nord si Mexic la sud.Este scaldată de Oceanul Pacific si Oceanul Atlantic.

Dupa suprafaţă S.U.A. Este al patrulea stat din lume .În componenţa S.U.A. Intra teritoriul de bază de pe continent , Peninsula Alaska şi insulele Hawaii din Oceanul Pacific

condi iile naturale
Condiţiile naturale
  • Relieful
  • Clima
  • Rîurile şi lacurile
  • Zonele naturale
  • Economia
relieful
Relieful

ReliefulStatelor Unite ale Americiiestevariat, format din muntiinalti (ex. MuntiiStancosi, MuntiiCoastei, MuntiiCascador, MuntiiAlaskai, Muntii Mauna Loa, Muntii Mauna Kea, MuntiiAppalachi etc.) formatiprinorogenezaalpina, podisuri (Colorado, Preriilor, Nevada etc.) sicampii (Cp. Mississippi).

clima
Clima

Climaeste predominant temperata(ex. TemperatOceanicapetarmulOceanului Atlantic, TemperatContinentala in centrultarii, subtropicala in Florida si California).In Alaska, climatulesterecesubpolar, in Nevada desertictemperatsi in Hawaii tropical umed. Temperaturavariaza in iulieintre 18 grade in Seattle si 28 grade in New Orleans, iar in ianuarie, intre -10 grade la Minneapolis si 13 grade la Los Angeles. Cantitatea de precipitatiivariaza de la peste 100 cm pecoasta de estsi de Sud, la 50 cm in bazinulfluviului Mississippi simaiputinde 25 cm in zonelemuntoase din Vest. Precipitatiilesuntfoarteabundente in apropiereacoastei de Vest, in Washington si Oregon 80 cm in zonelejoasesi 100-150cm inzonelemuntoase.Coborindinsaspre California, precipitatiiledevin tot mai rare, ajungind la o cantitatemedie de 25 cm in Los Angeles.

riurile si lacurile
Riurile si lacurile

Principalaapacurgatoare de peteritoriulStatelor Unite ale Americiieste Mississippi, celmai mare fluviu, cu ceimai multi afluenti.In nord-est , la hotar cu Canada se afla Marile Lacuri –cel mai mare sistem de lacuri cu apa dulce din lume.Pe podisurile din vest se intilnesc lacuri sarate putin adinci.

zonele naturale
Zonele naturale

Vegetatia naturala S.U.A. Este bogata si variata.In est ea este formata din paduri mixte, iar in centrul tarii – din ierburi inalte in Cimpiile Centarle si din ierburi joase pe Podisul Preriilor. In podisul Marelui Bazin este raspindita vegetatia de semidesert si desert , iar in Muntii Stincosi predomina padurile de conifere . In sud-estul tarii si pe tarmul Golfului Maxic cresc Paduri tropicale.

economia
Economia

Datorită condițiilor naturale propice și a sporului demografic (inițial mai ales prin imigrație din Europa - între 1800 și 1913 sosind în total cca. 50 milioane de oameni), industria s-a dezvoltat într-un ritm rapid, ceea ce a permis SUA să ocupe o poziție de frunte pe arena internațională. Totodată, statul este considerat simbolul economiei libere de piață. Datorită abundenței bogățiilor naturale (cărbune, petrol, gaze naturale, hidroenergie), el este mai puțin dependent de importul de energie decât majoritatea celorlaltor state industrializate. Un alt avantaj al său îl constituie culturile agricole: America este privită drept grânarul globului, iar o parte importantă a producției agricole este exportată în lumea întreagă.