STENBR - PowerPoint PPT Presentation

salena
slide1 n.
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
STENBR PowerPoint Presentation
play fullscreen
1 / 8
Download Presentation
STENBR
192 Views
Download Presentation

STENBR

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

  1. STENBRÅTEN SFO Posten Nr.01 / Høst 2007 Ansvarlig redaktør: Geir Saksvold / Redaksjons sjef: Mats Stubberud / Journalister: Amanda S. Groven, Andrea Risholm, Eljar Zadeh, Erlend Sorknes, Khai Sigve Litleskare, Ingrid Tryggestad Berre, Ane Ringvold, Malin T. Johansen, Alexandra Arveschaug, Silje Sandstad, Frøydis N. Sveen, Caroline Skaug, Nora Reichelt, Michelle Grøndal, Amalie H. Mørck, Wais Awaieh, Joakim B. Johannesen. DEN S O L F Y L T E BAKKEN… Amanda, Andrea, Eljar og Erlend har vært nede hos Marion i Solbakken barnehage – les mer på side 2!

  3. Rudene Enhet – Hva er det egentlig? Tor, Khai Sigve, Ingrid og Ane har snakket med den store høvding Lars fra Steinbråten Naturbarnehage – hva er nytt der?

  4. Er det vanskelig å holde styr på alle barna? Det er da ikke jeg som holder styr på alle barna, det er jo alle de voksne som jobber her og de jobber ikke for å holde styr på alle barna. De er sammen med barna og barna skal ha muligheten til å leke og lære og ha fine steder å være sammen med voksne som bryr seg om dem, om hvordan de har det og med dem. De bryr seg med dem om hvordan de oppfører seg mot de andre barna og om hvordan de er sammen fordi det er det viktigste barna skal lære seg før de begynner på skolen, det å være hyggelige med andre barn. Hvor ofte har dere varm mat? Nå som vi har fått dette store nye huset med små dårlige kjøkkener så er det nok ikke så ofte. Før så fikk de små barna under tre år varm mat hver dag men det får de ikke lenger. De får vel en dag i uka. Krangler barna ofte om lekene? Nei i Stenbråten er det ikke mye krangling. Barna må selvfølgelig lære seg å være uenige. Det er viktig. Barn er jo uenige og noen ganger er det to som vil ha en traktor. Da er det viktig at de prøver å løse det på egen hånd og finne ut hvem sin tur det er og hva de skal gjøre for å ikke begynne å slå hverandre. Det er det vi er opptatt av at de skal lære. Hvor ofte må dere kjefte på barna? Nei vi må ikke kjefte på barna. Det kan hende at vi gjør oss litt strenge i stemmen, men det er ikke så ofte det skjer. Hvordan feirer dere bursdager? Nei det har vi slutta med! Neida nå tuller jeg. Det er litt forskjellig i de forskjellige etasjene hvordan vi gjør det. Før var det veldig mye kaker og fest men det gjør vi ikke så mye nå mer. Barna kan ha med seg frukt. Det har seg sånn at barna i dag får i seg så mye søtt. Nå er det lørdag hver dag! Det viktigste med bursdag er at barnet som har bursdag kommer i sentrum og at de andre barna synger og barnet får krone og at vi har et hyggelig måltid sammen. Også er det selvfølgelig forskjellig i de forskjellige etasjene hvordan det synges og hvilke sanger man synger. Hvor lenge er dere ute om dagen? Ja det er litt forskjellig det men vi har jo kalt oss for naturbarnehage og vi har vært mye ute i naturen men nå er det ikke noe mer natur igjen rundt oss snart. Det er sånn at vi har veldig store områder innenfor gjerdet og barna vil veldig gjerne være ute selv om de også får lov til å være inne. De nok ute i alle fall halvparten av dagen og vi får si at det er et mål at barna er ute 50% av tiden de er i barnehagen. Går dere ofte på turer? Ja nå har de akkurat vært på tur! Bussen kom nå. De har vært borte i to dager og nå er det sånn at vi har fått en egen buss og den bussen går på tur fire dager i uka men ikke med de samme barna. Bussen er en stor 30-seters buss. Synes barn at det er gøy i barnehagen? Ja dere har jo gått i barnehagen noen av dere så dere synes jo at det var alldeles glimrende. De fleste trives veldig godt i barnehagen ja. Tor jeg i alle fall!

  5. Reportere: Wais og Joakim Joakim sin undersøkelse: Hva er morsomt på SFO? Halloween: 15/15 Bursdag: 0/15 Er det gøy å leke i skogen på SFO? Ja: 10/15 Nei: 5/15 Wais sin undersøkelse: Hva er morsomt på SFO? Julefeiring: 23/25 Påskefeiring: 2/25 Hva er morsomt på SFO? Være inne: 15/25 Være ute: 10/25

  6. Hva heter du? Morten heter jeg! Hvor mange jobber det i butikken? Det er tre stykker. Det er jeg og samboeren min også er det en til som jobber her innimellom. Hvor mange dyr har dere? Det vet jeg ikke. Det er veldig mange i alle fall! Hva blir kjøpt mest? Det er nok kanin og marsvin og kanskje hamstere som er mest populært. Har du egne dyr hjemme? Ja jeg har en hund og en papegøye! Må du ha på hansker når du tar på dyr? Nei det trenger jeg ikke. Er det fordi de skal bite kanskje! Nei det er jeg ikke redd for. Hvor ofte må du mate fiskene? Det blir nok rundt 4 ganger om dagen. Sånn blir de store og fine! Hvilke fisker kjøpes mest? Det er veldig forskjellig. Alle fiskene er populære. Er det gøy å jobbe her? Ja det er veldig gøy altså! Det skjer noe hele tiden. Det er masse å gjøre! Har dere larver? Ja det har vi vet du! Har dere sussefisker? Nei det har jeg ikke dessverre. Hvilken dyremat selger best? Det er kaninmat og gress til kaninene! Hvor mye koster en kanin og en hamster? En kanin koster 299 kr og en hamster koster 110 kr. Hvor mange dyr selger dere om dagen? Det er veldig forskjellig. Kanskje rundt 3-4 dyr. Når åpner og stenger butikken? Vi åpner kl 10.00 om morgenen og så stenger vi kl 20.00.

  7. Hva heter du? Jeg heter Margon. Hvor lenge har du jobbet i lekebutikken? Jeg har jobbet her i 8 år! Har dere mange kunder? Ja vi har en del kunder. Dere har jo vært kunder her! Jeg har jo sett dere før. Er det mange som bare titter? Ja det er mange. Hvilke leker er mest populære? Nå som det snart er halloween så er det jo skumle drakter og masker som selger best. Hvilke leker selger dårligst? Ja det var et vanskelig spørsmål. Jeg er ikke helt sikker. Vi selger litt av alt egentlig! Er det morsomt å jobbe her? Ja det er det! Hvor mange personer jobber det her? Det er vel 5 stykker til sammen. Har dere blitt ranet noen gang? Nei det har vi ikke. Heldigvis! Er det flest barn med voksne som kommer? Ja det er det. Selger dere mange bursdagsgaver? Ja veldig mange! Det er veldig populært. Hvor ofte kjøper dere nye leker? Det kommer nesten nye leker hver uke. Det har kommet ganske mye nytt nå i det siste. For eksempel har vi fått inn mange juleleker og juleting. Skal dere få inn juleleker? Ja det har vi som sagt fått inn allerede. Er det flest mennesker her i jula? Ja jeg tror nesten det. Bytter dere på å stå i kassen? Ja det gjør vi. Er det mange som kommer og kjøper DVD’er? Ja som du ser så har vi mange her i butikken og det selger bra. Når er det lekebutikken stenger? Vi stenger kl 20.00 på hverdager og kl 18.00 på lørdager. I jula er vi også oppe på søndager!