grup colar economic de turism ia i n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
GRUP ȘCOLAR ,, ECONOMIC DE TURISM ’’, IAȘI PowerPoint Presentation
Download Presentation
GRUP ȘCOLAR ,, ECONOMIC DE TURISM ’’, IAȘI

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 22

GRUP ȘCOLAR ,, ECONOMIC DE TURISM ’’, IAȘI - PowerPoint PPT Presentation


 • 82 Views
 • Uploaded on

GRUP ȘCOLAR ,, ECONOMIC DE TURISM ’’, IAȘI. PACHETE TURISTICE DESTINATE TURISMULUI BALNEOCLIMATERIC Îndrumător , Elevi: Prof. Rusu Mihaela Loredana Apetroaei Simona Coman Andreea Gol ă escu Claudia Ionesa Oana Mih ă ila Ana-Maria Teşoi Maria An școlar 2010 – 2011. Cuprins

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'GRUP ȘCOLAR ,, ECONOMIC DE TURISM ’’, IAȘI' - rory


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
grup colar economic de turism ia i
GRUP ȘCOLAR,,ECONOMIC DE TURISM’’,IAȘI

PACHETE TURISTICE DESTINATE TURISMULUI BALNEOCLIMATERIC

Îndrumător,Elevi:

Prof. Rusu Mihaela LoredanaApetroaeiSimonaComanAndreeaGolăescu ClaudiaIonesaOanaMihăila Ana-MariaTeşoi Maria

An școlar 2010 – 2011

slide2

Cuprins

Capitolul I - Turismul factor important pentrueconomie

I.1. Ceesteturismul?I.2. Turismulbalneoclimateric

1.2.1. Concepteteoretice

1.2.2. Lacurileterapeutice

1.2.3. Nămolurileterapeutice

1.2.4. Relaţiaturismbalnear – turism de sănătate

Capitolul II. Studiu de caz - Oferteturisticedestinateturismuluibalneoclimateric

II.1. Prezentareaagentiei de turism

II.2. Ofertelepromovate de agentia de turism

II.3. Metodeşitehnici de promovare

Capitolul III - Concluzii

slide3

Argument

În perioada actuală, întreprinderea turistică îşi desfăşoară activitatea într-un mediu concurenţial intern si extern deosebit de puternic. Confruntarea pe diferite pieţe este deosebit de dură iar competiţia trebuie privită la dimensiunile sale reale, fără a avea o viziune prea optimistă, întrucât numai în modul acesta se vor putea lua toate măsurile ce se impun pentru a asigura securitatea şi dezvoltarea firmelor, indiferent de sectorul de activitate. Orice agent economic îşi doreşte să producă cât mai multe produse/servicii turistice pe care să le comercializeze si astfel să câstige, să se dezvolte. Însă, pentru a se impune pe o piaţă concurentială, agentul economic trebuie să obţina produse/servicii competitive care să se vândă în cantitaţi cel puţin comparabile cu celelalte produse/servicii concurente.

slide4

Ca urmare, conceperea produsului turistic nu se rezumă numai la combinarea în variante multiple a celor două categorii de elemente: resurse şi servicii turistice ci presupune un anumit concept despre produs. Punctul de plecare în definirea conceptului de produs trebuie să fie o foarte bună cunoaştere a segmentului de clientelă vizat sub aspectul: motivaţiilor, aşteptărilor, nevoilor ce trebuie satisfăcute, preferinţelor, posibilităţilor materiale ş.a. În acelaşi timp, este necesară selecţia şi includerea în produs a acelor elemente care răspund cel mai bine cererii, asigură unitatea/omogenitatea produsului şi reuşesc să-l diferenţieze în raport cu produsele concurenţei.

slide5

Capitolul I - Turismul factor important pentru economie

Pe plan economic turismul este un factor al progresului economic, cu largi şi pozitive implicaţii asupra dezvoltării întregii societăţi, acţionând în direcţia introducerii în circuitul economic (intern şi internaţional) a resurselor turistice, a patrimoniului cultural istoric,de mare atracţie şi a unora din realizările contemporane în domeniile construcţiilor şi artei.

Turismul reprezintă o cale de valorificare superioară a tuturor categoriile de resurse. Prin intermediul turismului fiind valorificat în mod eficient elemente cum sunt:

*  frumuseţea peisajului,

*  calităţile curative ale apelor minerale sau termale,

*  lacurile terapeutice,

*   nămolurile terapeutice,

*   gazele terapeutice,

*   salinele,.

slide6

I.1. Ce este turismul?

Turismul este călătoria realizată în scopul recreării, odihnei sau pentru afaceri. Organizația Mondială a Turismului ( O.M.T. ) defineşte turiştii ca fiind persoanele ce „călătoresc sau locuiesc în locuri din afara zonei lor de reşedinţă permanentă pentru o durată de minimum 24 de ore dar nu mai lungă de un an consecutiv, în scop de recreere, afaceri sau altele nelegate de exercitarea unei activită şi remunerate în localitatea vizitată.”

i 2 turismul balneoclimateric
I.2. Turismul balneoclimateric

Avantajele pe care le oferă turismul balneomedical sunt:

⋆ repartizarea mai uniformă a activităţii turistice în diferite zone din ţară;

⋆ distribuirea relativ liniară şi cu o intensitate constantă a circulaţiei turistice în cursul întregului an, turismul balneoclimateric fiind cel mai puţin sensibil la influenţele sezonalităţii şi la oscilaţiile sezoniere ale cererii;

⋆ asigurarea unor sejururi medii relativ constante şi mai lungi (12-30 zile), puţin influenţate de tendinţele reducerii duratei sejurului mediu al turiştilor în majoritatea ţărilor;

⋆ atragerea unei clientele stabile, rezultatele tratamentelor şi curelor balneare fiind condiţionate, în general, de repetarea lor într-o perioadă de mai mulţi ani. În plus, pentru persoanele trecute de o anumită categorie de vârstă se impune un control periodic general al sănătăţii;

1 2 2 lacurile terapeutice
1.2.2. Lacurileterapeutice

Lacurile cele mai folosite în balneoturism sunt cele din Câmpia Romană (Balta Albă, Lacul Sărat, Lacul Amara) sau pe litoralul marin (Techirghiol – apă sărată şi Mangalia – apă sulfuroasă), unde bioclimatul excitant, băile de aer şi de soare sporesc efectul terapeutic al băilor de lac. De asemenea, sunt utilizate şi lacurile din masivele de sare din zona dealurilor subcarpatice sau de podiş ( de la Sovata, Ocna Mureş, Bâzna, Ocna Dej, Someşeni, Cojocna, Ocna Sibiului, Slănic Prahova, Telega), care prezintă interes atat prin apa sarată, cat şi prin fenomenul de heliotermie care completează calitaţile terapeutice ale băilor (Lacul Ursu Sovata).

cap ii studiu de caz oferte turistice destinate turismului balneoclimateric
Cap. II. Studiu de caz - Oferte turistice destinate turismului balneoclimateric

II.1. Prezentarea agenţiei de turism

Compania Discovery Tour a fost înfiinţată în anul 2002 şi este situată în Iaşi, judeţul Iaşi. Ceea ce îşi propune firmă Discovery Tour S.R.L. este să efectueze excursii interne şi internaţionale, sejururi, facilităţi pentru turişti, bilete de avion şi autocar. Personalul agenţiei e pregătit în mod constant în trening-uri organizate de companie.

Încerca în permanenţă să aducă noutate serviciilor oferite iar eforturile lor sunt reflectate în succesul clienţilor. Orice produs sau serviciu prestat de firmă are la bază rezultatele analizei profilului beneficiarilor săi, a cerinţelor şi aşteptărilor acestora.

i i 2 ofertele promovate de agen ia de turism
II.2. Ofertele promovate de agenţiade turism:

•România, Băile Felix

HOTEL POIENIŢA

Transport: individual

Durată sejur: 2 zile / 1 nopţi

Masă: Demipensiune

Localizare: Hotelul Poieniţa este situat la 500 m de centrul staţiunii Băile Felix, la 10 km de Oradea şi la 15 km de aeroportul din Orade şi dispune de propria bază de tratament, ceea ce îl recomanda, de exemplu, sportivilor aflaţi la recuperare şi de o sală de conferinţe de 80 de locuri, ceea ce face din „Poienitaa€œ o locaţie recomandata companiilor care vor să organizeze teambuilding la Băile Felix.

Camere: dispune de 14 camere single, 140 duble şi 4 apartamente. Spaţiile de cazare sunt dotate cu : baie cu cadă, telefon, TV cablu şi încălzire centrală.

Alte facilităţi: Restaurant cu 300 de locuri, meniuri la alegere sau A la carte, meniu dietetic la cerere, catering. Sală de conferinţe cu 80 de locuri, centru de tratament, plată cu Credit Cârd. Tratament: hidroterapie, kineoterapie, electroterapie, termoterapie, inhalaţii-aerosoli, masoterapie, sauna, tratamente cu produsele originale româneşti Gerovital/Aslavital.

slide11

Descriere ofertă:

INFORMAŢII ŞI FACILITĂŢI:

1. Nu se acceptă cazare cu mic dejun şi tratament.

2. Tratamentul balnear se acordă pentru minimum 1 săptămâna şi include consultaţie medicală iniţială, 15 proceduri / 5 zile lucrătoare, cu excepţia zilelor de sâmbătă, duminică şi a sărbătorilor legale. Procedurile prescrise se vor reprogramă. Asistentă medicală permanenţă.

3. Serviciile suplimentare solicitate se achita la recepţia hotelurilor: proceduri de tratament, Wellness sau alte servicii .

4. FACILITĂŢI: La hotelurile de 4 şi 3 tarifele includ acces la piscine. Turiştii cazaţi la Hotel Nufărul au acces la piscinele de la Hotel Termal. Facilităţi copii:pentru copiii de până la 12 ani se acordă gratuitate la cazare ( în cazul în care nu se solicita pat suplimentar), agenţiile având obligativitatea încasării serviciilor de masă pentru copii până la 12 ani(10 lei/zi-mic dejun şi 18 lei/zi-o masă principală,la care se adaugă comisionul agenţiei), în caz contrar se va achita la recepţie tariful pentru adult. În cameră dublă se acceptă maxim 2 adulţi şi 2 copii sub 12 ani .

5. Taxa de staţiune, care reprezintă 5% din valoarea primei nopţi de cazare, nu este inclusă în preţ şi se achita, separat, la recepţia hotelului.

6. Nu se acceptă 3 adulţi în cameră dublă.

Servicii incluse: Tarif în Ron/persoană/noapte cu demipensiune.Contact: Iaşi, Str. Ştefan cel Mare şi Sfânt, nr. 67

Tel. 0232/217099

Fax. 0232/217099

E-mail. discoverytour@xnet.ro

slide12

România, Cluj

COMPLEX BALNEAR ARIEŞUL

Complex Balnear Arieşul este situat la 2.5 km de municipiul Turda. Acest hotel este recomandat pentru:

 • stări preartrozice
 •  tratament profilactic preartozic
 • stări alergice după reumatism articular activ sau infecţios de focar
 •  reumatism abarticular, reumatism degenerativ
 • afecţiuni ale sistemului nervos periferic
 • afecţiuni ginecologice.

Situare: Complexul Balnear Ariesul este situat în baza de agrement Băi Sărate Turda.

Adresa: Turda, str. Drumul Ceanului, cod 401170, judeţul Cluj

Informaţii şi dotări hotel:

Dotări generale:

 • restaurant, terasa, baza de agrement, sauna.

Dotări camere: TV, baie cu dus, telefon.

Număr total camere:66

Duble:66

Servicii şi facilităţi:

Servicii masă: se acordă în unitate restaurant Arieşul în sistem meniu fix.

Fitness/Wellness/Sport: piscină acoperită -cu apă sarată, bază tratament, teren tenis, sală fitness, solar.

Tratament: afecţiuni reumatismale, neurologice periferice, ginecologice, politraumatice.

Obiective turistice:

 • Atracţii turistice: Cheile Turzii
slide13

România, Harghita

HOTEL TUŞNAD

Hotelul TUŞNAD va sta la dispozitie fie pentru tratament, fie numai pentru relaxare.

Situare: Hotelul este situat în centrul staţiunii.

Adresa: Băile Tuşnad, str. Oltului nr. 87, cod 535100, judeţul Harghita

Informaţii şi dotări hotel:

Dotări generale: restaurant -165 locuri, parcare proprie -păzită, frizerie, lift, masaj, bar de zi- 35 locuri.

 • Dotări camere: TV, minibar, baie cu duş, uscător de par.
 • Single:4
 • Duble:104 - din care 23 camere modernizate.
 • Săli de conferinţă:3 - 2 săli cu 12 locuri şi o sala cu 200 locuri.
 • Servicii şi facilităţi:
 • Servicii masă: Se acordă în unitate restaurant Tuşnad, categoria I, în sistem a la carte. Facilităţi copii: (în cameră cu 2 adulţi)Copiii până la 7 ani beneficiază de gratuitate la cazare, fară pat suplimentar.
 • Fitness/Wellness/Sport: piscină cu apă termală, bază tratament, teren tenis, sală fitness.
 • Tratament: Bază de tratament din cadrul complexului deserveşte 900 pacienţi / zi. Aici se pot trata afecţiuni cât şi afecţiuni reumatismale, boli ale sistemului nervos, metabolice şi de nutriţie (diabet zaharat, obezitate), ale rinichiului şi căilor urinare (litiaza urinara), respiratorii şi boli profesionale (complementar).
 • Obiective turistice:
 • Atracţii turistice: Lacul Sfânta Ana, Cheile Bicazului, Complex de agrement cu ştrand mezotermal, Stânca Şoimilor, Poiana Îndrăgostiţilor.
 • Oferte speciale:
 • -O săptămână de refacere 01.09-30.11;-Decada Balneră
slide14

Carte de vizită

II.3. Metode si tehnici de promovare

Carte de vizită – faţa 2

slide16

Fluturaş

Fluturaş – faţa 1

slide18

Pliant

Pliant – faţa 1

slide20

Site-ulagenţiei

http://mihailaanamaria.wikispaces.com/

capitolul iii concluzii
Capitolul III - Concluzii

Turismul este la nivel mondial o branşă în creştere şi generează creştere economică în ţările în care este dezvoltat. Turismul reprezintă pentru România sectorul economic care dispune de un valoros potenţial de dezvoltare, neexploatat încă suficient şi care poate deveni o sursă de atracţie atât a investitorilor cât şi a turiştilor străini.

Există însă o concurenţă puternică din partea ţărilor vecine (Ungaria, Bulgaria, Croaţia) cât şi o competitivitate modestă a turismului românesc. Marele avantaj al României este potenţialul natural şi cultural de o mare diversitate şi armonios repartizat în teritoriu, dând posibilitatea practicării unor forme de turism diferite.

Însă fără o dezvoltare cantitativă şi calitativă optimă a structurilor de primire, de restauraţie şi de agrement, aceste resurse turistice nu pot fi valorificate, nu se poate realiză o creştere a numărului de turişti, a duratei de şedere, a gradului de ocupare, a profitului în turism, astfel încât turismul românesc să poată deveni competitiv pe piaţă internaţională.

bibliografie
Bibliografie

1.RodicaMinciu (2004) – EconomiaTurismului, ediţia a III-a, Editura Uranus.

2. GabrielaStanciulescu (2006) – AnimaţiaşiAnimatorulînTurism, Editura Uranus.

3. *** http://www.ocaziituristice.ro/

4. *** http://www.eximtur.ro/

5. *** http://www.publisind.mocka.ro/

6. *** http://www.horeca.ro/

7. *** http://www.vacante.md/

8. *** http://www.herculane.ro/

9. *** http://realitateafunny.blogspot.com/