1 / 10

Google Chrome

Vlad Anisoara Scoala Gimnaziala Nr. 1 Negoiesti. Google Chrome. Google Chrome este un navigator web de tip sursă liberă produs de către Google.

rendor
Download Presentation

Google Chrome

An Image/Link below is provided (as is) to download presentation Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author. Content is provided to you AS IS for your information and personal use only. Download presentation by click this link. While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server. During download, if you can't get a presentation, the file might be deleted by the publisher.

E N D

Presentation Transcript


  1. Vlad Anisoara Scoala Gimnaziala Nr. 1 Negoiesti Google Chrome

  2. Google Chrome este un navigator web de tip sursă liberă produs de către Google. Numele navigatorului este derivat de la interfaţa grafică. Chromium este numele proiectului de sursă liberă, iar Chrome numele produsului care a apărut sub licenţa BSD. Prima versiune pentru sistemele de operare Microsoft Windows a apărut pe 2 septembrie 2008 în 43 de limbi. Versiunile pentru sistemele de operare Mac OS X şi Linux sunt in stadiu alpha.

  3. Istoric Apariţia a navigatorului Google Chrome a fost planificată pe data de 3 septembrie 2008. Câteva reviste al căror autor este Scott McCloud urmau să fie expediate către jurnalişti şi blogeri, explicând caracteristicile şi motivaţiile creării noul navigator web. Exemplarele destinate pentru Europa au fost expediate mai devreme, iar blogerul german Philipp Lensen a facut o copie scanată a revistei respective şi a publicat-o pe site-ul său personal după ce a primit-o pe 1 septembrie 2008. Ulterior Google a plasat această revistă pe Google Books, menţionând pe blogul oficial, explicaţiile referitor la ieşirea timpurie a produsului.

  4. Prima versiune a lui Google Chrome a trecut testele Acid1, Acid2 dar nu a trecut testul Acid3; cu toate acestea el a acumulat scorul de 78 de puncte din 100 care este mai mare decât Microsoft Internet Explorer 7 şi Mozilla Firefox 3. Versiuna a doua a trecut toate testele dar la Acid3 deşi a avut punctaj 100/100 n-a trecut testul Linktest. Versiunea a treia a reuşit să treacă testul Acid3 cu 100/100 şi cu testul Linktest.

  5. In primul rand toate date din Google Chrome sunt criptate in functie de utilizatorul vostru de calculator. Daca iei folderul Google si il muti pe un alt calculator sau incerci din alt user chiar din acelasi calculator nu ai sa poti obtine nimic din el. Singurul minus ar fi ca daca calculatorul este infectat si virusul ruleaza cu drepturile utilizatorului automat toate datele din chrome ii sunt accesibile. In al doilea rand Chrome-ul beneficiaza de un sandbox din care orice cod malitios nu poate iesii sau rula decat doar cu  acceptul. Chiar si la flash player care daca ar avea un bug in el si un virus ar profita el acesta nu se poate rula direct computer– doar in sandbox.

  6. In noua versiune de Google Chrome se pare ca programatorii pe langa bug-urile de care s-au ocupat sa le rezolve pentru ca browserul sa fie cat mai stabil si securizat au am mai adus si cateva mici imbunatatirivizuale. Una din cele mai interesante schimbari ar fi schimbarea functiei de + (new tab) caruia i s-au adus cateva imbunatatiri majore. In Google Chrome 15 – new tab a fost modelat mai mult dupa principiul tabletelor, astfel ca most visitedtab si apllication tab pot fi accesate dand click pe sagetile din stanga si dreapta ecranului.

  7. Un nou new tab cu posibilitate de personalizare. Butonul bookmarks – a urcat ceva mai sus si nu mai este la mijloc cum era inainte  (pentru a activa toolbarul cu website-urile favorite se foloseste combinatia CTRL+SHIFT+B) Set up Chrome sync –apare direct in meniul Tools

  8. Pentru inca un plus de functionalitate adus modului de printare, exista posibilitatea de a scoate la imprimantaheader-ul si footer-ul paginilor. se poate folosi totusi interfata de Windows prin combinatia de taste ->CTRL+SHIFT+P.

  9. http://www.romania.acdc.ro/google-chrome http://www.tutorialepc.ro/google-chrome-15-noutati-in-browser.html http://www.tutorialepc.ro/google-chrome-sfaturi-si-trucuri.html

More Related