vir gok n.
Download
Skip this Video
Download Presentation
Virágok

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 16

Virágok - PowerPoint PPT Presentation


 • 95 Views
 • Uploaded on

Virágok. A virág rövid szártagú, módosult levelekből álló, korlátolt növekedésű törpe hajtás . A virág kezdetben hiányzott, a magvak a zöld asszimiláló leveleken fejlődtek ki, később ezek differenciálódtak, míg megjelentek a zárvatermők kétivarú virágai.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Virágok' - randall-hampton


Download Now An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
slide2

A virág rövid szártagú, módosult levelekből álló, korlátolt növekedésű törpehajtás.

 • A virág kezdetben hiányzott, a magvak a zöld asszimiláló leveleken fejlődtek ki, később ezek differenciálódtak, míg megjelentek a zárvatermők kétivarú virágai.
 • A kertekben termesztett megszámlálhatatlan virág mindannyiunk gyönyörködtetésére szolgál. Némelyek azonosak a nálunk vadon is található fajokkal, de sok fajuk távoli tájakról származnak. A tavasztól őszig tartó színpompás virágzásról a sok megfelelő fajta kiválasztása gondoskodik.
a r zsa
A rózsa

Az egyedek egy tüskés bokor- vagy kúszónövénycsoportot alkotnak, mely akár a 2–5 m magasságot is elérheti, ritkán a többi növény fölé, 20 m magasságba is szökhet. Fajaik nagyon valtozékonyak, könnyen kereszteződnek egymással, ami nagyon megnehezíti elkülönítésüket.

slide8

A rózsák az emberiség első ültetett dísznövényei közé tartoznak. Nemesítésük több ezer éve kezdődött és napjainkban is tart, számtalan fajtát, a színek és formák megszámlálhatatlan sokaságát hozva létre.

 • Gyakorlati csoportokba osztják őket, a díszérték és felhasználás szempontjából.
slide9

Némely szavunk olyan dagályos már, hogy el sem fér a szánkban. Minden édes! Még a keserűen virágzó rózsa is. A tudatlanság, az virágzik édesen, attól látjuk leegyszerűsítve, fejük tetejére állítva a dolgokat.Lilli Promet

 • A költő a romlásról beszélt, amely az élet központi eleme, a féreg a rügyben, a hervadt rózsa érzékisége, nyílt és lágy, oly távol a virágzástól, az élettől, hogy a puszta érintés is tönkreteszi, a levelek lehullanak, látszik a mezítelen szár, amelyben a mag sarjad.
 • Roderick Anscombe
a liliom
A liliom
 • A liliomformák névadó nemzetsége, mintegy 90 fajjal. Mivel több faját is dísznövényként termesztik, különféle fantázianeveken megszámlálhatatlanul sok hibridjét, illetve változatát forgalmazzák.
 • Több faj egy méternél is magasabbra nő.
 • Illatos olajával a fülfájást és az égési sérüléseket kezelték. Atűzliliomotkülsőleg is alkalmazták a bőrkiütések, kelések puhítására és tisztítására.
slide12

Egyszermindenkineknyílnakvirágok! Egyszermindenüttébrednekújálmok! Egyszernekediskinyílnak a virágok! Egyszermajdnekedisteljesülazálmod!

 • Légyszerényéselégedett, kimagasratörazboldognemlehet. A büszkepálmátletöriaszél, mígakiscserjeaszabadonmegél.
 • Rózsaszirmoklegyenektalpadalatt, égifénymossamegarcodat. Angyalokvezessenekvégigutadon, kerüljön el bánat, fájdalom!
ad