multiple choice questions n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
MULTIPLE CHOICE QUESTIONS PowerPoint Presentation
Download Presentation
MULTIPLE CHOICE QUESTIONS

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 8

MULTIPLE CHOICE QUESTIONS - PowerPoint PPT Presentation


  • 71 Views
  • Uploaded on

MULTIPLE CHOICE QUESTIONS. Q1) Dimensions of occlusal rest are. a ) 1/3 rd of mesiodistal width and ½ of buccolingual width . b ) 1/2 of mesiodistal width and 1/3 of buccolingual width c ) 1/2 of mesiodistal width and ½ of buccolingual width d ) none of above Ans. A.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'MULTIPLE CHOICE QUESTIONS' - raghnall-nulth


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
slide2

Q1) Dimensions of occlusal rest are.

a) 1/3 rd of mesiodistal width and ½ of buccolingual width .

b) 1/2 of mesiodistal width and 1/3 of buccolingual width

c) 1/2 of mesiodistal width and ½ of buccolingual width

d) none of above

Ans. A

slide3

Q2) shape of occlusal rest in distal extension r.p.d.

a) Deeper and box shaped

b) Shallow and saucer shaped

c) a and b

d) all of above

Ans. b

slide4

Q 3) Incisal rests are preffered on teeth?

  • Maxillary laterals
  • Mandibularanteriors
  • canines
  • Premolars

Ans. b

slide5

Q 4) which type of rest acts as indirect retainer.

a) Primary rest

b) Auxillary rest

c) Both a and b

d) All of the above

Ans. b

slide6

Q 5) Rests act as.

a) Vertical stop for prosthesis

b) Protects soft tissues from injury

c) Dissipates lateral forces on abutment

d) All of above

Ans. d

slide7

Q 6) Shape of rest for canine is

a) Full moon shaped

b) Half moon shaped

c)Half pear shaped

d) None of the above

Ans. b

slide8

Q7) Tooth not indicated for receiving any form of rest is

  • MOLARS
  • MANIBULAR CANINES
  • PREMOLARS
  • MAXILLARY LATERAL INCISORS

Ans. d