ashlyn s chapter 3 review game n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
ashlyn’s chapter 3 review game PowerPoint Presentation
Download Presentation
ashlyn’s chapter 3 review game

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 33

ashlyn’s chapter 3 review game - PowerPoint PPT Presentation


  • 86 Views
  • Uploaded on

ashlyn’s chapter 3 review game. ASHLYN PD 7. Question 1:. The study of ancient peoples. Answer:. archeology. Question 2:. A period of extremely cold temperatures when part of the planets surface is covered with massive ice sheets . Answer:. Ice Age. Question 3:.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'ashlyn’s chapter 3 review game' - quanda


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
question 1
Question 1:
  • The study of ancient peoples
answer
Answer:
  • archeology
question 2
Question 2:
  • A period of extremely cold temperatures when part of the planets surface is covered with massive ice sheets
answer1
Answer:
  • Ice Age
question 3
Question 3:
  • People who move from place to place, usually in search for food or grazing land
answer2
Answer:
  • Nomad
question 4
Question 4:
  • A movement of a large number of people into a new homeland
answer3
Answer:
  • Migration
question 5
Question 5:
  • The theory that a states or nation’s power depended on its wealth
answer4
Answer:
  • Mercantilism
question 6
Question 6:
  • Exchange goods, ideas, and people between Europe and Americans.
answer5
Answer:
  • Columbian Exchange
question 7
Question 7:
  • To sale around the world
answer6
Answer:
  • Circumnavigate
question 8
Question 8:
  • A document that gives the holder the right to organize settlements in an area
answer7
Answer:
  • Charter
question 9
Question 9:
  • A company in which investors by stock in the company in return for a share of its future profits
answer8
Answer:
  • Joint-Stock
question 10
Question 10:
  • Farm crop raised to be sold for money
answer9
Answer:
  • Cash Crop
question 11
Question 11:
  • Protestants who, during the 1600’s for a religious purpose
answer10
Answer:
  • Puritans
question 12
Question 12:
  • Separatists who journeyed to the colonies during the 1600’s for a religious purpose
answer11
Answer:
  • Pilgrims
question 13
Question 13:
  • A formal document written in 1620, that provided law and order to the colony
answer12
Answer:
  • Mayflower Compact
question 14
Question 14:
  • Laborer who agreed to work without pay for a certain number pd. Of time in exchange for a passage to America
answer13
Answer:
  • Indentured Servant
question 15
Question 15 :
  • Colony run by individuals or groups to whom land was arranged
answer14
Answer:
  • Proprietary Colony