slide1 n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
25 MARTIE 201 4 Z IUA POLIŢIEI ROMÂNE PowerPoint Presentation
Download Presentation
25 MARTIE 201 4 Z IUA POLIŢIEI ROMÂNE

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 10

25 MARTIE 201 4 Z IUA POLIŢIEI ROMÂNE - PowerPoint PPT Presentation


 • 78 Views
 • Uploaded on

25 MARTIE 201 4 Z IUA POLIŢIEI ROMÂNE. 1822 – 201 4 192 DE ANI de atestare documentară. POLIŢIA ROMÂNĂ 1822 – 2014 192 DE ANI de atestare documentară.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about '25 MARTIE 201 4 Z IUA POLIŢIEI ROMÂNE' - portia-dennis


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
slide1

25 MARTIE 2014

ZIUA POLIŢIEI ROMÂNE

1822 – 2014

192 DE ANI de atestare documentară

slide2

POLIŢIA ROMÂNĂ

1822 – 2014

192 DE ANI de atestare documentară

 • Pe parcursul lunii martie, Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina s-a alăturat tuturor instituţiilor Poliţiei Române în a promova şi marca importanţa Zilei Poliţiei Române, celebrată, nu întâmplător, pe data de 25 martie, odată cu sărbătoarea creştin-ortodoxă „Buna Vestire”.
 • Au fost organizate şi desfăşurate o serie de activităţi dedicate acestei zile, care au cuprins o arie cât mai largă de interes şi care au angrenat toţi elevii şi toate structurile şcolii, precum şi colaboratori externi.

Non solum armis, sed libris.

Nu doar prin forţă, ci şi prin educaţie.”

slide3

POLIŢIA ROMÂNĂ

1822 – 2014

192 DE ANI de atestare documentară

 • În ziua de 13 martie, Catedra Pregătire Juridică şi Criminalistică a organizat ediţia a VI-a a „Concursului pe teme de istorie a Poliţiei Române şi Criminalistică”, în colaborare cu specialişti de la nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Prahova. Competiţia, care a cuprins atât probe teoretice, cât şi practice, s-a bucurat de un interes deosebit din partea elevilor. Participanţii, în funcţie de rezultate, au fost recompensaţi cu pachete promoţionale, cărţi de specialitate, diplome, plachete şi cupe.
 • Miercuri, 19 martie, cenaclul literar „Ioan Tecşa” al şcolii noastre a organizat o întâlnire cultural-educativă, la care a avut invitaţi membrii Cenaclului „Marin Sorescu” din cadrul Colegiului Militar Liceal „Dimitrie Cantemir” Breaza. În jurul mesei rotunde, elevii au recitat poezii creaţii proprii, apoi au pătruns în lumea folk cu melodii încântătoare şi au fost purtate discuţii libere cu privire la semnificaţia zilei de 25 martie.

Non solum armis, sed libris.

Nu doar prin forţă, ci şi prin educaţie.”

slide4

POLIŢIA ROMÂNĂ

1822 – 2014

192 DE ANI de atestare documentară

 • Perioada 17-21 martie a fost stabilită „Săptămâna Porţilor Deschise”. Având în vedere numărul mare de solicitări ale instituţiilor de învăţământ din Municipiul Câmpina şi din împrejurimi, care şi-au exprimat dorinţa de a ne vizita, o singură zi nu ar fi fost suficientă. Şcoala a avut „porţile deschise” pentru peste 400 de vizitatori interesaţi de mici „secrete” din formarea unui agent de poliţie.
 • În ziua de 20 martie, elevii şi personalul şcolii au participat la două activităţi interesante şi utile.
 • Începând cu ora 13.30, pentru o jumătate de oră, pe terenul de sport, s-a desfăşurat un adevărat spectacol ai cărui protagonişti au fost câini poliţişti, special antrenaţi, şi conductorii lor, care au întărit proverbul „câinele este cel mai bun prieten al omului” şi, în acelaşi timp, au dovedit că sunt un real sprijin în munca unui poliţist. Le mulţumim pentru colaborare domnului director, cms.-şef de poliţie dr. ing. Tătărucă Sergiu-Cătălin, şi pentru participare domnului scms. de poliţie Căpriţă Daniel, domnului ag. şef pr. de poliţie Iuga Petre şi câinelui Amir, domnului ag. şef pr. de poliţie Tiriboi Cristian şi câinelui Geff, domnului ag. pr. Amariei Sorin şi câinelul Alex, domnului ag. şef adj. de poliţie Hagăr Marius şi câinelui Torr, domnului ag. Bota Gabriel şi domnului ag. pr. Gâmbău Marius din cadrul Centrului Chinologic „dr. Aurel Greblea” Sibiu.

Non solum armis, sed libris.

Nu doar prin forţă, ci şi prin educaţie.”

slide5

POLIŢIA ROMÂNĂ

1822 – 2014

192 DE ANI de atestare documentară

 • Ziua a continuat cu o activitate cultural educativă – simpozionul„Etica poliţistului în societatea românească – istorie şi actualitate”, organizat în colaborare cu Centrul Cultural al Ministerului Afacerilor Interne. Mulţumim pentru participare şi pentru intervenţiile care au pus în valoare principiile şi comportamentul poliţistului, conform codului de etică şi deontologie, doamnei Cristina Nica, muzeograf la Muzeul Poliţiei Române din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa, domnului cms.-şef de poliţie Daniel Vlase din cadrul Direcţiei Generale Management Resurse Umane, domnului scms. de poliţie Ştefan Cristian din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti, domnului cms. de poliţie Bârlă Nicolae din cadrul Direcţiei Generale Anicorupţie, domnului cms.-şef de poliţie Tureac Ciprian, profesor în cadrulCatedrei Ştiinţe Socio-umane, Limbi străine şi Informatică de la nivelul şcolii. Cu acest prilej a fost vizionat şi filmul cu tema „Etica şi deontologia poliţistului” realizat de Serviciul Multimedia - Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Non solum armis, sed libris.

Nu doar prin forţă, ci şi prin educaţie.”

slide6

POLIŢIA ROMÂNĂ

1822 – 2014

192 DE ANI de atestare documentară

 • Vineri, 21 martie, un grup de elevi însoţit de cadre ale şcolii a avut onoarea să participe la lansarea cărţii „MARTIRII POLIŢIEI ROMÂNE”, găzduită de Centrul Cultural al Ministerului Afacerilor Interne, a domnului cms.-şef de poliţie Florin ŞINCA, reprezentant de seamnă al Poliţiei Române, care şi-a ales o misiune nobilă, aceea de a „scoate la iveală” adevărata istorie a instituţiei Poliţiei, de a ne face cunoscuţi eroii din trecut, exemple demne de urmat de fiecare poliţist de astăzi. Aşa cum era şi normal, atmosfera a fost una plină de emoţie, iar recenziile cărţii au fost făcute de personalităţi de seamă ale societăţii contemporane, ceea ce subliniază importanţa evenimentului. Astfel, pe scenă, alături de autor şi fiica sa, au fost Academician Dan Berindei, vicepreşedintele Academiei Române, Preafericitul Părinte Episcop-vicar patriarhal Varlaam Ploieşteanul, inventator Mircea Tudor, actorul Dan Puric, Principele Ştefan Dimitrie Strudza.
 • Luni, 24 martie, intrată deja în tradiţie, a fost organizată „Cupa Presei laTir”, în colaborare cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Prahova. Activitatea s-a bucurat de participarea a 20 de reprezentanţi mass-media locală, precum Antena 1 Prahova, PRO TV Prahova, Digi 24, România TV Prahova,Prahova TV, ziarul „Telegraful de Prahova”, Jurnalul Prahovean, ziarul „Incocmod” Prahova, radio Prahova. Locul I, la fete, a fost câştigat de doamna Ciobanu Elena – Telegraful de Prahova, la băieţi, de către domnul Policală Alexandru – Jurnalul Prahovean.

Non solum armis, sed libris.

Nu doar prin forţă, ci şi prin educaţie.”

slide7

POLIŢIA ROMÂNĂ

1822 – 2014

192 DE ANI de atestare documentară

 • De asemenea, pe parcursul întregii luni martie, colectivul Catedrei Educaţie Fizică, Autoapărare şi Instrucţia Tragerii a organizat o serie de competiţii sportive „Cupa Poliţiei Române” (de volei, fotbal, tenis, cros), atât interne, pentru elevi şi cadre, cât şi cu instituţii din Municipiul Câmpina (Poliţia Locală, licee)

Non solum armis, sed libris.

Nu doar prin forţă, ci şi prin educaţie.”

slide8

POLIŢIA ROMÂNĂ

1822 – 2014

192 DE ANI de atestare documentară

 • Marţi, 25 martie, a început într-o atmosferă de sărbătoare. Dimineaţa, pe platoul central al şcolii, în prezenţa cadrelor şi a întregului efectiv de elevi, au fost evidenţiaţi, felicitaţi şi recompensaţi elevii care au obţinut rezultate deosebite la învăţătură, care s-au implicat în diferite activităţi care au adus notorietate instituţiei, care au reprezentat şcoala într-un mod exemplar pe plan internaţional (participarea la „International Project Week”, în cadrul Universităţii pentru Ştiinţe Aplicate – Facultatea de Poliţie – a Landului Renania-Palatinat, din Hahn, Germania), câştigători ai diferitelor competiţii cultural-educative şi sportive (Olimpiada „Competenţelor specializate” şi „Comunicare profesională” – faza pe armă, concursul de criminalistică, „Cupa Poliţiei Române”).
 • În aceeaşi zi, grupuri de elevi, însoţite de cadre, în baza invitaţiilor primite de la instituţiile organizatoare, au promovat oferta educaţională a şcolii în rândul societăţii – în Piaţa Universităţii din Bucureşti, instituţia organizatoare fiind Inspectoratul General al Poliţiei Române, în Municipiul Târgovişte, instituţia organizatoare fiind Muzeul Poliţiei Române, în Municipiul Câmpina, împreună cu reprezentanţi ai Poliţiei de Proximitate de la nivelul Poliţiei Municipale.

Non solum armis, sed libris.

Nu doar prin forţă, ci şi prin educaţie.”

slide9

POLIŢIA ROMÂNĂ

1822 – 2014

192 DE ANI de atestare documentară

 • Ziua a continuat în aceeaşi notă festivă. În Amfiteatrul „Dr. Eugen Bianu” a avult loc festivitatea dedicată „Zilei Poliţei Române”, la care au participat elevi şi tot personalul şcolii.
 • În deschidere, elevii Cotenciu Corina şi Lazăr Silviu au captat atenţia publicului cu un scurt istoric, în care au surprins principalele etape ale evoluţiei Instituţiei Poliţiei în cei 192 de atestare documentară şi, implicit, a şcolii noastre.
 • În continuare, domnul director adjunct, cms.-şef de poliţei Sabo Emil, a citit mesajul domnului Inspector General al Poliţiei Române, chestor general de poliţie Tobă Petre, dedicat acestui eveniment.
 • Următorul moment a fost reprezentat de avansarea în gradul profesional următor, la termen, a 12 ofiţeri şi 10 agenţi de poliţie, iar înaintea îndeplinirii stagiului minim, a 2 ofiţeri şi 1 agent de poliţie.
 • De asemenea, au fost adresate mulţumiri şi felicitări şi au fost acordate diplome de merit pentru calităţile profesionale deosebite, angajaţilor şcolii apreciaţi de şefii nemijlociţi.
 • În final, elevii, membrii formaţiilor artistice ale instituţiei, au pregătit un spectacol, care a ridicat sala în picioare, toţii fiind impresionaţi de talentele muzicale, de sensibilitatea şi deschiderea pentru artă pe care le-au demonstrat.

Non solum armis, sed libris.

Nu doar prin forţă, ci şi prin educaţie.”

slide10

POLIŢIA ROMÂNĂ

1822 – 2014

192 DE ANI de atestare documentară

Cu această ocazie, Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina felicită întreg personalul Poliţiei Române, care îndeplineşte o misiune deloc uşoară, aceea de a fi un factor de stabilitate şi de modelare socială prin puterea legii, a cuvântului şi a exemplului propriu.La mulţi ani!

Non solum armis, sed libris.

Nu doar prin forţă, ci şi prin educaţie.”