slide1 n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
200 7 . márc . 26 . PowerPoint Presentation
Download Presentation
200 7 . márc . 26 .

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 2

200 7 . márc . 26 . - PowerPoint PPT Presentation


 • 65 Views
 • Uploaded on

R ögzítsen START nevű makrót az itt megadott táblázatok kitöltésére. (A 2. oszlopban a harmadfokú polinom képletét használja az értékek kiszámíttatására!) (8 p.)

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about '200 7 . márc . 26 .' - palti


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
slide1

Rögzítsen START nevű makrót az itt megadott táblázatok kitöltésére. (A 2. oszlopban a harmadfokú polinom képletét használja az értékek kiszámíttatására!) (8 p.)

 • Rögzítsen ABRA nevű makrót az A1:B12 tartomány adataiból az itt látható diagram elkészítésére. A makrót a lapnev = ActiveSheet.Nameutasítás segítségévelalakítsa át úgy, hogy mindig az éppen aktuális munkalapra rajzoljon! (8 p.)
 • Solver-rel közelítse a polinom második gyökét, a 16-ik sorban kezdőértéknek x=0-t adva. Kérjen Eredmény jelentést! (8 pont)
 • Az ábrát kijelölve indítson új makró rögzítést, és rögzítsen KIEG nevű makrót az ábra kiegészítésére az A15 ill. B15 cellákban megadott ponttal. Itt is alkalmazza a lapnev = ActiveSheet.Name utasítást azéppen aktuális munkalap nevének megadásához. (8 p. )
 • A KIEG makrót alakítsa paraméteressé (sor$) paraméterrel. (A sor paraméter az utólag beszúrt pont sorát adja meg). Szerkesszen SORSZAM nevű űrlapot amely egy TextBox-ot tartalmaz a sor paraméter megadására. Az űrlapot a START makró utolsó utasítása mutassa meg, hívja meg az ABRA ill. KIEG makrókat, és az OK CommandButton-ra klikkelve tűnjön el. Futtassa le a START makrót az első munkalapon a 16. sor pontját, a második munkalapon pedig a 15. sor pontját beszúrt pontként felvéve. (5 + 8 p.)

Beadandó: <Sajatnev>.xls fájl

A

2007. márc. 26.

slide2

Rögzítsen KEZD nevű makrót az itt megadott táblázat kitöltésére, ahol f(t) ill. g(t) függvények megadása az F ill. G oszlopok a és b konstansaival az exp(t)*cos(a*t+b)), a terület oszlop kitöltése a 3. sortól a d3=abs((c3-b3)*(a3-a2)) képlettel történjék. Futtassa a makrót az első és harmadik munkalapokon. (8 p.)

2007. márc. 26.

B

 • Rögzítsen RAJZ nevű makrót az A1:C12 tartomány adataiból az itt látható ábra elkészítésére (7 p.)
 • A RAJZ makrót a
 • lapnev = ActiveSheet.Nameutasítás segítségével alakítsa át úgy, hogy mindig az éppen aktuális munkalapra rajzoljon, majd alakítsa paraméteressé (utsor$) paraméterrel, ahol az utsor paraméter a rajzolás utolsó sorának számát adja meg!(10 p. )
 • Szerkesszen BEVISZ nevű űrlapot amely egy TextBox-ot tartalmaz a RAJZ makró paraméterének megadására. Az űrlapot a KEZD makró utolsó utasítása mutassa meg, hívja meg a RAJZ makrót, és az OK CommandButton-ra klikkelve tűnjön el. Futtassa le a KEZD makrót a második munkalapon, a 7. sor legyen a rajz utolsó sora. (10 p.)
 • A harmadik munkalapot importálja, vagy csatolja egy Access fájl táblájaként. Készítsen „Saját Név” lekérdezést, amely a t és terület oszlopok adatait írja ki t<=0 feltétellel. A lekérdezés és az abból készült, itt megadott formájú jelentés eredményét képként szúrja be az Excel fájl munkalapjára. (10 p.)

Beadandó: <Sajatnev>.xls fájl