passadissos d ombra n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
PASSADISSOS D’OMBRA PowerPoint Presentation
Download Presentation
PASSADISSOS D’OMBRA

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 9

PASSADISSOS D’OMBRA - PowerPoint PPT Presentation


 • 118 Views
 • Uploaded on

PASSADISSOS D’OMBRA. Agustín Fernández Paz. ÍNDEX. Personatges Principi Nus Dessenllaç Biografia d’Agustín Fernández Paz. PERSONATGES. Clara: Protagonista principal de l’obra descedent d’una família adinerada. Víctor: Pare de clara amo del pazo,fill de rosalia. Rosalia: Àvia de clara.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PASSADISSOS D’OMBRA


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
passadissos d ombra

PASSADISSOS D’OMBRA

Agustín Fernández Paz

slide2
ÍNDEX
 • Personatges
 • Principi
 • Nus
 • Dessenllaç
 • Biografia d’Agustín Fernández Paz
personatges
PERSONATGES
 • Clara: Protagonista principal de l’obra descedent d’una família adinerada.
 • Víctor: Pare de clara amo del pazo,fill de rosalia.
 • Rosalia: Àvia de clara.
 • Miquel: Amic d’infància de clara que més endavant serà amant de Clara.
 • Hortènsia: Àvia de Miquel
 • Ismael: Besavi de Miquel.
principi
PRINCIPI

Clara és una xicona que vivia a Vigo i va a passar l’estiu al ‘’Pazo’’ a un poble anomet Vilarelle a Corunha. On conèix un poc el seu passat, durant les reformes del Pazo es van trobar un cadàver emparedat de fa uns cinquanta anys durant la guerra civil.

El cadaver tenia un anell amb la lletra R gravada, l’anell estava molt desgastat i apenes es podia diferenciar la inicial.Tambe es troba per primera vegada amb Miquel.Un amic que anira apareguent cada vegada mes en la història.

slide5
NUS

Junt a miquel i el seu oncle carles continuen amb el misteri.Miquel convida clara a parlar amb hortendsia, la seua avia ja que ella coneixia bona part de la historia de la epoca de la guerra civil.clarra tambe investiga per la seua part i busca informacio de la seua avia com imatges,cartes…

Tambe es va enamorant de miquel al que al final acaba conquistant.l’avia els recomana que vajen a visitar sebastia un vell amic de vilarelle i de ismael el besavi de miquel.

desenlla
DESENLLAÇ

Un diaqualsevol clara es queda asoles al pazo i decideix buscar mes informacio sobre rosaliainvestigant-hi la seuahabitacio.Alliihitroba un frasquetamb unes medicines moltestranyes que fan que tingues un infart si el teucor esta sa.tambehitroba unes cartes que parlen sobre rafael.claradeçideix manar a analitzar les proves del frasquetamb la medicina.claradiscuteixamb son pare la cual discussio es escoltada per la serventa que decideix contar-seu a pau, son pare.En la conversa pauliconta a clara que va ser ellqui va assasinar a rafael i el va emparedar al cadaver al pazo per a que no sospitaren res.

biografia
BIOGRAFIA
 • Agustín Fernández Paz
 • Agustín Fernández Paz (nascut en 1947a Vilalba, Galicia), és un escriptorgallec. Ésllicenciat en Ciències de l'educació.Vatreballarcom a professord'EGB en diferents centres i fa poccom a professor de Llengua i Literatura Gallega a l'IES Os Rosais 2 de Vigo fins la seuaprejubilació en 2008, any que va guanyar el Premi Nacional de Literatura Infantil i Juvenil.
traject ria
TRAJECTÒRIA
 • Entre 1988 i 1990 va ser membre del Gabinetd'Estudis per a la Reforma Educativa, de la Conselleriad'Educació i OrdenacióUniversitària, formantpart de l'equip de Llengua que va preparar elsDissenysCurriculars per a les etapes de Primària i Secundària. De 1990 a 1995, va treballarcom Coordinador Docent del Gallec. Ésmembre de la Ponència de Llengua del Consell de la Cultura Gallega i assessor del Programa Sol, de la Fundació Germán Sánchez Ruipérez. Codirigeix, també, la Col·lecció Merlín de literatura infantil i juvenil. Preocupat per la renovaciópedagògica, va ser membre fundador delscol·lectiusAvantar i Nova Escola Galega i va participar en l'elaboració de nombrososmaterialsdidàcticscom les series Nobelos de Papel (per a l'ensenyamentglobalitzat en gallec en el cicle inicial), ! És autor de llibres de text i d'obres de literatura infantil i juvenil, i membre del Consell de la Cultura Gallega.
treball realitzat per
Treballrealitzat per:
 • Carlos E. Ardid López
 • Miquel Pallardó i Lluesma
 • 4rtC