k halom erdei tiszt son n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
KŐHALOM ERDEI TISZTÁSON PowerPoint Presentation
Download Presentation
KŐHALOM ERDEI TISZTÁSON

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 79

KŐHALOM ERDEI TISZTÁSON - PowerPoint PPT Presentation


  • 73 Views
  • Uploaded on

KŐHALOM ERDEI TISZTÁSON. Csorba Simon, Mihalik Zsuzsa OPNI-Valentin Ház 2004. MÓDSZERISMERTETÉS. DUM SPIRO, SPERO.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'KŐHALOM ERDEI TISZTÁSON' - nydia


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
k halom erdei tiszt son

KŐHALOM ERDEI TISZTÁSON

Csorba Simon, Mihalik Zsuzsa

OPNI-Valentin Ház

2004.

slide58

Legyek az utcán, futóként vagy front-helyzetben találkozzak ismeretlen ismerősökkel, akik az utcán küzdenek, részegen akár, vagy narkósan belőve, a remény éltessen minket! Legyek tanúja epilepsziás rohamoknak az utcán és szembesüljek a tájékozatlan emberek zavarával, az elesettek láttán, a reményt nem adhatjuk fel! Legyek alamizsnaosztogató akár, aki nehezen türtőzteti szánalmát a hajléktalanok és a koldusok közelében, mindig az utcán hever a remény, csak le kell hajolni érte!

  • Legyek elmeosztályokon vagy hajléktalan szállón működő önképzőkörök lelkes szervezője, mindenkor az utca frontján küzdök és remélek! Legyek túravezető, aki az erdei tisztásra fut társaival, hogy a KŐHALOMRA követ rakjon, együtt a többiekkel, mindig az utca embere maradok és remélem, hogy minden jóra fordul! Legyek festőművész, futó, vagy terapeuta, aki időt áldoz a csodára, a reményre és az életre, csakis a gondviselés erejéből meritek!
slide63

Ebből az aspektusból nézve a KŐRAKÁS más értelmet nyer? Igen, jelképesen fejezi ki, hogy a futás által meg lehet szabadulni emésztési zavarainktól, köveinktől, epés ömlengéseinktől és alkalmat lehet adni bárkinek a helyes önkifejezés elsajátítására! Még arra is magyarázatot ad a kövületek külső –LÁTÓ hegyi – látványa, amire eddig nem volt helyes válasz: Miért nem vesz részt a személyzet a KŐRAKÁS építésében? Azt lehet belemagyarázni a hárításba, hogy nekik nincs mit megemészteni, nekik nincsenek elfojtott indulataik, nekik nincsenek epe- és veseköveik, nekik jó az emésztésük és nincs szükségük jelképes rítusokra. Lusták is lehetnek, mint újabban én, mert megtanították nekem a betegek, hogy a lustaság nem bűn! Lehet, hogy nincs idejük a testedzésre, mint nekem, mert annyira lefoglal a családom és a munkám! A betegeket saját betegségük foglalja le, de mivel a betegségükből élnek, hagyják magukat gyógyítani és irányítani, hiszen nincsen esélyük a teljes gyógyulásra, az a munkájuk, hogy betegek! Ez annyira stresszes állapot, hogy megzakkan mindenki mellettük, ez van a pakliban!

slide70

Útközben alaposan megizzadtunk mindketten, erőtlenségünk azért nem zavaró, mert megszületett a terv, eljött a rendszeres edzések ideje, ki a szabadba, futás! Ez a gondolat engem arra sarkalt, hogy edzés után elmenjek szaunázni és úszni a “Széchényibe”. Találtam egy C. S. LEWIS kötetet útközben: CSODÁK címmel és Andris ma is belefirkálja a porba: “A csoda van” – szlogent. A hegyeket mozgató hitről van szó és a mai nap valamiért csodálatos. Ugyan akkor szomorú is, mert kolléganőm, Mihalik Zsuzsa nem tud részt venni ezen a konferencián testben, csak lélekben és áttételesen a CD elkészítésében való közreműködésével. A Valentin Ház munkaközösségéből is távozott és az OPNI Központi Foglalkoztatójában dolgozik ezentúl. Szomorúságunkat elűzi a közös munka és az emlékek felidézése. Továbbá nekem azt a jóérzést biztosítja, hogy lássam mások fejlődését és munkakedvünk töretlen. Amint kinyitom újonnan vásárolt kis CSODA kötetemet, az ötödik oldal tetején ezt olvasom Arisztotelész tollából:”Nem tudja megoldani a csomót az, aki nem is ismeri”. Kérem, ez tényleg jó bíztatás, hiszen Andris esetének ismertetése éppen arról szól, hogy Ádámmal együtt bogozták ki a gordiuszi csomójukat, a futás által, nem pedig egy kardsuhintással, mint beteg társuk, a néha Nagy Sándor tette volt világhódító körútján…

slide79

KÖSZÖNETNYILVÁNÍTÁS

Köszönetet mondok a Magyar Hospice Alapítványnak a konferencián való részvételem támogatásáért

Andrásnak és Ádámnak alkotói közreműködésükért

Mihalik Zsuszának az anyag összeállításában való segítségért

Feleségemnek a képek szkenneléséért

Nagy Magdolnának, az OPNI könyvtárosának a diák elkészítéséért