organizimi i bashk punimit nd rsektoral n zon n urbane t bernit programi aglomeracion n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Organizimi i bashkëpunimit ndërsektoral në zonën urbane të Bernit – Programi aglomeracion PowerPoint Presentation
Download Presentation
Organizimi i bashkëpunimit ndërsektoral në zonën urbane të Bernit – Programi aglomeracion

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 7

Organizimi i bashkëpunimit ndërsektoral në zonën urbane të Bernit – Programi aglomeracion - PowerPoint PPT Presentation


 • 80 Views
 • Uploaded on

Organizimi i bashkëpunimit ndërsektoral në zonën urbane të Bernit – Programi aglomeracion. 17 Dhjetor 2013 Matias Fisher Zyra për komunat dhe rregullin vendor në Ka ntonin e Bernit. Përmbajtja. Hyrje (Kanton i Bern, Konferenca rajonale )

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Organizimi i bashkëpunimit ndërsektoral në zonën urbane të Bernit – Programi aglomeracion' - nerita


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
organizimi i bashk punimit nd rsektoral n zon n urbane t bernit programi aglomeracion

Organizimi i bashkëpunimitndërsektoralnëzonën urbane tëBernit – Programi aglomeracion

17 Dhjetor 2013

Matias Fisher

Zyra për komunat dhe rregullin vendor në Kantonin e Bernit

slide2

Përmbajtja

 • Hyrje (Kantoni Bern, Konferenca rajonale)
 • Strategjia aglomeracion dhe bashkëpunimi rajonal SARZ (Burimet, Përfshirjadhe zbatimi)
 • Konferenca rajonale Berni i mesëm (Detyrat, Organet, Organizimi)
 • Programi për aglomeratinurban, transportin dhe banesat e reja në Bernin e mesëm
slide3

Kantoni Bern

 • Sipërfaqja6’000 km2
 • Komuna387
 • Popullata1 milion
 • DiversitetimadhnëZvicrën e vogël
 • Kantoni i dyte më i madh për banorë dhe GDP
 • Ndërmjetësim midis gjermanofolësve dhe frëgjishtfolësve në Zvicër
slide4

Kantoni Bern 2005 – Tërësia perimetrike

 • Kufijtë e kantonit
 • Kufijtë e komunave
 • Qarqet administrative
 • Rajoni IHG
 • Rajone planifikimi
 • Konferencat rajonalekulturore
 • Konferencat rajonale te transportit
 • Perimetri i aglomeratiturban
slide5
17 Qershor2007 SARZ pranohet nga popullata eBernit.

Për përmirësimin e bashkëpunimit institucional / përmirësimin e instrumenteve te planifikimit në hapësira funksionale

Synimet e SARZ vihen në jetë meanëtë modelit institucional të konferencave rajonale.

Konferencat rajonale zhvillohenngaposhtë; vullneti i komunave dhe i popullsisë duhet të jetë prezent

2007: Strategjia për aglomeratinurbandhe bashkëpunimin rajonal

synimet e sarz
Synimet e SARZ

Struktura të thjeshtësuara

Drejtime të synuara të hapësirave jetësore dhe ekonomike

Bashkëpunim i domosdoshëm, forcim i demokracisë